joi, 19 mai 2016

Europa League : Sevilla castiga trofeul a treia oara la rand. Liverpool - Sevilla 1 - 3 !

Liverpool - Sevilla 1-3 (Sturridge 35 / Gameiro 46, Coke 64, 70)
Sevilla a confirmat că este specialista Europa League. Andaluzii au revenit după ce au fost conduşi la pauză şi s-au impus cu 3-1 în finala cu Liverpool. Echipa lui Unai Emery a intrat, astfel, în istorie, devenind prima care cucereşte trofeul în trei ediţii consecutive.
Pe St. Jakob-Park din Basel, englezii au avut prima ocazie, prin Sturridge, dar Carrico a respins acrobatic din faţa porţii. Imediat, Liverpool a cerut penalty, după ce mingea a lovit, în careu, braţul aceluiaşi jucător.
În cele din urmă, "cormoranii" au deschis scorul în minutul 35, când Sturridge a înscris cu o execuţie superbă, şut cu exteriorul la colţul lung, după o pasă primită de la Coutinho.
Până la pauză, elevii lui Jurgen Klopp au mai înscris o dată, prin Lovren, dar reuşita croatului a fost corect anulată, pentru un offside la Sturridge.
Partea a doua a început abrupt. Sevilla a egalat după doar 17 secunde, prin Gameiro, care a trimis în poartă din apropiere centrarea lui Mariano. A fost al optulea gol stagional în Europa League pentru atacantul francez, care a punctat de două ori şi în Liga Campionilor.
Francezul a ratat apoi incredibil de doup ori, de fiecare dată în situaţie de singur cu portarul. Totuşii, spaniolii au preluat conducerea, după reuşita frumoasă a lui Coke, care a finalizat de la marginea careului o acţiune colectivă, în minutul 64.
Tot căpitanul Sevillei a devenit eroul serii, după ce a mărit avantajul andaluzilor, peste şase minute, la capătul unei faze confuze, la care tuşierul semnalizase eronat offside. Centralul a observat, însă, că jucătorul andaluzilor primise mingea de la adversar şi a lăsat foarte bine jocul să continue.
În ciuda schimbărilor ofensive făcute de Klopp pe final, englezii nu au reuşit să pună în pericol poarta lui Soria, iar spaniolii s-au impus cu 3-1.
În urma succesului de la Basel, Sevilla, prima echipă de la Bayern Munchen, în 1976, care câştigă un trofeu european în trei ediţii consecutive, are asigurată prezenţa în grupele UEFA Champions League, în sezonul viitor. 
Sursa : http://www.digisport.ro/