vineri, 18 aprilie 2014

DESPRE MECIUL AS BERZASCA - SEMENICUL VALIUG 4 - 3 ( 3 - 2 ) , 16 APRILIE 2014 :

Miercuri la Berzasca, am asistat la un meci pe care nu-l vom uita multa vreme.
Cele doua echipe au oferit celor prezenti un adevarat spectacol , cu 7 goluri , multe ratari  si executii frumoase  ale unor jucatori .Probabil nici cel mai infocat suporter al gazdelor nu ar fi banuit ca echipa din Berzasca ar putea conduce cu 3 – 0 in minutul 21 , dar nici faptul ca Semenicul Valiug poate revenii si chiar sa egaleze .
Sa nu mai spunem ca la scorul de 3 – 3 , avem cateva ratari care ne duceau usor la o victorie meritata , dupa ce , practic  ,am inceput meciul in minutul 23  .
Dar ce s-a intamplat pana atunci ?
Echipa noastra a inceput  cu multa incredere meciul si a facut un joc de tatonare in primele minute.Gazdele , cei din Berzasca , au controlat mijlocul terenului si au reusit sa faca un foarte bun joc de pase , care ne-a pus in dificultate in cateva randuri. Dupa cateva minute de joc , mingea ajunge pe partea dreapta a directiei de atac a gazdelor , urmeaza o centrare de pe dreapta si o reluare din careu a unui jucator din Berzasca care a facut ca mingea sa-i  puna probleme portarului nostru , care  totusi a retinut-o pe linia portii .La aceasta faza , asistentul Bistrian ,a aratat ca a fost gol cu toate ca, intreaga noastra echipa a negat acest lucru , convinsi fiind ca mingea s-a orit in balta de pe linia portii .Centralul Corocan a validat golul , mergand pe decizia arbitrului tusier , avand in vedere faptul ca din pozitia in care se afla, era aproape imposibil sa observe daca mingea a intrat sau nu cu toata circumferinta in poarta . In urma protestelor echipei noastre, portarul Traia a primit cartonasul galben.
Din pacate, aceasta faza ne-a  stricat putin moralul si mai ales lipsa de concentrare , dovada fiind faptul ca ,imediat dupa validarea  acelui gol , am mai primit inca unul pe contraatac , atunci cand dupa o faza frumoasa creata tot pe partea dreapta , gazdele marcheaza din nou si 2 – 0 , in minutul 17 . Sa mai spunem si faptul ca ,,turnul nostru de control’’ in aparare  , Lucian Dobre , s-a accidentat usor  si a preferat sa nu forteze  , in locul sau a intrat Matei Fomitescu. Pana cand Luci Dobre a revenit de la vestiar si dupa ce s-a schimbat , scorul devenise 3 – 0 pentru gazde , incredibil de neplacut pentru noi . 
Golul trei a venit dupa o centrare de pe partea dreapta si reluata de pe linia de 16m de Megheles , aflat cu spatele la poarta, printr-un lob peste portarul Traia , iesit pe linia de 6m.  A fost  , daca vreti , un fel de foarfeca.
Se intampla  in minutul 23 al primei reprize !
Probabil , singurul om care mai credea  ca meciul nu este jucat , a fost chiar Lucian Dobre  , care , cu foarte mult calm, a dirijat de pe margine echipa si a reusit sa ofere jucatorilor  incredere ca pot mai mult de la acest meci .Cu toate ca a plouat  in timpul meciului , Luci Dobre a stat in permanenta la marginea terenului si a ,,dirijat ‘’ perfect echipa ,care , in doar cateva minute si-a revenit si a inceput sa puna probleme gazdelor.
La o faza in  jumatatea noastra , Bebe Craciunescu preia o minge , dribleaza doi jucatori si trimite o diagonala  spre Martin, care preia mingea si tatonat de un jucator , reuseste sa patrunda spre careu , de unde  trimite plasat pe coltul lung pentru 3 – 1 !
Din acel moment , echipa incepe sa joace tot mai bine si sa domine autoritar meciul.La o alta faza in careul gazdelor , un jucator din Berzasca respinge cu mana de pe linia portii ( a fost eliminat ) si primim penalty .Marcheaza in stilul caracteristic Bebe Craciunescu si scorul devenea 3 – 2 .Chiar daca am mai avut doua ocazii la poarta celor din Berzasca , scorul a ramas neschimbat  pana  la pauza.
Incepem repriza a doua foarte motivati si increzatori ca vom egala sau chiar castiga , asta si datorita faptului ca Berzasca juca cu un jucator mai putin. 
Fara exagerare , putem spune ca echipa noastra a reusit  sa puna mari probleme  gazdelor , care ,pe fondul oboselii si a faptului ca jucau un un om mai putin, a inceput sa traga de timp , oarecum normal in conditiile date. Au aparut si faulturi repetate facute de cei din Berzasca , care pana la finalul partidei  au contabilizat  sapte cartonase galbene si unul rosu.
Noi am dominat categoric repriza a doua  si era doar o chestiune  de timp pana reuseam golul egalizator . 
In minutul 65 , a intrat in teren Alin Stoica , care l-a inlocuit pe Adi Ferenczik , iar acesta nu a avut nevoie dect de 5 minute pentru a marca un gol foarte frumos , care a venit in urma unei centrari perfecte de pe partea stanga a lui Radulescu. Era minutul 70 si aveam inca 20 de minute pentru a obtine victoria.
Din pacate , la o faza care nu anunta nimic , mingea ajunge de pe partea dreapta, pe partea stanga la un jucator din Berzasca , care suteaza pe jos in fata portii ( mingea trecand pe langa  patru jucatori ai nostrii, care nu au intervenit ) si venit din spate , prin alunecare , Popescu  , intra cu tot cu minge in poarta noastra si scorul devine contrar cursului jocului, 4- 3 pentru gazde!
Dupa acest gol , echipa din Berzasca a gestiont bine situatia si a tras de timp cat a putut ,reusind sa pastreze rezultatul de 4 – 3 pana la final. 
Nu stim de cand echipa gazda a mai primit 3 goluri pe propriul teren si sa traga de timp  in ultimele 30 de minute. Cu siguranta, este meritul echipei noastre pentru acest lucru si se vede ca ,suntem o echipa care vine tare din urma  si cu siguranta , vom avea multe de spus in viitor .
Bravo baieti , bravo Luci Dobre si Matei Fomitescu.
Iata echipa care s-a deplasat la Berzasca : Traia - Ursu ,Dobre , Muntean , Radulescu - Mateiasi - Ferenczik , Hapau , Fidler - Craciunescu - Martin
Au mai jucat : Fomitescu , Stoica
Pe banca : Urs
Ca sa ne amuzam putin pe final de cronica ,  sa mai spunem si faptul ca domnul Armanca , conducatorul celor de pe Clisura ,a afirmat la pauza ca scorul putea fi  4 – 0  sau 5 – 0 pentru gazde . A fost doar 3 – 2 , dar si noi putem spune  atunci, faptul ca la final  scorul  ar fi fost  5 – 10 , dupa numarul de ocazii  de gol.
Dar  noi nu spunem…
Noi doar am fi preferat , ca la final sa fie scorul 3 – 4 , nu 4 – 3 .
Dorim echipei din Berzasca succes in viitor si noi ne gandim la meciul din Cupa Romaniei , de miercuri , imediat dupa Pasti , de la Bucosnita .

Pana atunci , Sarbatori Fericite pentru toti cei care ne urmaresc  si care sunt alaturi de noi !