joi, 16 iunie 2016

EURO 2016 : ROMANIA - ELVETIA 1 - 1

România a obţinut primul punct la Euro după egalul cu Elveţia, scor 1-1, însă tricolorii au obținut mai degrabă o remiză norocoasă, după aspectul general al jocului. 
Elevii lui Vladimir Petkovic au fost periculoşi încă din debut: Haris Seferovic, atacantul lui Eintracht Frankfurt, a dejucat o ieşire la offside şi a tras aproape de vinclu. Tot Seferovic a scăpat apoi singur, dar Tătăruşanu a blocat.

La prima acţiune cu adevărat periculoasă a tricolorilor, stelistul Chipciu a scos un penalty după ce a fost tras de tricou de Lichtsteiner, iar Bogdan Stancu a marcat la fel ca în partida cu Franţa, devenind golgheterului turneului final din Franța. Aproape imediat, Schar, omul care a adus victoria Elveției cu Albania (1-0) l-a întins pe Tătăruşanu de la distanţă. Apoi, tricolorii puteau închide meciul de la Paris: Săpunaru a fost la o palmă de 2-0, dar şutul său a şters bara.
Imediat după pauză, nou-intratul Hoban a tras pe lângă la prima atingere. Tricolorii puteau beneficia şi de un autogol la respingerea ezitantului Djourou din centrarea lui Torje, însă reuşita a venit la poarta cealaltă: Mehmedi, jucătorul lui Bayer Leverkusen, a egalat în urma unui corner, execuția sa nelăsându-i nicio șansă lui Tătărușanu.
Elveţienii au presat pe final, dar cel mai periculos a fost tot Torje, cu o lovitură liberă executată surprinzător, de la mare distanță, la care Sommer a avut însă răspuns.
România - Elveţia s-a terminat 1-1 şi tricolorii sunt obligaţi acum să bată Albania, în ultimul meci al grupei, pentru a avea şanse la calificarea în optimile de finală.
SURSA : WWW.DIGISPORT.RO