marți, 16 aprilie 2013

CRONICA MECIULUI METALUL BOCSA - SEMENICUL VALIUG 2 - 1 ( 1 - 0 ) , 13 APRILIE 2013 :


BOCSA , 13 APRILIE 2013 , ORA 12
STADION :  ,,METALUL ‘’
VREMEA : CER NOROS , AU FOST MOMENTE CAND A PLOUAT  USOR
SPECTATORI : cca .50
ECHIPAMENTE – METALUL BOCSA : ROSU/ALB
SEMENICUL VALIUG : VIOLET/ALB
EVOLUTIA SCORULUI : 1 - 0 (LA PAUZA ),  2 - 0 SI  2 - 1
REZULTAT LA JUNIORI : METALUL BOCSA – CS NEGREA RESITA  7 – 3
PENTRU NOI A MARCAT SILVIU IZVERNAR
ECHIPA SEMENICUL VALIUG : SEBA TRAIA – CLAUDIU NICA , BEBE CRACIUNESCU ( MIN.58, CIPI BARBUTI ) , FLAVIUS KUDLIMAI , DANI MINEA(min.46, COSMIN DOBREI)   ADI FERENCZIK , CRISTI BORDEA , CAROL DOBRIN  , RAZVAN MUNTEAN  ALIN STOICA (MIN.80 ,ROBERT DECA ) , SILVIU IZVERNAR
PE BANCA : OLI STROESCU , SERGIU MANDUTA , DARIUS BODEA , RAZVAN CELOIU

Sambata, ne-am deplasat la Bocsa , pentru meciul din cadrul etapei a 26-a  ,cu  cea mai buna formatie pe care o puteam alinia la ora meciului .

Am avut  in primul ,,11’’ ,jucatori cu multa experienta in liga IV-a  sau chiar in ligiile superioare ( izvernar , Craciunescu , Bordea , Traia ,Nica) ,  jucatori   care si-au demonstrat  valoarea chiar si pe un teren  (Metalul ) foarte greu , aproape impracticabil . Alaturi de ceilalti coechipieri ,  au reusit sa puna foarte multe probleme  echipei de pe locul trei din campionat chiar la ea acasa , iar acest lucru ne-a bucurat foarte mult , oferindu-ne  sperante pentru rezultate bune, in meciurile care urmeaza .
Terenul a aratat asa de rau si datorita faptului ca a plouat in saptamana premergatoare meciului,  iar in deschidere au  evoluat si echipele de juniori  Metalul Bocsa si CS Negrea , meci incheiat cu 7 – 3 , pentru gazde .
Partida a inceput  cu o perioada in care cele doua echipe s-au tatonat  reciproc , cu un plus pentru gazde .
 Echipa Metalul Bocsa a reusit deschiderea scorului relativ  repede , in minutul 6 , atunci cand au avut prima faza clara  pe partea dreapta , urmata de o centrare  in careu , acolo de unde atacantul echipei din Bocsa , Dancea , a trimis plasat cu capul si 1 – 0 . 
Apararea  noastra a fost oarecum surprinsa de acest gol venit parca prea repede si  in continuare  pare nesigura la alte cateva incursiuni ale echipei din Bocsa.
Noi am avut prima ocazie mai importanta , in minutul 28 , atunci cand Silviu izvernar a trimis mingea in poarta , dar tusierul  a ridicat fanionul , semnalizand pozitie de offside. Dupa aceasta faza , echipa din Bocsa are un contraatac si a fost la un pas de a-si marii avantajul , atunci cand  Florea Tudor, a trimis mingea in transversala   portii aparate de Seba Traia.
Noi , incepem sa jucam din ce in ce mai bine , dar  vizibil influentati de noroiul de pe teren  si ne creem  doua faze frumoase , dar terminate fara rezultat.
 Pana la pauza , echipa din Bocsa a mai avut cel putin inca doua ocazii de a majora  scorul , dar au ratat  de fiecare data.
Vine pauza si incercam sa ne mobilizam .
Avand in lot jucatori valorosi  ,aveam dreptul sa speram la o revenire in meci si sa ne asteptam  la mai multe  in repriza a doua .

Trebuie sa precizam ca brigada de arbitrii, foarte tanara  de altfel , a ,,reusit’’ sa enerveze ambele echipe pe toata durata meciului  , prin deciziile luate . La fel s-a intamplat si la meciul din deschidere ( Bocsa – Negrea ), cand au fost mici incidente .
Totusi , tusierul Humita Daniel, din Caransebes , a fost corect pe partea sa (spunem  asta chiar daca el a fost cel care a semnalizat pozitia de offside la golul lui Silviu Izvernar, dupa o faza destul de greu de apreciat , click aici :http://www.youtube.com/watch?v=A44YKYfqSSk ) si  nu a fost intimidat de presiunea facuta de gazde , asa cum s-a intamplat cu centralul Peica  Flavius care, chiar ,daca a fost injurat in mai multe randuri  de un jucator al gazdelor , s-a facut ca nu aude…si  probabil de aceea , s-a pierdut cu firea , reusind  sa  ne faca sa nu mai intelegem mai nimic deciziile sale.
In mod sigur , nesiguranta  aratata in mai multe faze , o punem doar pe seama tineretii  sale.
Revenind la meci , trebuie sa va spunem ca a doua repriza a fost cea mai buna repriza din acest retur  si fara greseala afirmam ca am reusit ,in urma unui joc excelent de pase sa punem  echipa gazda in mare dificultate .Am reusit sa jucam aproximativ 30 de minute cu fundasii la centrul terenului si dupa prestatia din repriza a doua credem ca am fi meritat cu siguranta un egal la Bocsa.

In minutul 55 , gazdele au o faza rapida la mijlocul terenului  , urmata de  o pasa in adancime , mingea ajunge in careul nostru si din dorinta de a respinge mingea , Bebe Craciunescu il agata pe un jucator al gazdelor  , iar centralul arata  corect lovitura de la 11m , transformata de Florea Tudor si 2- 0  pentru gazde.
Dupa gol , meciul devine si mai interesant , mai ales ca noi ,ne-am aruncat cu toata echipa in atac , in speranta marcarii unui gol care sa relanseze partida .
Acesta a venit dupa o incursiune a lui Silviu Izvernar ,care a sutat din coltul careului plasat , pe coltul lung si  2 – 1 . Automat apar sperantele pentru noi si fortam egalarea , dar , ratam mult , dupa faze spectaculoase reusite de jucatorii nostrii. Din pacate , in urma unui contact cu un jucator al gazdelor , Bebe Craciunescu se accidenteaza  si a trebuit sa fie inlocuit .
Probabil golul egalarii ar fi venit , atunci cand Dobrin Carol  ,a scapat singur cu portarul pe partea dreapta  si s-a auzit fluierul  .
Jucatorul nostru s-a oprit din actiune tocmai atunci cand ne asteptam cu totii sa suteze la poarta .  Din pacate , fluierul nu a fost al arbitrului , ci al unui spectator  din Bocsa , care iata si-a  ,,ajutat ‘’ echipa .
Din spusele oamenilor din tribuna  , aceasta practica este una des  intalnita la Bocsa si iata ca da roade !
Sigur ca , am fi dorit ca Dobrin Carol sa fi sutat , chiar daca pretul ar fi fost un cartonas galben , dar el crezand ca a fluierat centralul , s-a  oprit din actiune , probabil fiind influentat si de faptul ca si el este arbitru aflat la inceput de cariera. 
Presiunea facuta de echipa noastra asupra gazdelor prin jocul prestat  , a facut ca spectatorii si banca de rezerve a echipei Metalul Bocsa sa astepte finalul partidei cu sufletul la gura , cerandu-i arbitrului sa fluiere odata finalul meciului.
Totusi , in minutele de prelungire  ,  echipa din Bocsa , putea sa ne surprinda pe contraatac si are o noua ocazie de a marca , dar mingea loveste bara si meciul se termina cu 2 – 1 pentru gazde . 
Este foarte important sa precizam si jocul bun facut de Dani Minea , care a impresionat prin daruire si atitudine , mai ales avand in vedere faptul ca el locuieste in Bocsa si juca impotriva multor prieteni .
Frumos si gestul fostilor nostrii jucatori , care acum activeaza la Metalul Bocsa , Solga si Ioiart , care au venit in vestiar inainte de meci  sa-si salute fostii colegi , aratand ca sunt in continuare baieti deosebiti  , asa cum au demonstrat-o de atatea ori.
Felicitam echipa noastra mai ales pentru  jocul din repriza a doua si pentru daruirea  aratata  pe tot parcursul meciului .
Speram ca la meciul urmator , cel de sambata cu Gloria Resita  ,sa aliniem din nou cea mai buna formatie si sa reusim un meci bun, deoarece valoarea lotului din acest  moment ne permite acest lucru .
La meciul cu Gloria Resita , va revenii in lot si Alex Urlica , jucator care s-a intors din Germania si care chiar azi , marti, 16 aprilie 2013 ,va fi prezent la antrenamentul care va avea loc incepand cu ora 17, la Scoala generala n. 8 din Resita .