luni, 12 mai 2014

DESPRE MECIUL DE JUNIORI SEMENICUL VALIUG - METALUL BOCSA 1 - 1 , 10 MAI 2014 :

Un meci care salveaza un campionat….
Iata ca a venit si meciul asteptat cu atat interes de jucatorii nostri…
Dupa cateva meciuri mai bune , aveam nevoie de o confirmare .
Aveam nevoie de un meci in care intalneam  cea mai buna echipa din campionat , lidera la zi a clasamentului si campioana ultimelor 4 editii de campionat  , pe care sa-l tratam cu ambItie si concentrare pentru a ne da seama daca echipa noastra este asa cum am afirmat de atatea ori , o echipa excelenta cu baieti  foarte talentati si de caracter.
Lotul care azi formeaza echipa de juniori Semenicul Valiug , este cu siguranta unul dintre cele mai valoroase in acest moment din campionatul de juniori. Daca vom reusi sa-i pastram pe acesti baieti minunati , cu siguranta de la toamna  echipa noastra va fi una de top.
Dar,  sa revenim la meciul de sambata , 10 mai 2014  si sa va reamintim si faptul ca la ora meciului , echipa din Bocsa avea 17 victorii si o singura infrangere , din 18 etape jucate !
Cu siguranta , sub nici o forma oaspetii din Bocsa , nu credeau ca nu vor obtine victoria la Valiug , insa… ambitia si talentul jucatorilor nostri au facut ca ziua de 10 mai 2014 , sa o consideram ca o zi de referinta in ceea ce inseamna echipa de juniori.  Sigur ca,  pentru noi  acest an a fost unul extrem  de zbuciumat , daca este sa ne referim la problemele aparute la nivelul lotului echipei de juniori. Totusi , am stiut sa gestionam bine situatia si iata ca , avand rabdare , putem sa reusim imtreuna si sa ne formam o echipa cu adevarat valoroasa.
Vrem  sa precizam ca aceste randuri nu au rolul de a ne lauda pentru un  singur meci cu , intr-adevar cea mai buna echipa a camionatului in acest an , ci doar de a face cunoscut faptul  ca la nivelul echipei de juniori au fost multe probleme,  in primul rand aici ne referim la valoarea lotului si la impactul cu un campionat  organizat cu meciuri oficiale .De aceea , acum este din nou  momentul sa reamintim munca antrenorilor Seba Traia , Daniel Anghel  si pana in iarna a lui Artur Schvaner , oameni fara de care nu am fi putut ca azi, sa reusim ca la Valiug sa existe o echipa noua , formata abia  in vara anului trecut. Cu siguranta , aici si primaria Valiug are un rol deosebit avand in vedere ca in frunte cu primarul Sorin Blaga , am asigurat si o masa la echipa la fiecare meci din deplasare , ceea ce , credem noi ca a contat foarte mult.
Deasemenea , Adi Tiuch ( presedinte ) si Eugen Birleanu ( team manager ), sunt oamenii care alaturi de Seba Traia, au fost prezenti  , sub o forma sau alta,  la toate meciurile echipei  noastre de juniori.
Este important  sa precizam ca echipa pe care o avem astazi, este meritul antrenorilor Seba Traia si Anghel Daniel , oameni de mare caracter, care au facut cu siguranta tot ce este omeneste  posibil pentru ca azi sa formam un lot excelent.
Sigur ca si pagina de Facebook , LEII DIN VALIUG , are un rol fantastic in mentinerea unui climat de prietenie si de intelegere pentru toti  baietii nostri .
Referitor la  meciul de sambata , sa va spunem ca noi am marcat in repriza a doua  prin Pisoi , dupa ce la pauza scorul a fost 1 – 0 pentru echipa din Bocsa. Golul marcat de cea mai buna echipa din campionat , a fost unul hilar, in sensul ca a fost o  minge care venea sarind  usor la portarul nostru  Floarea ( adus in iarna de la CSM Resita )si cand sa o retina in brate mingea a luat o alta traiectorie, dupa ce a lovit o denivelare de teren si in loc sa o retina fara problem e, mingea a intrat ,,plictisita’’  in poarta . A fost un gol de-a dreptul stupid , mai ales dupa ce s-a intamplat pana atunci.
Pe parcurul primei reprize , echipa din Bocsa a inceput mai motivata acest meci , dat  fiind faptul ca dupa 20 de minute am preluat initiativa si am reusit sa echilibram partida.  Sa mai precizam ca echipa din Bocsa a avut  si o bara , dar , am reusit sa intram la pauza cu un scor care ne oferea  sansa  sa  visam.
Seba Traia , antrenorul echipei  noastre de juniori,  a reusit sa-i mobilizeze exemplar pe baieti si cu totii am sperat si eram convinsi ca putem obtine un rezultat bun , care sa atraga atentia  celorlalte echipe ca la Valiug se intampla ceva  minunat !
Repriza a doua a inceput din nou echilibrat , dar imediat noi ,mult mai hotarati atacam cu mic cu mare si reusim sa punem probleme campioanei , ba chiar sa egalam prin Pisoi si cu multa sansa , dupa  doar  5 minute, am fi putut marca din nou dar am ratat incredibil .
Cu siguranta , am avut o repriza foarte buna si acest lucru a fost determinant in rezultatul final al meciului . Asa cum va spuneam  la inceputul cronicii , acest meci a salvat un campionat intreg  avand in vedere ca nu am pierdut intr-un meci  oficial cu campioana la zi .
Trabuie sa va mai precizam cateva momente din care putem intelege ce echipa frumoasa avem !
Capitanul de drept al echipei noastre , Miu Caius,  a decis cu acordul antrenorului  Seba Traia , sa-l desemneze ca si capitan al echipei  la cel mai important meci din acest retur, pe Denis Orbai ( Gil ) pentru faptul ca a fost considerat  cel mai bun jucator  la Mehadia ( in etapa  precedenta ) si este apreciat de antrenor si de intreaga echipa, ca un jucator foarte muncitor si serios. Suntem mandri ca Valiugu are sansa sa-si valorifica talentele prin aceasta echipa de juniori .
Pe de alta parte , antrenorul Seba Traia a afirmat in momentul in care faceam traditionala  fotografie cu echipa , faptul ca,  citez : ,, aceasta poza dupa meci o veti pune in rama! ’’ .
 Acest lucru , a insemnat foarte mult  si a transmis maxima incredere in lotul nostru.
Ce perere aveti de acesasta echipa ?
Floarea – Bodea , Krischer , Miculescu , Orbai ( Cpt.) – Todireanu , Miu , Pisoi , Blaga – Dinca , Furdui
Rezerve : Gheju , Chincea , Oglean, Timis , Simic

Au fost prezenti in lotul echipei mari : Fidler, Urs , Andreica si Nechita
Sa speram ca de la toamna , Valiugul va avea  si o echipa puternica de juniori la fel ca echipa de seniori.
In incheiere ,  conducerea echipei  Semenicul  Valiug , va felicita din suflet pentru acest rezultat si suntem mandri de faptul ca purtati tricourile echipei noastre. Cu siguranta , sunteti deosebiti.
Ne vedem miercuri , 14 mai 2014 , in VALEA DOMANULUI , de la ora 17.30 , sa incurajam echipa mare , in incercarea de a accede in finala Cupei Romaniei !
Hai sa fim cu totii alaturi de ei si sa speram ca, Semenicul  Valiug,  poate juca finala !


Felicitari !