duminică, 29 mai 2016

Real Madrid a câştigat pentru a 11-a oară în istorie UEFA Champions League. Real Madrid - Atletico Madrid 1-1 (5-3, d.l.d.).

Real Madrid a câştigat pentru a 11-a oară în istorie UEFA Champions League. La fel ca în 2014, ultima dată când "galacticii" şi-au adjudecat trofeul, aceştia au învins-o în finală pe rivala Atletico, după loviturile de departajare.
Echipa lui Zidane a avut prima ocazie, dar Oblak a intervenit excelent la tentativa lui Casemiro. Sergio Ramos a intrat în istoria Ligii după ce a deschis scorul pe San Siro. A devenit primul fundaş din istoria competiţiei care înscrie în două finale. Fundașul a mai marcat în 2014, tot împotriva lui Atletico.
Real a intrat cu avantaj minim la pauză, iar repriza a doua a început mai bine pentru echipa lui Simeone. Fernando Torres, care nu a tras nici măcar un şut la poartă în prima parte, a căzut în careu după un duel cu Pepe, iar arbitrul Mark Clattenburg a acordat penalty. Francezul Griezmann, adversarul României de la Euro 2016, a tras tare, în transversală, iar scorul a rămas 1-0 pentru Real.
Atletico a continuat să spere, după ce Savic şi Saul au trecut pe langa egalare. Benzema a dat replica Realului, dar Oblak a avut o intervenţie excelentă. Atletico a trimis meciul în prelungiri cu 10 minute înainte de final. Introdus în partea a doua, Ferreira-Carrasco a devenit primul jucător belgian care înscrie într-o finală de Liga Campionilor.
Cele 30 de minute de prelungiri nu au adus nicio modificare pe tabela şi trofeul s-a decis la loviturile de la 11 metri. Lucas Vasquez a deschis seria și niciunul dintre primii 7 executanți nu a ratat. Juanfran a tras însă în bară la cel de-al patrulea penalty pentru Atletico, iar Cristiano Ronaldo, care a jucat accidentat din minutul 70, a marcat pentru al 11-lea trofeu UEFA Champions League din istoria Realului.

LOVITURI DE DEPARTAJARE
5-3 GOL REAL! Ronaldo transformă în stil de mare campion și Real Madrid câștigă UEFA Champions League/Cupa Campionilor pentru a 11-a oară în istorie.
sursa : http://www.digisport.ro/