marți, 29 mai 2012

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - VOINTA LUPAC 0 - 7 ( 0 - 2 )


Valiug , 26 mai 2012 , ora 12
Stadion : Valiug Arena
Spectatori : cca .25
Vremea : soare cu nori
Rezultat la juniori : Gloria Resita  a obtinut victoria cu 3 – 0 fara joc  , deoarece Vointa  Lupac a incetat contractul cu Css Scolar in iarna si nu mai are grupa de juniori .

Echipa : Traia – Cosmin H. , Kudlimai , Dobrei , Jivan – Oprea , Urlica , Stanciu , Muntean – Ferenczik , Marisescu
Au mai jucat : Dani Minea , Ionut Lacatus , Ionut Fiat

Ultimul meci din acest sezon , a fost cu echipa de pe locul 2 , Vointa Lupac , o echipa foarte buna , vicecampioana judetului  in acest sezon .
Din pacate , chiar daca in primele 45 de minute  am facut un joc bun , dupa pauza si mai ales  in ultimele 10 minute nu am mai jucat  nimic si astfel scorul a ajuns  pe final ,unul foarte mare .
Practic in ultimele 10 minute am luat 3 goluri  , atunci cand putem spune ca am ,,abandonat’’  jocul de fotbal .
Echipa din Lupac  si-a aratat clasa si a meritat   din plin  victoria.
Chiar daca a fost  ultimul meci  si  chiar daca clasamentul era clar pentru ambele echipe , oaspetii s-au respectat si fara sa forteze ,au castigat la pas un meci cu o echipa care a terminat pe ,,branci’’ acest campionat , in primul rand datorita problemelor foarte mari de lot , datorate in principal  accidentarilor.
La meciul de sambata am ,,reusit''  deosebita  performanta de a a avea doar un jucator de rezerva pe banca ( Dani Minea  si el accidentat ).Mai mult decat atat , dintre cei care au intrat in primul ,, 11'' , nu mai putin de  3 jucatori  ( Nicu Stanciu ,   Flavius Kudlimai si  Horea Marisescu)  au fost accidentati foarte rau , astfel incat au venit la stadion fara echipament , stiind ca nu pot  evolua .
Avand in vedere faptul ca pur si simplu nu puteam alinia 11 jucatori , cei trei au fost nevoiti sa intre in teren  ( dupa un efort considerabil de a face rost de echipament in timp util ).Oricum , gestul lor este unul deosebit si le multumim pentru aceasta.
Datorita problemelor de lot , am jucat cu Dobrei fundas central  si Roland Jivan fundas lateral stanga , iar in rest, cu formula obisnuita ( insa nu apta de joc  in totalitate  ) din ultimele etape .
Pe parcursul meciului , s-a reusit ( prin telefon )sa se ia legatura cu Ionut Fiat si Ionut Lacatus , care au ajuns la stadion  in repriza a doua  , fiind la servici si de unde s-au invoit pentru a putea juca pentru echipa , dupa ce Nicu Stanciu si Flavius Kudlimai au acuzat dureri la picior si se cereau afara .
Noi ,  cei de pe banca tehnica ( presedinte , team – manager , presedinte onorific  ) , nu am facut altceva decat sa vedem cum o echipa  cu jucatori accidentati , incerca sa tina piept unor jucatori valorosi si cu multa experienta in aceasta liga. Dupa minutul 60 , au intrat in teren cei doi  Ionut ( Fiat si Lacatus ) , care au incercat sa intre in joc , dar ….poate era prea tarziu. Ei i-au inlocuit pe Flavius  Kudlimai si Horea Marisescu .Dani Minea a intrat in minutul  46 , inlocuindu-l pe Nicu Stanciu .
Am reusit  in conditiile date , sa pastram rezultatul decent  ( 0 – 4 ! ) ,   pana cu 10 minute inainte de final , atunci cand oboseala si starea de spirit a jucatorilor si-au spus cuvantul si scorul  a devenit  din nou incredibil ( a doua etapa consecutiv ! ) si meciul s-a incheiat cu 0 – 7 , scor care reflecta exact situatia in care am ajuns , acum  pe final de campionat.
Chiar daca  la inceputul campionatului aveam 26 de jucatori  , iata ca la ultima etapa abia am fost 12 , plus  cei  doi veniti dupa pauza , ceea ce ne da mult de gandit.
Au lipsit motivat la acest meci ,  Gabi Dumitru si Toma Brebenar ( erau la servici )
Trebuie sa precizam,  Marius Stetco si Razvan Celoiu  au lipsit nemotivat , iar acest lucru lasa un gust amar , acum , la ultimul meci din acest sezon  de liga a IV-a , terminat cu un scor pe care indiferent de conditii nu-l vom uita usor , iar asta prin prisma rezultatului final .
Profitam de acest lucru si multumim celor care au luptat pentru Semenicul Valiug in acest campionat si speram ca si la anul, absolut toti jucatorii sa continue alaturi de noi , in incercarea obtinerii unui loc mai bun decat in sezonul care s-a incheiat .Multumim antrenorului Daniel Anghel   pentru munca depusa (pana la sfarsitul lunii  martie)  si celor doi antrenori care au continuat pregatirea  echipei  (Adi Ferenczik si Horea Marisescu )  chiar cu asa multe probleme de lot.
Pentru a intelege mai bine situatia din ultima etapa sa va reamintim ca la acest meci au lipsit  fata de echipa din turul campionatului  urmatorii jucatori : Daniel  Anghel ( plecat in Germania ) , Raul Ioiart ( accidentat ) , Ion Solga ( plecat in Germania )  , Adi Birleanu ( Timisoara) ,   Bebe Craciunescu ( probleme de servici ) , Tavi Bunea ( plecat in Italia ) , Adi Filipoaica ( probleme de servici ) ,  Claudiu Nica , Roberto Stangu ( transferati la alte echipe in minimercato ). Adica , o intreaga echipa de jucatori valorosi si experimentati …

Indiferent de problemele noastre ( aparute din cauza accidentarilor ) , victoria  echipei din Lupac este una meritata si probabil ca si daca am fi jucat cu lotul valid , victoria tot  le-ar fi apartinut , fiind cea mai in forma echipa din retur . Dealtfel , echipa din Lupac , in meciul de sambata si-a permis sa rateze si un penalty si mai mult decat atat sa faca toate schimbarile si sa joace frumos , dar , asa  ca la un meci amical , inaintea unei sarbatori…
Chiar daca am pierdut la scor ( poate am anticipat acest lucru , dupa problemele de lot pe care le-am avut ) , Primaria Valiug ( domnul  vice-primar Sorin Blaga ) si conducerea echipei Semenicul Valiug , au organizat un picnic la iarba verde ( vom posta fotografii ), pentru a saluta  obtinerea  obiectivului din acest prim an de liga a IV-a .
Au fost momente  foarte frumoase pe care le vom retine multa vreme.
Urmeaza vacanta bine-meritata , dupa care incepem din nou .
Avem promisiuni din partea primariei ca pana la inceperea campionatului , Valiug Arena va fi gata in totalitate si speram din suflet sa se intample acest lucru .

Sigur ca vor urma si  cateva transferuri de jucatori , pe care antrenorul Anghel Daniel ii are in vizor si pe care speram sa-i putem transfera la echipa noastra .Chiar daca este departe de noi ,antrenorul care a creeat acesta echipa  , Daniel Anghel ,este conectat la ce se intampla la echipa si tocmai de aceea speram ca impreuna cu conducerea echipei si cu  Adi Ferenczik ( antrenor secund ), sa formam la Valiug un lot puternic pentru  sezonul viitor.
Horea Marisescu , a plecat in Germania imediat dupa meciul cu Lupac , pentru minim 3 luni de zile , iar noi ceilalti intram in vacanta sportiva asa de mult asteptata !
Felicitari tuturor jucatorilor pentru locul 11 , in primul an de liga a IV-a !
Hai Semenicul Valiug !