sâmbătă, 6 aprilie 2013

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - FC CARANSEBES 3 - 5 ( 2 - 4 )


Valiug 
Stadion : Valiug Arena , 4 aprilie 2013 , ora 17
Starea terenului : excelenta
Spectactatori : cca.25
Echipamente : Semenicul – violet/alb
Fc  Caransebes – alb/albastru
Echipa : Deca ( Celoiu ) – Dobrei ( Stroescu ) , Kudlimai ( Manduta ) , Nica , Minea – Dobrin , Barbuti , Birleanu , Muntean (Blotor)– Ferenczik , Stoica

Din pacate am pierdut  si iata, ajungem la un neplacut  ,,-10’’ la ,,adevar’’ .
Meciul  cu echipa din Caransebes , restanta din etapa 18-a , a fost unul foarte disputat , din nou cu multe goluri si  cu ratari incredibile , dar,  care a placut celor prezenti la meci.
in urma faptului ca Seba Traia, datorita unor probleme de servici,  nu a putut fi prezent la meci  , am fost nevoiti sa improvizam un portar  , din jucatorii de camp ( Deca si mai tarziu ,Celoiu ).
Chiar daca am pierdut pe mana celor doi portari care au evoluat , suntem constienti ca ei nu au nici o vina , din contra , au vrut sa ajute echipa , dar nu a fost sa fie.
De partea cealalta , jucatorii din camp s-au comportat excelent  si putem afirma fara greseala, ca au reusit un meci bun .
Nu  vrem sa diminuam victoria echipei din Caransebes , o echipa tanara si foarte disciplinata care a practicat un fotbal  placut  dar trebuie sa scoatem in evidenta  faptul ca, cel putin primele 3 goluri au fost goluri de portar , doua dintre ele marcate de la peste 25 de metrii .
Sa mai precizam ca pe langa Seba Traia , au mai  lipsit si doi dintre cei mai experimentati jucatori ai nostrii , Cristi Bordea si Silviu Izvernar  , jucatori pe care speram sa-i avem duminica la urmatorul meci .
Cu toate acestea  ,chiar daca am fost condusi  si cu doua goluri  la un moment dat ,  am fost foarte  aproape de a scoate un egal .
In poarta a intrat la inceput jucatorul Deca Robert, care a dorit sa apere in speranta ca va ajuta echipa , dar , iata ca acest post de portar este unul foarte delicat si cu multa responsabilitate si de aceea, in cel mai scurt timp,  va trebui sa gasim un portar in perioada  urmatoare .
Revenind la meci ,echipa din Caransebes a avut trei suturi in prima repriza si a marcat 3 goluri . A deschis scorul in minutuil 13 , iar noi am egalat repede prin Alin Stoica ,dupa o faza personala (  ,,un - doi '' cu  Adi Birleanu) si finalizare de mare jucator.

Dupa cateva minute , un sut sanatos de la 25m , l-a lasat fara replica pe portarul nostru  Deca , la fel si in minutul 26 cand scorul a devenit 1 – 3.
Chiar daca oaspetii au avut doua goluri mai mult fata de noi , echipa noastra joaca foarte bine si ne agatam de fiecare minge .
La una din faze reusim sa marcam prin Carol Dobrin si meciul se relanseaza, 2- 3 !
Observand  ca portarul nostru este nesigur , facem prima schimbare , in minutul 39 : in poarta intra Razvan Celoiu .
Acesta a reusit sa respinga o minge in minutul 40 , dar nu a reusit sa apere un sut puternic din unghi al unui jucator din Caransebes , care a trimis din coltul careului de 16m, plasat, cu bolta si  2 – 4 !
A venit pauza.
Am incercat sa ne mobilizam si mai ales sa ne incurajam portarul ( Razvan Celoiu ).
Eram convinsi ca un gol in primele 15 minute a reprizei a doua, ne poate readuce in joc si tocmai de aceea  atmosfera din pauza a fost una relaxata si plina de sperante.
Sa mai spunem ca in minutul 43 , Razvan Muntean , cel mai bun jucator de pe teren , a facut o faza in stilul caracteristic (pe partea stanga ) si a centrat perfect in fata portii , acolo unde Adi Ferenczik a ratat incredibil marcarea unui gol , care ar fi insemnat enorm in economia partidei .
Incepe repriza a doua.
Jucam tot mai bine , pasam frumos si  noi, cei de pe banca plus cei cativa spectatori, traim la maxim fiecare faza a partidei.
Vine minutul 65 .
Obtinem o lovitura libera ca cca. 25m de poarta echipei din Caransebes.
Executa  Adi Birleanu si gol senzational , direct la vinclu portii si  3 – 4 !
Acest gol ne face si mai increzatori si pana la final   am mai avut doua ocazii de a marca , dar pe care le-am ratat , una dintre ele dupa o faza superba  cu Alin Stoica aflat la un pas de a inscrie .
Ca si  la meciul cu Glimboca  , arbitrul arata 3 minute de prelungiri.
Tensiune maxima , speram sa marcam golul egalizator , dar , in minutul 93, aflandu-ne in atac cu toata echipa  , un jucator din Caransebes  scapa singur pe contraatac  , ajunge fata in fata cu portarul nostru   si de pe 16m  trimite pe jos (pe langa Razvan Celoiu)  , scorul  devenind  3 – 5 !
Dupa aceasta faza a urmat fluierul final .

Am pierdut frumos , dar baietii merita felicitari pentru  modul in care  au luptat pentru fiecare minge.

Pe langa Razvan Muntean , s-au mai evidentiat la meciul de ieri , Alin Stoica , care a facut o mare risipa de energie si Adi Birleanu prin pasa de la primul gol si mai ales, prin executia cu care a reusit golul trei .
Pe parcursul meciului au mai intrat Stroescu , Manduta si Blotor.
Pentru prima data pe foaia de arbitraj ( la rezerve ) ,am avut 3 jucatori de 15 ani , toti din Valiug  (  Caius Miu, Bogdan Blaga , Darius Bodea ), juniori pe care dorim sa-i crestem alaturi de noi si sa se obisnuiasca cu  atmosfera  ligii a IV-a. Dealfel ,ieri , au ajutat enorm echipa noasta  prin tot ce au facut , mai ales pentru recuperarea mingilor din apa .
Sincere felicitari si vrem ca si in viitor sa fie alaturi de echipa .
De la vara ii vom vedea  si le vom face galerie in meciurile de junior ai ligii a IV-a.
Urmatorul  meci , duminica la Racasdia de la ora 12.