joi, 15 mai 2014

DESPRE MECIUL METALUL II RESITA - SEMENICUL VALIUG 1 - 7 ( 0 - 3 ) , 14 MAI 2014 :

Ieri , miercuri , 14 mai 2014 , Semenicul Valiug a reusit o mare victorie ( 7 – 1 , in deplasare la Metalul II Resita), care ne duce in finala Cupei Romaniei , faza judeteana , editia 2013 -2014 .

A fost o victorie a experientei  si valorii lotului nostru ,care a aliniat o formatie  foarte puternica si bine asezata in teren de Lucian Dobre , Matei Fomitescu si Silviu Izvernar .
Iata lotul cu care ne-am prezentat pe stadionul sintetic ,,Mircea Chivu'' din Resita :
Motreanu - Urs, Gherasim , Dobre , Fidler - Martin , Matei , Mateiasi , Hapau - Izvernar , Craciunescu
Au mai jucat : Ursu , Ferenczik ,Traia , Radulescu
Pe banca: Miu , Dogaru ,Fomitescu
Am intalnit o echipa tanara a Metalului Resita , pregatita de domnul Dan Potoceanu ,care a reusit rezultate remarcabile pana acum , dar dorinta jucatorilor nostrii de a ajunge in finala Cupei Romaniei  a fost incredibila si astfel am vazut forta  echipei noastre , cu 18 jucatori prezenti la meci si cu un prim 11 extrem  de valoros.A lipsit ( accidentat ) , capitanul echipei Razvan Muntean .
La acest meci capitanul echipei a fost Bebe Craciunescu ,  unul dintre putinii jucatori pe care ii mai avem in lot  inca de pe vremea cand echipa juca in liga a 5-a. Bebe a fost extraordinar si credem noi ca se afla intr-o forma  deosebita , atat din punct de vedere fizic, cat si fotbalistic. El a fost , este si va ramane un jucator extrem  de important pentru echipa noastra.
Si  la acest meci , jucatorul  partidei a fost Silviu Izvernar , care a marcat primele 3 goluri  si care a ajutat enorm echipa pana in minutul 57 , cand a fost inlocuit , la cererea  sa . Sigur ca la scorul acesta , este greu sa afirmi care dintre jucatori a fost cel mai bun , insa este clar , Silviu Izvernar este  pe val si iata ca reuseste sa marcheze meci de meci.
In timpul partidei , vorbeam pe margine , despre  cate puncte am mai fi obtinut cu Silviu in teren ,daca nu ar fi fost suspendat cele 6 etape…
Probabil putini dintre antrenori  ar fi avut curajul sa joace la un meci ,cu miza  mare , cu doi fundasi  laterali de 17 ani ( Fidler si Urs), dar, iata ca Luci Dobre a reusit sa o faca si inca cum !
Juniorii nostrii din acest meci au jucat excelent si cu aceasta ocazie ii felicitam.
Iata ca jucatorul Urs , care a avut rabdare (la sfaturile domnului Daniel Anghel) si dupa ce a fost la 5 meciuri ale echipei de seniori si nu a bifat nici un minut , a reusit sa obtina un loc de titular intr-o formatie  cu asa jucatori valorosi. Este o lectie pe care trebuie sa o retina absolut  toti jucatorii din lotul echipei de juniori , din care avem cativa care pot oricand evolua in echipa de seniori .
Sa revenim la meci .
Este clar , cu Luci Dobre fundas central  , echipa noastra are o siguranta maxima pe faza de aparare si acest lucru ofera o mare incredere echipei care , iata , nu are altceva de facut decat sa marcheze goluri , lucru care s-a si intamplat . Jucatorii nostri  au aratat ca respecta  sarcinile de joc trasate de antrenor  si acest lucru este benefic pentru echipa. Noi , am mai afirmat  de atatea ori, faptul ca echipa noastra are in componenta sa , cei mai  multi jucatori valorosi  din acest campionat si sigur ca daca jocurile au fost facute in campionat , aici ne referim la lupta in trei pentru titlu de campioana , Semenicul Valiug si-a indreptat atentia spre Cupa Romaniei , care , iata , este foarte aproape . 
Dintre cei trei antrenori  care i-am avut la meciul de ieri , doi au fost si in teren (Izvernar si Dobre) , iar unul , Fomitescu a preferat sa fie concentrat la meci si sa urmereasca atent ce se intampla in teren ,iar acest lucru a fost extrem de important pentru toata echipa.
Langa Luci Dobre( extraordinar ieri ), pe postul de fundas central a jucat Gherasim , care a facut un meci foarte bun . In minutul 55 , a fost inlocuit de Ursu .
La mijloc , Mateiasi si Matei ,au facut legea si au luptat foarte mult pentru fiecare minge.
Trebuie sa spunem ca golul partidei a fost inscris de Edi Mateiasi , care a preluat o minge la mijlocul terenului , a driblat doi  jucatori  si ramas fata in fata cu portarul si din alergare a reusit un lob de senzatie !
Felicitari Edi si pe aceasta cale i-ti spunem ca suntem fericiti ca faci parte din echipa noastra !
Pacat ca nu am prins in direct acest gol , cu siguranta l-am revedea cu placere si peste 10 ani !
Hapau  si Martin , cei doi mijlocasi laterali au avut evolutii foarte bune .
Ambii au reusit sa marcheze, Martin , din alergare , sut la coltul scurt , iar Hapau din lovitura libera . Golurile le puteti vedea pe canalul nostru  de YouTube ( https://www.youtube.com/user/13euu .
L-am lasat la urma pe Motreanu, pentru a sublinia faptul  ca a fost intr-o forma deosebita si a retinut cateva mingi foarte grele . A fost primul meci in care si-a aratat clasa si acest lucru ne bucura.Alaturi de Seba Traia , portarul nostru  ,,de o viata’’ , ne fac sa fim linistiti . Impreuna , formeaza cel mai tare cuplu de portari din campionat !
Si cand te gandesti ca sunt unele echipe care nu au portar si apeleaza doar la cel de la juniori…
Asadar , le multumim ambilor portari , care au evoluat ieri in semifinala  Cupei Romaniei si sa speram ca de la toamna vom continua impreuna la Semenicul Valiug.
Ca si o concluzie pentru acest meci , putem afirma ca echipa noastra s-a simtit perfect pe un teren foarte bun si cu lotul complet , a facut spectacol .
Pentru statistica ,  va mai spunem ca golul de onoare al gazdelor a fost marcat la scorul  de 0 - 7 , in minutul 82 .
Semenicul Valiug  ajunge in premiera  , in finala Cupei  Romaniei.
Va felicitam baieti si sa speram  ca la  finala  judeteana a  ,,Cupei Romaniei ‘’ , care va avea loc in ziua de  4 iunie 2014 , noi  vom fi cei care ne vom bucura si vom obtine trofeul !
Ar fi fantastic…

Hai Semeniul Valiug !