duminică, 22 mai 2016

Juventus a câștigat finala Cupei Italiei cu 1-0 în fața lui AC Milan și a devenit prima echipă italiană care a reușit eventul de două ori la rând.

Unuicul  gol a fost marcat de Alvaro Morata în prelungiri .
Aceasta este a 11-a Cupă a Italiei câștigată de echipa torineză, un recoprd absolut al competiției. A fost a 3-a cucerită într-o finală cu Milan, după cele din 1942 și 1990. Rossonerii s-au impus într-o finală de Cupă disputată în fața lui Juventus o singură dată, în 1973.
Milanezii, calificați după 13 ani într-o finală de Cupa Italiei, nu au reușit să profite de multitudinea de ocazii și de jocul mai bun prestat în prima repriză și au ratat și ultima ocazie de a obține o participare în cupele europene în sezonul viitor. În campionat s-au clasat pe locul 7, iar de pe locul 6 va merge în Europa League Sassuolo, care a profitat de victoria luiJuventus.
Campionii Italiei din ultimele 5 sezoane au suferit, însă, în finala de peStadio Olimpico. Milan a ratat cele mai mari ocazii în prima repriză.Bonaventura nu a fost inspirat în fața porții.
În partea secundă, Pogba a irosit cea mai mare ocazie. S-a intrat în prelungiri, acolo unde Alvaro Morata a marcat decisiv. Spaniolul, intrat în minutul 108, l-a executat pe Donnarumma peste numai două minute și a trimis trofeul la Torino, chiar dacă milanezii au avut ocazii și în ultimul minut.
sursa : http://www.digisport.ro/