luni, 2 mai 2016

Astra Giurgiu este a 24-a campioană a României

STEAUA - PANDURII 1 - 1  , a fost meciul care a desemnat noua campioană a României. 
Astra Giurgiu a câştigat în premieră titlul în Liga 1, într-un sezon pe care l-a dominat în marea majoritate a lui.
Cu o etapă înaintea finalului campionatului, trupa lui Marius Şumudică are un avantaj de cinci puncte în faţa Stelei şi, evident, nu mai poate pierde prima poziţie, una pe care a deţinut-o încă din etapa a şaptea din sezonul regulat.
Celelalte echipe care au condus Liga 1 în debutul sezonului au fost Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş, CSMS Iaşi şi Dinamo.
Astfel, Astra a devenit a 24-a campioană a României şi a cincea echipă din afara Capitalei care câştigă titlul, după 1990, după Universitatea Craiova, CFR Cluj, Unirea Urziceni şi Oţelul Galaţi.
Giurgiu este al 13-lea oraş care dă campioana în România, după Bucureşti, Timişoara, Ploieşti, Arad, Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Oradea, Braşov, Reşiţa, Urziceni şi Galaţi.
Acesta este primul trofeu din cariera de antrenor a lui Marius Şumudică, cel care a câştigat ca jucător titlul (1999) şi două Cupe ale României (1998, 2002), toate trei în tricoul Rapidului.
Titlul este o premieră pentru majoritatea jucătorilor din lotul giurgiuvenilor: Daniel Niculae, Florin Lovin şi Adrian Scarlatache sunt singurii fotbalişti care au mai câştigat campionatul în România.
Astra s-a infiintat in 1921, fiind una dintre cele mai vechi echipe din Romania.
Titluri castigate in Romania:
26 - Steaua
19 - Dinamo
6 - UTA, Chinezul Timisoara
4 - Universitatea Craiova, Ripensia Timisoara
3 - Rapid, Petrolul, CFR
2 - FC Arges, Colentina Bucuresti, Olympia Bucuresti
1 - CA Oradea, Unirea Tricolor, Astra, Coltea Brasov, CSM Resita, Juventus Bucuresti, Prahova Ploiesti, United Ploiesti, Unirea Urziceni, Otelul Galati, Romano-Americana
SURSA : http://www.digisport.ro/