marți, 22 mai 2012

CRONICA MECIULUI MUNCITORUL RESITA - SEMENICUL VALIUG 12 - 0 ( 7 - 0 )


Resita , 19 mai 2012 , ora 12
Teren : Muncitorul
Spectatori  : 60
Vremea : soare cu nori
Echipamente :
Muncitorul : albastru - alb
Semenicul:  violet –alb
Rezultat la juniori  : Css  Resita – Gloria Resita  0 – 2
Echipa : Traia – Cosmin H. , Kudlimai , Celoiu , Minea – Oprea , Urlica , Stanciu , Dumitru – Stetco , Ferenczik
Au mai jucat : Dobrei , Brebenar,Dumitru

 Acum cateva etape , ne-am mirat cu totii de rezultatul  dintre Muncitorul si Timisul Slatina Timis , scor final  10 – 0 ( etapa 25-a) si  ne-am pus  intrebarea  : cum se poate asa ceva ?
Sigur  ca esti tentat sa crezi ca poate oaspetii nu au avut in teren 11 jucatori  sau au jucat cu multi juniori in lot .
Iata ca a venit randul echipei noastre sa infrunte campioana judetului in acest an si am simtit pe  propria piele  cum se poate intampla o diferenta  asa  mare de scor .
Chiar daca am avut foarte mari probleme  in alcatuirea primului ,,11’’ , asta nu scuza  rezultatul final , care este unul  de-a dreptul  incredibil  , 12 - 0 !
In mod sigur , scorul nu reflecta  realitatea  valorica  dintre cele 2 echipe , pur si simplu  au fost mai multe cauze , care au dus la ( probabil )  cea mai mare diferenta  de goluri  din acest campionat. Probabil nici cei de la Muncitorul nu s-au gandit la un asa deznodamant al meciului si mai ales al rezultatului final .
Am mers la Muncitorul hotarati sa jucam un fotbal  deschis  si sa oferim un spectacol  frumos celor prezenti la meci.Sigur ca eram constienti de valoarea adversarului si de scorurile inregistrate pe propriul teren de echipa Muncitorul . Tocmai de aceea , am avut de ales in a juca  intr-o formula de  5 – 4 – 1 sau 4 – 5 – 1  , adica sa ne aparam , sau , pur si simplu sa jucam normal in clasicul , 4 – 4 – 2  in speranta marcarii vreunui gol .
Am ales  ultima varianta , care iata ne-a costat in rezultatul final....de fapt ,  in diferenta de scor inregistrata la finalul partidei .
Meciul    a inceput  cu un gol  al echipei Muncitorul    in min.5  .
Noi am incercat sa  nu parem afectati de primirea  rapida a primului gol  si am atacat poarta gazdelor  .Astfel , dupa cateva minute   reusim o bara transversala  prin Nicu Stanciu , care a sutat plasat de pe 16m . Cu putina sansa ar fi putut fi 1 – 1 !
Jocul nostru  a placut in ansamblu   (chiar daca am inceput sa primim multe goluri ) ,cel putin pana in minutul 40 , atunci in care am avut parte si de un autogol  si odata cu acesta si  de o cadere psihica care si-a pus amprenta in jocul nostru din repriza a doua.  In acel minut scorul devenea  7 – 0 !
Muncitorul , ne-a  ,,citit’’  imediat si a reusit sa aplice cea mai simpla si eficienta tactica: pase in adincime , de cele mai multe ori pe partile laterale , centrare si reluari cu capul sau suturi de la marginea  careului , aproape toate intrand ( din nefericire )  in poarta noastra . Atunci cand diferenta  de scor era deja  mare ( 5-6 goluri ) , noi am jucat in continuare fotbal si nu ne-am aparat , din contra am incercat sa marcam golul de onoare , dar din pacate nu am reusit  nici macar atat. Acest lucru ne-a costat enorm  , am fost depasiti de foarte multe ori pe faza de aparare si astfel  am primit foarte multe goluri. Un alt factor  important in acest meci , a fost diferenta de gabarit dintre jucatorii celor doua echipe si desigur de valoare.Se stie , majoritatea jucatorilor de la Muncitorul sunt inalti si foarte  periculosi ,mai ales la faze fixe.
Din pacate , in apararea noastra  a jucat inca cu probleme  la picior  Dani Minea , care s-a resimtit si la pauza nu a mai putut continua . De pe  partea sa , au plecat multe centrari , dupa  lansari in adancime pentru rapizii jucatori ai gazdelor care , au profitat din plin de problema  existenta  in lotul nostru  pe acea partea stanga. Si  in centrul defensivei  am avut multe nesincronizari si asta s-a vazut .Razvan Celoiu si Flavius Kudlimai , nu au reusit sa lupte cu masivii jucatori ai echipei Muncitorul , care au castigat toate duelurile aeriene din careul nostru  . Probleme au fost si pe partea dreapta , acolo unde Marian Oprea a trecut fundas lateral dreapta in locul lui Cosmin Helmuth  care a urcat la  mijloc .
Sub nici o forma , nu incercam  sa cautam o scuza pentru aceasta infrangere.
Pur  si simplu , s-a intamplat si  atat . 
Doar analizam ceea ce ni s-a intamplat…
Stim exact unde au fost problemele si  sigur ca ele trebuie remediate , dar iata ca pe zI ce trece , tot mai multi jucatori s-au accidentat si pe acest fond  valoarea echipei a scazut.
Dupa meciul de la Dognecea , s-a mai accidentat si Horea Marisescu , care completeaza o lista  foarte lunga de jucatori  cu indosponibilitati .
Spre exemplu , Raul Ioiart , a fost diagnosticat in saptamana premergatoare meciului  de  la  Muncitorul , cu ruptura de meninsc  si  intindere de ligamente , asa ca, nu ne ramane decat sa-i dorim foarte multa sanatate si sa speram sa-l avem la terminarea verii  ,refacut complet.
Adi Birleanu , este in Timisoara si datorita serviciului nu a putut fi prezent.Bebe Craciunescu  , era  dat  ca titular , dar tot  problemele de servici au facut imposibila prezenta sa.Chiar credem ca , intr-o echipa cu Ioiart si Craciunescu in aparare , rezulatul era unul mai normal , dar asa…
De partea cealalta , echipa gazda a oferit publicului spectator  un real spectacol si ii felicitam pe aceasta cale .Nu au existat nici un fel de probleme in acest meci  si asta si datorita faptului ca multi jucatori s-au cunoscut intre ei. Un lucru interesant  de retinut a fost faptul ca la acest meci s-au intalnit cei doi frati Dumitru , care  evolueaza  la cele doua echipe  : Dumitru Radu Marian (Muncitorul ) si Gabi Dumitru (Semenicul ).Primul , un jucator exceptional , care  a si reusit doua goluri foarte frumoase ( scarita si bara-gol ).
Era clar ca jucatorii nostrii au cazut psihic si  ...pentru ca tacamul sa fie complet , ne-am mai marcat si un autogol  (!) , in urma unei centrari de pe dreapta si o reluare in propria poarta a lui Flavius  Kudlimai .
In repriza a doua  spre final , Cosmin Helmuth , ajuns in postura de fundas central ( !), a vrut sa degajeze o minge in fata , dar mingea a luat o traiectorie ciudata si a ajuns (ca si o centrare perfecta ) pe capul ,,uriasului ‘’  Bobina , care a marcat nestingherit , golul  cu numarul 11 al echipei sale .
Datorita problemelor  aparute  in timpul meciului , apararea noastra a incheiat meciul in formula Toma Brebenar ,  Helmuth Cosmin  , Cosmin Dobrei , Gabi Dumitru , iar asta s-a intamplat dupa accidentarea  capitanului Flavius Kudlimai si a celuilalt fundas central ,Razvan Celoiu . Credem ca daca meciul mai dura inca doua zile , nu am mai fi reusit nimic , decat poate mai contabilizam numarul golurilor  primite...
Jucatorul Toma Brebenar ,a intrat in teren cu toate ca avea ceva probleme da sanatate si a jucat cu curaj finalul meciului .Deasemenea ,bine  a intrat in meci si Dobrei Cosmin ( min.45 )  , inlocuindu-l pe Dani Minea . Ultima schimbare la Semenicul ,a fost inlocuirea lui Razvan Celoiu (accidentat ), cu  Gabi Dumitru.
Este extrem de greu sa joci  o  a doua  repriza ,atunci cand la pauza scorul  este   7 – 0 !  Totusi , baietii nostrii au continuat si au aratat ca sunt deosebiti si au un caracter puternic  , chiar daca nici unii dintre ei nu au mai trait o asemenea umilinta. Iata ca exista si momente  din acestea in cariera unui fotbalist , important este sa intelegem ca echipa noastra , tocmai datorita acestor baieti si-a  atins obiectivul , cu multe etape inaintea terminarii campionatului si suntem bine pozitionati in clasament  , lipsiti de orice griji.
Tocmai de aceea ,  le multumim si capul sus , mergem mai departe si hai sa incercam ca la ultimul meci cu Vointa Lupac  , sambata , 26 mai 2012 , sa facem un meci bun , apreciat de cei prezenti .
Apoi vine vacanta  bine- meritata si …apoi un nou campionat.
Se vede ca multe echipe sunt cu gandul la vacanta , iar jucatorii nu mai au  acelasi randament .
Acest lucru se reflecta   si prin diferentele   mari  de scor  din aceasta etapa  si bineinteles ,  de diferenta de valoare dintre echipe  .
Anina – Dognecea  7 – 1
Lupac  –  Moldova Noua  7  - 0