miercuri, 11 iunie 2014

DESPRE FINALA CUPEI ROMANIEI FAZA JUDETEANA CARAS-SEVERIN , 4 IUNIE 2014 :

Am asteptat cateva zile cu aceasta cronica , pentru a se mai linistii apele , dupa Finala Cupei Romaniei , Faza judeteana Caras-Severin.
Dupa cum bine stiti , finala s-a terminat inca din repriza intai , atunci cand s-a intamplat  nefericitul eveniment,  deja prea mult mediatizat .
Este pacat de calitatea unor asa zisi gazetari , care au scris de dragul scrisului , fara sa aiba o minima informatie despre ceea ce s-a intamplat la acest meci.Nu insistam , dar este inadmisibil sa publici articole si sa afirmi ca incidentul cu pricina s-a intamplat in prelungirile meciului , adica dupa minutul  90  sau ca arbitrul a fost operat in regim de urgenta la spital…
Ce mai conteaza , faptul este consumat si noi vrem sa ne linistim dupa tot ceea ce s-a intamplat in anul competitional 2013 – 2014.
Meciul de la Anina , a fost unul linistit daca este sa ne luam dupa atmosfera din tribune si dupa respectul reciproc  pe care si l-au aratat jucatorii celor doua echipe.
Si pe aceasta cale dorim sa ne cerem scuze in mod oficial echipei Minerul Anina si conducerii echipei lor pentru deznodamantul  finaleI .
Cu siguranta , am fi dorit ca rezultatul sa se decida pe teren , acolo , unde , cel putin din punct de vedere al valorii jucatorilor , am fost favoritI . Asta nu inseamna ca am fi si castigat , cu toate ca, cu  doar cu 4 zile inainte , am reusit acest lucru in mod categoric , in meciul de campionat .
Totusi , dupa aceasta finala ratata , ramanem nedumeriti  de faptul  ca arbitrul central , domnul Corocan Cosmin, a gresit  flagrant  atunci cand a aratat cartonasul rosu absolut  gratuit , jucatorului Izvernar .Spunem gratuit  deoarece , la faza cu pricina fault nu a fost , iar , din pozitia in care se afla ( minim 20m de jucatorul Izvernar)  , nu ar fi putut auzi eventualele injurii adresare catre dansul , asa dupa cum a afirmat ulterior.
Acum , domnul Corocan afirma faptul ca a fost jignit de jucatorul nostru si de aceea a acordat cartonasul rosu . Expresia care a facut ca arbitrul sa ia aceasta decizie , de a-l elimina pe jucatorul Izvernar a fost  ,, gunoiule’’ si iata unde s-a ajuns.
Sub nici o forma nu discutam gestul  lui Silviu Izvernar , condamnat pe buna dreptate de toata lumea , dar chiar in acel minut 45+1 , noi , ca si echipa , am simtit ca n-i se iau toate sansele de a castiga finala. 
Desigur ,asta dupa ce si Gherasim a fost eliminat ( a primit doua galbene , primul in minutul 10, pentru ca a impins mingea cu piciorul  cca. 3m dupa ce a fluierat arbitrul , o faza simpla de joc ! ).Probabil , arbitrul este acoperit de ROAF la faza lui Gherasim , dar parca totusi , asteptam la mai mult de la cel mai bun arbitru din sezonul recent incheiat. Cu alte cuvinte , arbitrul  a fost foarte exigent cu echipa noastra , nu si cu cea a gazdelor , iar faptul ca am primit in prima repriza 4 cartonase galbene si 2 rosii ne indreptateste sa ne mentinem parerea. Spre exemplu , cu doar cateva minute in urma , capitanul nostru Razvan Muntean , a fost tras de tricou in fata arbitrului si nu s-a acordat nimic , la fel si la faza in care Izvernar a fost descaltat in fata arbitrului la un atac din spate al unui jucator al gazdelor , din nou nu s-a acordat nimic. Noi nu spunem ca ar fi trebuit sa acorde cartonas galben la acele faze clare in opinia noastra , dar , ne intrebam : de ce noi am fost ,,taxati'' la fiecare faza din prima repriza . Atat.
Ca sa fim si mai clari , am dorii sa punem urmatoarea intrebare :
Acest meci , a fost unul de 6 cartonase in prima repriza ?
Cu siguranta , raspunsul este unul singur : NU
De aceea , am ramas surprinsi de maniera de arbitraj a domnului Corocan.
Daca vreti sa auziti si parerea noastra despre gestul lui  Silviu Izvernar , o facem acum : condamnam cu toata fermitatea ce s-a intamplat. Consideram ca si daca prin absurd , arbitrul  l-ar fi jignit pe Izvernar , el nu trebuia sa reactioneze asa.Iar daca Silviu  a folosit expresia ,, gunoiule’’ ,cea mai buna decizie , era un avertisment ( cartonas galben ) .
Este parerea noastra si ne-o mentinem .
Precizam foarte clar ,ca si daca nu exista acel moment nefericit din minutul 45+1 , eram foarte dezamagiti de maniera de arbitraj a centralului partidei .
Acum , dupa toate ce s-au intamplat , speram ca domnul Corocan sa-si revina cat mai repede din starea neplacuta in care se afla si chiar daca ne va fi foarte greu , trebuie sa incercam cu totii sa uitam momentele incalificabile la care am fost martori .
Primul pas este ziua de maine , in care va incepe Campionatul Mondial de fotbal 2014.

Sa revenim la finala.
Totul a fost frumos .Vremea superba , multi spectatori , festivitate de premiere (golgeterul campionatului) , acordarea de diverse diplome , prezentarea echipelor la statia de amplificare  , muzica inaintea meciului si imbratisari intre conducerile celor doua echipe.
Cu alte cuvinte , toate ingredientele unei adevarate finale.
Echipa noastra pornea ca favorita , dupa ultimele rezultate din campionat si din Cupa Romaniei. Bineinteles , cu antrenorul Lucin Dobre pe banca ( cu siguranta , cel mai elegant antrenor din Caras- Severin , echipa  i-a daruit pentru aceasta finala si o cravata  personalizata cu emblema echipe Semenicul Valiug ) si cu un prim ,,11’’ foarte competitiv , completat cu o banca de rezerve de invidiat , echipa noastra a inceput prudent meciul si a controlat mijlocul terenului.
Sa mai spunem si faptul ca marele absent al finale a fost Ion Matei , unul dintre cei mai buni mijlocasi ai ligii a IV-a , care , dupa cum se stie a fost operat de apendicita cu doar o saptamana in urma.A mai lipsit motivat si Adi Ferenczik , unul dintre cei mai vechi jucatori ai nostrii , care si-a serbat ziua de nastere in familie .
Primele ocazii au fost ale echipei noastre care a fost la un pas de a deschide scorul , dar mingea a trecut pe langa.
Tot foarte aproape de a deschide scorul a fost Edi Mateiasi care a trimis un sut plasat sub bara de la 18m ,portarul din Anina  respingand in extremis.Dupa 13 minute , reusim sa deschidem scorul , dupa o faza frumoasa si dupa o centrare de pe partea dreapta a lui Martin , urmata de o reluare cu capul a lui Bebe Craciunescu , golgeterul echipei noastre. Deschiderea scorului a venit oarecum normal si totul parea ca decurge conform planului.
Domnul Lucian Dobre a condus  perfect echipa de pe margine si a incercat dupa ce am deschis scorul sa-i faca pe jucatorii nostrii sa ramana concentrati. In minutul 10 , Gherasim a primit usor un cartonas galben ,iar in minutul 20 l-a vazut pe al doilea , dupa ce a respins prin alunecare o minge , undeva langa tusa de pe partea dreapta.Asadar , am fost nevoiti sa jucam din minutul 20 in zece .
Lucian Dobre , a mutat imediat si l-a retras pe Bebe Craciunescu fundas central si l-a trecut pe Ursu fundas lateral.Echipa se descurca bine si nu acuza faptul ca jucam cu un jucator mai putin.
Gazdele , echipa din Anina , au cateva momente  bune la poarta noastra , dar fie Motreanu , fie apararea noastra a respins de fiecare data.Totusi , dupa un corner de pe partea dreapta , gazdele reusesc egalarea , printr-o frumoasa lovitura de cap din careul nostru.
Meciul continua lin si fara probleme , ambele echipe se respecta si pana in apropierea pauzei nu mai retinem nimic important.In minutul 45 , arbitru acorda 2 minute de prelungire.
Dupa un minut , in minutul  45+1 , Anina are un corner , echipa noastra respinge mingea printr-o degajare si mingea se indreapta undeva spre centru terenului lateral drepta , acolo unde Silviu Izvernar incearca sa preia mingea pentru a lansa un contraatac. Arbitrul fluiera si stupoare ! Scoate cartonasul rosu si alearga cu el in mana spre Silviu Izvernar , care observa acest lucru si se indreapta si el spre arbitrul partidei , lovindu-l cu capul undeva in zona gurii .
Mai departe stiti ce s-a intamplt si a-ti vazut si video si fotografii despre acel moment .
Ramanem cu satisfactia faptului ca echipa noastra s-a prezentat foarte bine la Anina si incurajata de peste 30 de suporteri din Valiug si cativa din Resita, am sperat la faptul ca putem sa ducem ,,Cupa Romaniei ‘’ la Valiug.
Le multumim din suflet tuturor celor care au fost alaturi de noi si ne pare rau ca nu am putut sa-I facem fericiti prin castigarea cupei.
Deasemenea , am fost bucurosi sa-l avem alaturi de noi pe primarul comunei Valiug , domnul Sorin Blaga , cel care a primit inainte de meci o diploma de excelenta pentru sprijinirea sportului din Valiug si Caras- Severin.O merita categoric , aceasta echipa exista doar datorita sustinererii Primariei Valiug si speram  ca din toamna sa vin alaturi si alti sponsori , pentru a ne bate la primele locuri si de ce nu ,sa aducem cupa la Valiug , acolo unde probabil ar fi trebuit sa fie, inca de anul acesta .
Cu mari regrete am ramas si pentru faptul ca acesti baieti minunati DOBRE ,MOTREANU,TRAIA, CRACIUNESCU ,IZVERNAR,DAVID,HAPAU,MATEIASI ,MARTIN,FIDLER,MUNTEAN,GHERASIM , URSU,CAPATANA,MINEA,FOMITESCU,STINGU,MIU,URSSI MATEI nu au ridicat Cupa Romaniei deasupra capului , deoarece au demonstrat  ca suntem cu siguranta una dintre cele mai bune echipe ale campionatului , daca nu cea mai buna.
Daca am fi castigat , am fi jucat si supercupa Romaniei si am fi vazut daca in acest an am fost cea mai buna echipa , deoarece se stie , am fi jucat chiar azi ,cu campioana Recolta Berzovia .
Nu in ultimul rand , si noi cei din conducerea echipei , dupa atatia ani langa aceasta frumoasa echipa , am vrut sa aducem un prim trofeu la Valiug  si sa ne bucuram de el.
Oricum suntem foarte bucurosi de performanta de a juca in final cupei si de aceea va multumim.
Vrem sa credem ca si de la toamna vom continua impreuna in aceeasi formula, plus  inca cativa jucatori de valoare  care si-au exprimat dorinta  de a face parte din aceasta deosebita  echipa  Semenicul  Valiug.
Capul sus si hai sa ne bucuram de vacanta sportiva  si de meciurile Campionatului Mondial de fotbal.

Hai Semenicul Valiug !