luni, 22 aprilie 2013

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - GLORIA RESITA 1 - 0 ( 1 - 0 ) , 20 APRILIE 2013 :


Valiug , 20 aprilie 2013 ,ora 13
Stadion : ,,Valiug Arena''
Spectatori : cca.60
Vremea : soare cu nori , excelenta pentru fotbal
Echipamente : Semenicul – violet /alb
Gloria - alb/albastru
Rezultat la juniori : CS Negrea – Gloria Resita 0 – 2 (s-a jucat azi , luni , 22  aprilie 2013 ,pe stadionul Filipescu “)
Echipa Semenicul Valiug : Traia Bordea , Kudlimai , Craciunescu , Nica Dobrin , Urlica , Stoica , Muntean Ferenczik , Izvernar
Au mai jucat : Blotor , Barbuti si Stroescu
Pe banca : Celoiu , Dobrei , Minea , Stetco , Manduta
Antrenori : Seba Traia si Adi Ferenczik
Echipa Gloria Resita : Roland Jivan ,Cheda Milan , Goiti  ionel , Stanciu Nicolae , Stanuca Mario , Marta Francisc , Moti Calin , Ciutura Adrian , Guduleasa Darius , Bulzu Sebastian , Stefanescu Sebastian
Rezerve Gloria Resita  : Rotariu Bogdan , Balauroiu Radu , Deng Valentin , Porosniuc Antonio , Gajiu Andrei,Beloaia Bogdan
Antrenor : Dan Boltasiu


O zi excelenta , pe care nu o vom uita multa vreme …
Pentru noi , pentru echipa de fotbal Semenicul Valiug , a fost o zi deosebita din toate punctele de vedere .
In primul rand , a fost  victoria in fata echipei Gloria Resita , la primul meci oficial jucat intre cele doua formatii , pe ,,Valiug Arena’’ si mai apoi , repriza a treia , care a fost de fapt o sarbatoare in toata regula , cu mici , gratare , suc si bere , care s-a inchaiat la ora 19 !
Aici pe blog o sa postam in zilele urmatoare , multe fotografii de la acest eveniment  care a avut loc pe ,,Valiug Arena ‘’ , un teren care arata foarte bine .
Am fost cu totii impreuna si acest lucru a contat enorm .Am aratat ca suntem o adevarata  familie  si de aceea  ne-am simtit excelent impreuna.

Asadar , o zi cu soare , un timp splendid pentru fotbal , peste 50 de spectatori, printre ei si   finantatorii celor doua echipe ,domnul primar Sorin Blaga (din partea primariei Valiug ) si domnul Gabi Stanuca ( Gloria ) , au asistat la un meci foarte interesant,  urmarit cu multa atentie  de cei prezenti.
In mod categoric , echipa noastra a fost mai buna si la final a meritat victoria.
Gloria a avut in repriza a doua 20 de minute in care ne-a dominat , dar apararea noastra  in formula Bordea, Craciunescu , Kudlimai si Nica (poate una dintre cele mai bune din campionat) , a facut  sa nu primim gol , desigur si cu cateva interventii reusite ale portarului  Seba  Traia.
A fost un meci si al ambitiilor , avand in vedere ca multi dintre jucatorii celor doua echipe se cunosc foarte bine, chiar sunt prieteni foarte buni  si tocmai de aceea , am asistat la cateva faze deosebite pe parcursul meciului.
Asa cum am specificat in programul de meci , relatiile dintre cele doua echipe sunt foarte bune , dar pe teren , cel mai bun sa castige . Sambata , echipa mai buna s-a dovedit a fi echipa noastra .
Avandu-l in lot pe  Silviu Izvernar , un atacant  deosebit  care a marcat din nou  si cu o linie de mijloc foarte tanara (Dobrin , Urlica , Stoica si Muntean )  ,care a alergat extraordinar de mult, a reusit impreuna cu Adi Ferenczik, sa puna presiune de multe ori  la poarta echipei Gloria Resita.
Pana la marcarea golului de 3 puncte a lui Silviu Izvernar ( vezi golul aici : http://www.youtube.com/watch?v=FY6I8c2fGjo ), am jucat foarte exact si siguri in aparare  si  am mai avut  cateva ocazii periculoase , dar ramase fara rezultat.
Golul lui Silviu Izvernar , pe care probabil deja l-ati vazut pe canalul  Youtube - Semenicul Valiug ,  a fost realizat dupa un  out ( aruncare Cristi Bordea ) , mingea  a ajuns la  Adi Ferenczik  care centreaza din  coltul careului de 16 , pana la Razvan Muntean,  care trimite cu capul  in transversala , mingea revine in teren si Silviu Izvernar pe faza , o trimite in poarta pentru 1 – 0 !
A fost un gol meritat  marcat in minutul 39 .
Am mai reusit o faza de mare spectacol , realizata de Alin Stoica ( faza ,aici :http://www.youtube.com/watch?v=rdI3yCrPSNs), care a primit o minge la centrul terenului , a facut slalom printre  jucatorii Gloriei si a sutat  putenic de la 25m , dar , parada de exceptie a lui Roly Jivan  , a facut ca scorul sa ramana  neschimbat pana la pauza, 1 - 0 .
Repriza  a doua a inceput oarecum echilibrat , dar dupa cateva minute , echipa  Gloria  incepe un bun joc de pase la mijlocul terenului si reuseste cateva faze frumoase . La una din ele , un jucator a scapat singur cu Seba Traia si a trimis pe langa el , dar si milimetric  pe langa poarta .
De  partea cealalta , echipa noastra revine in joc  si reuseste  prin linia de mijloc sa tina ritmul  (din punct de vedere fizic) cu Gloria Resita.
Alex Urlica a muncit enorm la mijlocul terenului si a jucat  foarte bine  , la fel si Dobrin , Stoica si Muntean .
Putem afirma fara greseala ca am aliniat cea mai buna echipa posibila la ora meciului , iar aceasta victorie ne demonstreaza ca suntem  o echipa in stare de a pune probleme formatiilor  mai bine cotate , indiferent de nume .
Experienta jucatorilor nostrii poate fi decisiva , la fel cum s-a intamplat si in meciul cu Gloria .
Ar mai fi de  amintit  pasa de senzatie a lui Bebe Craciunescu , pasa de 50 – 60 m cu exteriorul pentru Alin Stoica , care a ramas singur cu portarul si a ratat un gol  care ar fi transat meciul de partea noastra si am fi privit mai relaxati finalul partidei. 
Bineinteles , bucuria  victoriei a fost mare si dupa meci , am trecut la …repriza a treia.
Am fost bucurosi ca alaturi de noi a fost prezent si primarul comunei Valiug ,domnul  Sorin Blaga , care a facut  impereuna cu presedintele echipei ,domnul Adi Tiuch , toate gratarele si micii pentru absolut toti cei prezenti la ,, iarba verde’’ .
Am fost in total in jur de 50 de persoane ( jucatori , staff tehnic , sotii si prietene dar si peste 20 de copii )care s-au bucurat alaturi de noi de acesta zi deosebita .
Am fi  dorit sa fie alaturi de noi si antrenorul principal al echipei , Daniel Anghel , cu care am vorbit prin telefon  imediat dupa meci si care s-a bucurat enorm pentru victoria noastra , desigur ,cu regretul ca nu a putut sa fie si el prezent la aceasta sarbatoare .
A asistat la meci si antrenorul echipei de juniori  Semenicul Valiug , domnul Artur Schvaner , care abia asteapta  sa  inceapa  viitorul campionat cu copii din Valiug si Resita  selectati de el .
Multumim si domnului Mihai (C+C ) care a contribuit si el la reusita unei zile memorabile si mai ales celor doi antrenori secunzi , Seba Traia si Adi Ferenczik , care iata reusesc un rezultat de palmares foarte bun.