vineri, 22 aprilie 2016

”Tricolor11” Timișoara a câştigat turneul internaţional de la Timişoara

Echipa Centrului de Excelență "Tricolor11" Timișoara și-a adjudecat finala turneului internațional organizat chiar în orașul de pe Bega, după o partidă strânsă cu selecționata orașului Osijek, din Croația. A fost 1-1 după cele 60 de minute ale timpului regulamentar, pentru ca la loviturile de departajare Manolache și compania să se impună cu scorul general de 6-4.
Prima repriză a finalei mari a fost foarte strânsă, specifică unui joc decisiv. Croații au avut prima ocazie importantă pe terenul ”Știința” în minutul 28, la o fază în care portarul Dobre a reținut cu dificultate puternica lovitură de cap a lui Stupar. În startul părții secunde, croatul Bosak a văzut al doilea cartonaș galben, dar deoarece competiția nu are caracter oficial s-a permis înlocuirea jucătorului eliminat.

S-au impus la loviturile de departajare

După o nouă șansă bună de gol pentru el, Antonio Stupar a deschis scorul în minutul 39, atacantul croat reluând din apropierea porții în urma unui corner. Replica ”Tricolor11” Timișoara a fost instantanee, pentru că, la următoarea fază, Manolache a reluat cu capul tot în urma unei lovituri de colț. La 1-1, echipa în galben a atacat mai mult și cu un sfert de oră înainte de final Șimăndan putea aduce victoria.
S-a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde elevii lui Adrian Văsâi au avut mai multă stăpânire de sine. În a treia serie, croatul Fruki a trimis în bară, în timp ce echipa ”Tricolor11” a fructificat fiecare execuție, cea a fundașului Raul Popa stabilind scorul penalty-urilor la 5-3.
”A fost un turneu reușit, au fost trei meciuri foarte bune pentru noi. Primul meci cu Steaua Roșie a fost chiar cel mai bun meci al nostru. Ne-am testat potențialul la momentul actual și la final pot să concluzionez că suntem pe un drum foarte bun. Echipa națională U16 are un turneu foarte greu de calificare cu Anglia, Austria și Azerbaidjan și sper ca la acest turneu jucătorii noștri să facă parte din echipa națională și să se califice la Turul de Elită”, a declarat Adrian Văsâi, tehnicianul ”Tricolor11” Timișoara.
"TRICOLOR11" TIMIŞOARA - SELECŢIONATA OSIJEK 6-4 (0-0, 1-1) Manolache 40 / Stupar 39
Filmul loviturilor de departajare: 1-0 Manolache (Tricolor11 Timișoara), 1-1 Brekalo (Osijek), 2-1 Casian, 2-2 Brezinsak, 3-2 Onișa, 3-2 Fruki ratare, 4-2 Șimăndan, 4-3 Hanuliak, 5-3 R. Popa.
”Tricolor11” Timișoara: Dobre - Jurj, Țiereanu (cpt.), Giosu, R. Popa - Lazăr, Manolache, Casian - Trip, Onișa, Chera. Au mai intrat: Șimăndan, Bodea, Deta și Bodea.
Selecționata Osijek: 
Dubrovic - Brezinsak, Vidanec, Barisic (cpt.), Pedic - Bosak - Benic, Fruki, Hanuliak, Vladic - Stupar. Au mai intrat: Tiborcz, Cvetkovic, Feher și Brekalo.