marți, 3 mai 2016

Tottenham a remizat cu Chelsea, scor 2-2 si Leicester e NOUA CAMPIOANA din Premier League !

Surpriza s-a produs, în cele din urmă. Ceea ce părea de domeniul fantasticului la startul sezonului a devenit realitate. Leicester City este, pentru prima oară în istorie, campioana Angliei. Cu două etape înainte de finalul actualei ediţii de Premier League, echipa lui Claudio Ranieri are cu 7 puncte mai mult decât a doua clasată, Tottenham Hotspur, care a obţinut doar o remiză pe terenul rivalei londoneze Chelsea.
Tottenham a condus cu 2-0, dar s-a văzut egalată pe final de golul lui Eden Hazard. Belgianul nu mai marcase pe Stamford Bridge în Premier League de 365 de zile. Ultima sa reuşită pe teren propriu în campionat, împotriva lui Crystal Palace, adusese titlul pentru Chelsea. Un an mai târziu, golul său a decis din nou campioana.
După ce Leicester a facut egal duminică pe Old Trafford, cu Manchester United, scor 1 - 1, Tottenham putea menţine suspansul în privinţa titlului, printr-o victorie cu Chelsea. Iar la pauză, lucrurile stăteau cum nu se putea mai bine pentru oaspeţi. Kane, în minutul 35, şi Son Heung-Min, cu un minut înainte de finalul primei reprize, au marcat pentru echipa lui Mauricio Pochettino.
Chelsea a relansat meciul la 13 minute de la reluare, prin Cahill, pentru ca Hazard să trimită titlul la Leicester, cu o reuşită superbă, în minutul 83. S-a încheiat 2-2, iar Tottenham rămâne fără victorie pe Stamford Bridge din 1990.
La 64 de ani, Claudio Ranieri, antrenor dat afară de la Chelsea în 2004, a cucerit primul titlu din carieră. Este al optulea antrenor care devine campion în Premier League şi al treilea italian, dupăCarlo Ancelotti (Chelsea) şi Roberto Mancini (Manchester City).
Leicester a devenit cea de-a 24-a campioană a Angliei şi a şasea din era Premier League, după Manchester United, Blackburn Rovers, Arsenal, Chelsea şi Manchester City. Totodată, este prima echipă care cucereşte titlul în premieră, de la Nottingham Forest, în 1978.
"Vulpile" au câştigat titlul la doi ani după ce au promovat de pe primul loc în Championship. Ultima echipă care a reuşit o astfel de performanţă a fost Leeds United, la începutul anilor '90.
sursa : http://www.digisport.ro/