luni, 28 martie 2016

Iker Casillas a batut doua recorduri in meciul amical in care a aparat impotriva Romaniei, la Cluj

Iker Casillas a stabilit doua noi recorduri in fotbal odata cu meciul amical dintre Romania si Spania, disputat duminica la Cluj si incheiat cu scorul de 0-0. In primul rand, portarul de 34 de a aparat in partida cu numarul 166 pentru echipa sa nationala, devenind cel mai selectionat jucator european. El l-a depasit la acest capitol pe letonul Vitalijs Astafjevs, fundasul care a jucat 165 de meciuri pentru prima reprezentativa baltica. In fapt, aparatorul retras din fotbal in 2010 are 167 de selectii, insa doua dintre jocuri nu au fost recunoscute oficial de catre FIFA.
In aceasta ierarhie, locul trei este ocupat de estonul Martin Reim (157 de selectii). Cum si acesta este retras din activitate, pe podium va urca, cel mai probabil, Gigi Buffon, care, in urma unui meci chiar cu ”La Roja”, disputat tot saptamana trecuta, a ajuns la 155 de meciuri in care a aparat poarta Squadrei Azzurra.
Un al doilea record doborat de Casillas este cel de invincibilitate. Intrucat partida s-a incheiat 0-0, fostul goalkeeper al lui Real Madrid a ajuns la al 101-lea meci fara gol primit in poarta Spaniei si, cu un procentaj de 61%, a stabilit o noua referinta la nivel mondial.

sursa : http://www.sptfm.ro/