luni, 4 aprilie 2016

Steaua - ASA Târgu Mureș 2-1.

Steaua nu face niciun pas greşit în playoff. Campioana a învins-o cu 2-1 pe ASA Tîrgu-Mureş şi a urcat pe primul loc în Liga 1.
Steaua a revenit pe Arena Națională, dar și pe primul loc, dupa victoria din etapa a 5-a a play-off-ului. Enache l-a pus primul la încercare pe Stăncioiu, dar portarul oaspeților a fost la post. Nici Varela nu a reușit să îl învingă. Roș-albaștrii au continuat să pună presiune, iar Bawab a semnat o ratare uriașă. Iordanianul a trimis o scărița peste Stăncioiu dar fostul stelist, Gabi Matei, a intervenit în ultimul moment.
Defensiva vicecampioanei nu a mai avut ce face în minutul 40. Nicușor Stanciu i-a pasat perfect lui Adi Popa, care a reușit să deschidă scorul. Cu șapte assist-uri stagionale, decarul Stelei a avut și el șansa să înscrie, chiar înainte de pauză.
ASA a trecut la conducerea jocului în repriza secundă. Voiculeț l-a pus la grea încercare pe Niță, înainte ca spiritele să se încingă. Și Țucudean a avut o ocazie importantă, dar a fost blocat. Un minut mai târziu, echipa din Tîrgu-Mureș a primit penalty. Pablo Brandan a executat imparabil de la punctul cu var și a restabilit egalitatea.
Roș-albaștrii nu au cedat, iar Nicușor Stanciu a făcut diferența. Golgheterul Stelei a avut o incursiune impresionantă, a șutat în forță și Ivan Gonzalez și-a trimis mingea în proprie poartă.
Adi Popa a fost aproape de dublă pe final, bara s-a opus, iar roș-albaștrii s-au impus cu 2-1.
Steaua a rămas neînvinsă în play-off și, cel puțin până la meciul Astrei cu Pandurii, este liderul  Ligii 1.