joi, 31 mai 2012

Elveţia - România, scor 0-1, într-un meci amical

Echipa naţională a României a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Elveţiei, într-un meci amical disputat la Lucerna, în faţa a aproximativ 12.000 de spectatori.

Unicul gol al fost marcat de debutantul Gheorghe Grozav, în minutul 56, care a reluat cu capul de la 10 metri un balon centrat din partea dreaptă de la Gabriel Torje.
0-1: Torje a pătruns în partea dreaptă, a centrat în careu şi Grozav a înscris la debutul în naţională cu o lovitură de cap de la 10 metri.
Elveţia: Sommer - Lichtsteiner, Senderos, Djourou, Ziegler (Morganella '85) - Inler, Xhaka (Wiss '76) - Barnetta, Mehmedi (Winter '64), Stocker (Emeghara '64) - Derdiyok. Selecţioner: Ottmar Hitzfeld.
România: Lobonţ - Papp, Chiricheş, Găman (Goian '85), Raţ - Bourceanu (N. Grigore '55), Florescu (C. Lazăr '55) - Torje (Maxim '82), Grozav (Chipciu '65), Tănase - D. Niculae (Alexe '52). Selecţioner: Victor Piţurcă.
Partida a fost arbitrată de norvegianul Svein Odvar Moen, ajutat de asistenţii Dag Roger Nebben şi Magnus Lundberg. Arbitru de rezervă a fost elveţianul Beat Hidber.
În minutul 6, un suporter român a intrat pe teren purtând un tricou pe care scria "Justice for Craiova". El a fost scos de pe teren după un minut de forţele de ordine.
România va mai disputa un meci amical, marţi, 5 iunie, de la ora 21.30, la Innsbruck, cu selecţionata Austriei.

Foto: Reuters