joi, 17 mai 2012

Cronica meciului Semenicul Valiug - Metalul Otelul Rosu 2 - 5 ( 1 - 3 )


Valiug , 16 mai 2012 , ora 18
Stadion  : Valiug Arena
SpectatorI  : 15
Echipamente  :
Semenicul Valiug – violet alb
Otelul Rosu : rosu – albastru
Echipa : Seba  Traia – Cosmin H. , Flavius Kudlimai , Ioiart Raul , Dani Minea – Marian Oprea , Alexandru  Urlica , Adi Birleanu , Razvan Muntean  - Nicu Stanciu , Marius Stetco
Au mai jucat : Cosmin Dobrei , Gabi Dumitru , Roly Jivan , Razvan Celoiu
Pe banca : Ionut Lacatus , Ionut Fiat
Au marcat : Adi Birleanu si Alex Urlica

Cu siguranta , pentru spectatori , a fost cel mai frumos meci din acest retur , un meci in care echipa  oaspete , formata din foarte multi jucatori tineri si foarte talentati , ne-au oferit o adevarata  lectie de fotbal  (  de contraatac ) , cu care au reusit sa castige pe  Valiug Arena  cu un categoric  5 – 2 !
Echipa noastra a aliniat una dintre cele mai bune formatii cu care puteam sa ne prezentam  la ora meciului , din garnitura  de baza ( a returului ) a lipsit doar Adi Ferenczik .Cu toate acestea  , chiar daca noi am fost primii care am deschis scorul (Adi Birleanu din 11m ,in minutul 1 ), echipa oaspete a demonstrat ca are valoare si a reusit in 10 minute sa intoarca rezultatul , astfel incat in minutul 12 ( ! ) , scorul era deja  1 – 2 .
 Egalitatea s-a produs in minutul 5 ,prin jucatorul care avea sa marcheze  pana la final 4 goluri  , Pauna Roland. Chiar daca in prima repriza nu am reusit un joc foarte bun , putem spune ca jucatorii nostrii au avut atitudine si au incercat sa revina in joc , dar pe fondul unui joc excelent de pase al oaspetilor , ne-a fost foarte greu sa ne facem  meciul mai usor  si astfel am asistat la faze deosebit de frumoase realizate de jucatorii oaspeti .
Pana la pauza , noi nu am reusit nimic notabil , decat am consemnat un nou gol al oaspetilor , tot pe contraatac , in urma unei  lansari in adincime si finalizate spectaculos.
In timpul pauzei  , am incercat sa gasim solutia cu care vom putea aborda repriza a doua , in speranta marcarii unui gol rapid cu care sa revenim in joc.Se pare ca nu am reusit acest lucru , deoarece , cei care au marcat din nou  (tot in urma unui contraatac)  , au fost cei din Otelul Rosu si tot prin  Pauna Roland , iar scorul a ajuns la un incredibil 1 – 4 ,  dar perfect meritat .
Era clar ca nu mai aveam nimic de pierdut si am decis sa facem schimbari si sa ne aruncam in atac  in speranta unui gol care sa mai ,,indulceasca’’  scorul din acel moment.
Se pare ca odata cu intrarea lui Gabi Dumitru  am crescut in viteza ,  iar  jocul nostru s-a schimbat in bine .
Am inceput sa avem  mai multe ocazii la poarta oaspetilor si mai ales sa jucam fotbal.
Din minutul 70 ,am reusit sa ne dominam adversarul si sa-i  inghesuim in careul lor .
Au fost cateva faze de mare spectacol  reusite de jucatorii nostrii  ,dar culmea , la o minge respinsa din careul   oaspetilor , mingea ajunge la un jucator al echipei din Otelul Rosu , aflat undeva in lateral  , patrunde in careul  nostru   si este faultat , arbitrul acordand lovitura de la 11m.
Dupa spectacolul  facut pana atunci de echipa  oaspete , jucatorul care a executat penalty-ul  , a incercat o executie pretentioasa  ( scarita ), dar Seba Traia a retinut si scorul a ramas 1 – 4 .
Imediat  revenim in atac . Adi Birleanu a sutat de 2 ori de la distanta , mingea trecand milimetric pe langa poarta ros-albastrilor.Totusi , la o alta faza foarte frumosa , dupa o combinatie excelenta intre Urlica si Birleanu , primul reuseste un lob peste portar si scorul devine 2 – 4.
Mai  erau 10 minute plus eventualele prelungiri  si ne gandeam la o revenire spectaculoasa , bazindu-ne pe jocul foarte bun facut in acele minute .
Au fost efectuate toate schimbarile , si atacam cu toata echipa poarta celor din Otelul Rosu .
Ocaziile nu au intarziat sa apara , dar am ratat din nou.
La una din faze, Adi Birleanu a patrus in careu , a driblat doi  jucatori si cand era  sa trimita mingea in poarta , aceasta s-a impotmolit intr-o balta si portarul a reusit sa retina  .Dupa un minut , trimitem din nou pe langa poarta , atunci cand cei de pe banca de rezerve au vazut mingea in poarta , dar din nou au lipsit cativa centimetrii  pentru a marca golul care plutea in aer .
In dominare totala a noastra , un fundas de la Otelul Rosu degajeaza din careu dincolo de centrul terenului  , iar unul dintre rapizii jucatori ai oaspetilor  apare ca din senin , preia mingea si dupa un sprint ajunge singur cu Seba Traia si … 2 – 5  , in minutul 91 !
In loc de 3 – 4  cu un minut inainte , scorul devine 2 – 5 .
Meciul era jucat si nu ne-a ramas decat sa afirmam inca odata ca echipa  din Otelul Rosu este fara indoiala una dintre echipele cele mai frumoase ale ligii a  IV-a  , o echipa formata din jucatori tineri si foarte talentati.
Felicitari antrenorilor si jucatorilor echipei Metalul Otelul Rosu !
Daca vreti , pentru noi a fost (daca se poate spune ) ,cea mai frumoasa infrangere si consideram ca acest meci a fost un meci ,,adevarat ‘’  ,iar asta o spunem  din punctul de vedere calitativ al ligii a IV-a !
Este foarte important sa precizam faptul ca ,,VALIUG ARENA'' a aratat impecabil, dupa 3 zile de ploaie ! Gazonul a fost excelent si probabil si acest lucru a facut ca acest meci sa fie cu adevarat ,un spectacol deosebit .
Iata ca din pacate ,am pierdut 2 meciuri consecutiv , meciuri pe care le-am  considerat ca accesibile in care puteam obtine victoria .S-a demonstrat  inca odata ca socoteala de acasa nu este ca cea …din liga  a IV-a , si in loc de 6 puncte , nu am obtinut nici unul.
Ramanem  cu buna impresie a finalului de meci cu Otelul Rosu si cu speranta unui meci bun in etapa viitoare  , chiar sambata la Resita in meciul cu liderul campionatului ,Muncitorul Resita. Va fi un meci in care nu ii vom avea in teren pe  Adi Ferenczik , Adi Birleanu si  Raul Ioiart  , adica 3 jucatori de baza ai echipei.Cu totii au probleme  de servici  sau  personale.
Vom alinia o echipa inedita ,dar care are sansa de a evolua pe un teren  foarte bun si impotriva celei mai bune echipe a  ligii a IV-a, posibila participanta  incepand cu sezonul viitor in liga a III -a . Este o sansa deosebita  pentru toti si speram intr-o evolutie apreciata de cei prezenti.
In meciul cu Metalul Otelul Rosu  cei mai buni jucatori  ai nostrii au fost Nicu Stanciu ,aflat in mare forma ,revenit  dupa accidentarea care a avut-o , un jucator care a demonstrat   o mare dorinta de a juca si a reusit cateva  faze de mare spectacol prin tehnica pe care o poseda.
Cosmin Helmuth  , a facut un meci bun si a fost singurul fundas care a reusit prin viteza , sa faca fata rapizilor jucatori  din Otelul-rosu. Deasemenea , Adi Birleanu a reusit  din nou sa trimita pase  decisive jucatorilor nostrii , a incercat cateva suturI  de la distanta  si a luptat pana la final incercand sa traga echipa  dupa  el.  Bine au jucat si Razvan Muntean si Alex Urlica , jucatori care sunt titular incontestabili.
Chiar daca am pierdut , felicitam echipa pentru daruirea  de care a dat dovada  pana la finalul meciului  si pentru  faptul ca au crezut in ei pana in ultimul minut .