marți, 8 mai 2012

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - NERA BOZOVICI 1 - 0 ( 0 - 0 )


Valiug , 5 mai 2012 , ora 12
Spectatori  : cca.30
Echipamente
Semenicul : violet – alb
Nera Bozovici : rosu – galben
La juniori , de la ora 10 , pe Valiug Arena : Gloria Resita – Nera Bozovici 2 - 0
Stadion : Valiug Arena
Echipa Semenicul : Traia – Cosmin H. , kudlimai , Ioiart , Dobrei – Oprea , Urlica , Marisescu , Muntean – Ferenczik , Stetco
Au mai jucat : Stanciu , Minea , Celoiu
In etapa 26 din liga a IV-a , a venit randul echipei din Bozovici sa vina la Valiug pentru un meci care se anunta foarte greu .
Pentru a doua oara in acest campionat , la Valiug a avut loc pe stadionul  ,,Valiug Arena ‘’ , un cuplaj fotbalistic  pe parcursul a patru ore in care  am avut parte de faze frumoase de joc  ,apreciate de cei prezenti.
In ambele partide  victoria a apartinut gazdelor .
La juniorI , Gloria Resita a invins Nera Bozovici cu 2 – 0 , in timp ce la seniori ,Semenicul  a invins Nera Bozovici cu 1 – 0 , dupa un meci echilibrat si foarte apreciat de spectatori.
Pentru cei care nu au fost la meci , sa precizam ca a fost meciul revenirii celor doi jucatori accidentati din Bocsa  , Ioiart si Minea , jucatori de mare caracter si deosebit de apreciati de conducerea echipei noastre .
Daca Ioiart a fost accidentat aproximativ 1 luna de zile , Dani Minea a lipsit aproximativ 6 luni , timp in care a suferit si o interventie chirurgicala la un picior.
Iata ca toate au trecut si incepand din aceasta etapa , speram sa-I avem cat mai mult alaturi de noi si mai ales sa nu mai aiba probleme  cu accidentarile , dar sigur ca asta nu depinde doar de ei.
Este important sa precizam ca echipa din Bozovici (locul 5 la ora meciului ) ,este o echipa deosebit de solida , care ne-a pus reale probleme in dorinta noastra de a castiga si de a  obtine cele 3 puncte puse in joc.
Inca de la inceput , meciul s-a jucat pe contre  ,cu ocazii la ambele porti.Nera Bozovici a avut prima ocazie periculoasa la poarta noastra , dar mingea a trecut pe langa poarta aparata de Seba Traia.
De partea cealalta , noi  replicam  cu doua contraatacuri taioase dar nefinalizate. Pe parcursul intregii primei reprize , am construit multe faze , dar ele s-au oprit la marginea careului de 16m a celor  Bozovici. In prima parte , din echipa noastra s-a evidentiat Marius Stetco , un jucator care a depus un efort deosebit si care a fost foarte aproape de a marca un gol senzational , atunci cand dupa o centrare de pe partea dreapta  , a reusit un sut  din vole (de la semiinaltime)  si cu mult noroc , portarul celor din Bozovici  i-si salveaza echipa de la primirea primului gol. Consideram ca a fost cel mai bun meci a lui Marius Stetco din liga a IV-a si speram ca aceste evolutii sa continue si la urmatoarele meciuri .
Un rol deosebit in acest meci ,l-a avut Raul Ioiart , care a fost ,,turnul de control ‘’ al apararii noastre  , reusind sa respinga toate mingile aruncate in careul nostru. Ioiart ,in acest meci a jucat pe postul  de fundas central si s-a achitat foarte bine , alaturi de capitanul Flavius  Kudlimai ,de sarcinile de joc.
Pauza a venit dupa o repriza in care ambele echipe au depus un efort deosebit  si au aratat ca cele 3 puncte puse in joc sunt foarte importante pentru ambele echipe.
Imediat dupa pauza , in minutul 50 ,reusim sa marcam pentru 1 – 0  prin Raul Ioiart , care a deschis scorul printr-o  excelenta lovitura de cap,dupa o centrare a lui Oprea de pe partea dreapta . A fost o minge perfect plasata la vinclu , ceea ce a facut imposibila interventia portarului din Bozovici.
Dupa acest gol , a fost trimis la incalzire Nicu Stanciu , un jucator foarte tehnic ,dar inca nerefacut in totalitate dupa mai vechea accidentare .Cu toate acestea ,  Nicu a dorit foarte mult sa-si ajute echipa din teren si a facut-o foarte bine.
Intre minutele 60 si 75 , echipa din Bozovici are cateva minute foarte bune si au fost aproape de a egala , dar Traia a fost la post de fiecare data .
In minutul 75 a intrat si Dani Minea ( fundas stinga ) , moment in care cu totii am fost foarte bucurosi de revenirea sa.Va reamintim ,el s-a accidentat in turul campionatului la meciul Metalul Bocsa – Semenicul Valiug .
In minutul 70 , Cosmin Dobrei a vazut al doilea cartonas galben si a fost eliminat , astfel incat pana la final am jucat in 10 jucatori .Este necesar sa precizam ca la primul cartonas galben , Dobrei a  intrat periculos la un jucator advers  ,primind corect  cartonasul galben  .  La al doilea  cartonas galben primit , Cosmin Dobrei  a fost se pare nevinovat .
 Intr-o aglomerare de jucatori , undeva la marginea terenului , Muntean Razvan a  facut un fault , dar cartonasul l-a primit Dobrei. A fost o faza rapida , in care centralul partidei s-a consultat cu unul dintre tusieri  si a luat aceasta decizie .Mai mult ca sigur , Dobrei  va rata meciul de la Dognecea , deoarece conform regulamentului  dupa o eliminare in urma a doua cartonase galbene , suspendarea  este de 1 etapa si 15 lei amenda.
Nera Bozovici ,  a sperat pana  in minutul 90 ca poate egala , dar ambitia jucatorilor nostrii  a fost  foarte mare si am reusit sa pastram rezultatul pana la final.In ultimele minute , a mai intrat cu forte proaspete si Razvan Celoiu , un jucator in  care ne punem mari sperante pentru viitor.
Bucuria victoriei ,a continuat pa Valiug Arena  cu repriza a treia  , atunci cand mare parte din jucatori am ramas impreuna la stadion pentru a savura castigarea a inca 3 puncte importante in clasament. A fost o zi extraordinara , o zi la finalul careia , Semenicul Valiug  a sarbatorit a 11-a victorie din liga a IV-a.Mai avem de disputat inca 4 meciuri , primul va fi sambata 12 mai 2012 la ora 12, la Dognecea , urmat de o noua etapa intermediara ,in ziua de miercuri 16 mai 2012 , ora 18 la Valiug , meci cu Metalul Otelul Rosu , dupa care vom juca cu echipele de pe primele doua locuri ale clasamentului , Muncitorul si Lupac , ultimul pe teren propriu.