duminică, 17 aprilie 2016

LIGA 1 : ASTRA - STEAUA 2 - 0

Astra a făcut un pas important spre primul titlu din istorie, după ce a câștigat cu 2-0 partida crucială cu Steaua.

Trupa lui Marius Șumudică a început în forță partida de la Giurgiu iar Niță l-a blocat la timp pe De Amorim, după o acțiune a lui Alibec. Apoi Steaua a echilibrat jocul și șutul lui Pintilii a ridicat tensiunea în tribune. Chipciu a ratat o ocazie mare în minutul 35, după ce Silviu Lung junior a respins șutul ”șeptarului” stelist.

Giurgiuvenii au intrat însă în avantaj la pauză, în urma unei lovituri de la 11 metri. Alibec a fost atent la mingea întoarsă eronat de Varela pentru Niță și vârful Astrei a fost ”secerat” în careu de portarul campioanei. Centralul Cristi Balaj nu a ezitat să arate punctul cu var, iar căpitanul Valerică Găman a transformat pentru 1-0.
Reghecampf a mutat imediat după pauză, cu Marica și Enache în locul lui Tamaș și Bourceanu, însă tot Astra a rămas periculoasă. Alibec a prins o ”torpilă” din afara careului, dar plonjonul lui Niță a fost pe măsură. Nici Lung jr nu a fost mai prejos la reluarea cu capul a lui Hamroun. Algerianul putea înscrie un supergol cu un șut la vinclu, însă a nimerit încheietura barelor!

Astra s-a desprins cu un sfert de oră înainte de final. Teixeira a fost oprit prin fault de Varela și Balaj a dictat un nou penalty pentru gazde. Alibec a marcat cu emoții pentru 2-0 spre bucuria lui Șumudică.

Steaua a sperat pentru o clipă că a reintrat în meci, dar Marica era în poziție de ofsaid. Alibec putea realiza dubla după ce i-a depășit pe Varela și pe Toșca, dar Niță a avut un reflex magistral.

Steaua nu a mai avut reacție și Astra a câștigat cu 2-0. Giurgiuvenii au plâns de bucurie la finalul meciului.

sursa : www.digisport.ro