luni, 20 iunie 2016

România - Albania 0-1. Tricolorii au fost eliminați de la Euro 2016 !

Victoria reprezenta singura variantă a tricolorilor pentru a mai spera la o calificare în ”optimile” lui Euro 2016. Numai că una a fost dorința noastră a tuturor, și chiar speranța, și alta evoluția din teren a elevilor lui Anghel Iordănescu.
Forțat de accidentările lui Pintilii, poate cel mai bun tricolor de la acest Euro, a lui Raț și Steliano Filip, selecționerul a inovat cu Mățel pe stânga și l-a trimis în atac pe Alibec.
Meciul părea a începe așa cum ne așteptam, adică cu tricolorii în atac. Șutul lui Stanciu, din minutul 3, a fost cel care a dat speranță celor peste 10.000 de suporteri prezenți pe ”Stade de Lyon”. Apoi, Hoban și Stancu au avut și ei ocazii de a decshide scorul, cea a atacantului fiind și cea mai mare a noastră din întreg meciul!
Încet-încet, însă, albanezii s-au regrupat, au echilibrat balanța la mijlocul terenului și au început să ”are” zona din fața careului lui Tătărușanu. După ce Lenjani a ratat uluitor din șase metri deschiderea scorului, Tătărușanu a blocat la fix șutul lui Memushaj din minutul 35. 
În tot acest context, Alibec, la prima fază în care a primit o minge și se afla în careul albanezilor, a încercat un ”călcâi”, dar a uitat probabil că nu se află la un meci de Liga 1, ci la unul de Euro.
La pauză, Iordănescu a făcut ce trebuia, poate, să facă de la început. L-a scos pe inexistentul Prepeliță și i-a dat șansa lui Sânmărtean să se afirme. 
În minutul 55, am mai primit o lovitură. Alibec s-a accidentat grav, astfel că în locul lui a intrat Torje iar jocul s-a mai animat, dar nu suficient și pentru a crea panică în careul lui Berisha. 
Meciul se putea schimba în minutul 71, atunci când excelent găsit de Stanciu cu o pasă în careu, Săpunaru a fost oprit eronat din acțiune pe motiv de ofsaid. N-a fost 1-1, dar nici asta nu i-a ambiționat pe jucătorii noștri, care au terminat în genunchi un meci contra unei naționale care nu mai câștigase niciodată un meci la un Euro.
România a pierdut astfel rușinos cu Albania și iese pe ușa din dos de la acest turneu final.
România - Albania 0-1
A marcat: Sadiku 43 
ROMÂNIA: Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Mățel - Prepeliță (Sânmărtean 46), Hoban - Adi Popa (Fl. Andone 68), N. Stanciu, Stancu - Alibec (Torje 57).Selecționer: Anghel Iordănescu 
ALBANIA: Berisha - Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agoli - Abrashi, Basha (Cana 83), Memushaj - Lila, Sadiku (Balaj 58), Lenjani (Roshi 57)Selecționer: Giovanni De Biasi
Stadion: ”Stade de Lyon”
sursa : www.digisport.ro