marți, 5 aprilie 2016

Leo Grozavu este noul antrenor al lui FC Botoşani

Antrenorul Leo Grozavu va prelua, începând de marţi după-amiază, conducerea tehnică a lui FC Botoşani. Contractul lui Grozavu este valabil pe şase luni, cu posibilitatea de prelungire. El va conţine prime de obiectiv, una dintre ele fiind acordată pentru evitarea retrogradării, iar cealaltă pentru o eventuală calificare pe prima poziţie a clasamentului din play-out.
''Contractul va fi semnat, cel mai probabil, mâine (n.r.- miercuri). În după-amiaza asta (n.r.- marţi după-amiază) va fi la antrenament. E un contract semnat în condiţii normale. E un antrenor pe care ni l-am dorit", a afirmat preşedintele celor de la FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, pentru AGERPRES.
Grozavu şi-a reziliat marţi contractul cu Gaz Metan Mediaş, echipă pe care a lăsat-o pe primul loc în Seria a II-a a ligii secunde de fotbal la finalul sezonului regulat.
Leo Grozavu a mai antrenat-o pe FC Botoşani la începutul acestui campionat, dar s-a despărţit de echipa bucovineană pe 14 septembrie, când aceasta era pe locul 12 (din 14 echipe), cu 7 puncte după zece etape.
Cristi Pustai a fost demis, vineri, de la FC Botoşani, după o serie de trei înfrângeri consecutive. Formaţia din Botoşani se află pe poziţia cincea din play-out cu 20 de puncte.

Leo Grozavu, 48 de ani, se întoarce la Botoşani pentru a prelua echipa de la Cristi Pustai, chiar dacă la Mediaş lupta cu şanse foarte mari pentru promovare în Liga 1. Motivul plecării din Ardeal este legat de noul preşedinte care va fi instalat în locul lui Ioan Horoba, Ioan Mărginean, cel cu care nu credea că se poate înţelege.
La finalul campionatului regulat, Gazul este lider, cu 56 de puncte. Leo a plecat de la Botoşani la jumătatea lunii septembrie 2015, după 4 etapă fără victorie şi locul 12 în clasament.
Leo Grozavu a plecat de la Botoşani din cauza relaţiei tensionate în care ajunsese cu o parte dintre jucători, dar şi a rezultatelor slabe. Participarea echipei în preliminariile Europa League parcă secase de puteri o echipă frumoasă, astfel că Grozavu acceptat să semneze rezilierea. A rămas însă în relaţii bune cu patronul echipei, Valeriu Iftime, iar acum a bătut din nou palma cu acesta.
Iniţial, moldovenii au vrut să-l instaleze pe Cristi Popovici în locul lui Pustai şi totul părea stabilit. Însă au tatonat şi pista Grozavu. Cum antrenorul care a promovat Botoşaniul în 2013 a declinat până la urmă propunerea şi a preferat să rămână la Bacău, Iftime a ţinut morţiş să-l readucă la echipă pe Leo, antrenor care îi place şi pentru mâna forte cu care conduce grupul.
Cu Alin Bordeanu interimar, FC Botoşani a spulberat Timişoara luni seară, scor 6-1, însă conducerea nu vrea să meragă pe această variantă, ci să aducă un antrenor care să aibă toată autoritatea şi responsabilitatea. În cursul zile de astăzi este de aşteptat ca mutarea să devină oficială.
sursa :www.digisport.ro