luni, 2 aprilie 2012

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - HERCULES BAILE HERCULANE 3 - 2 ( 3 - 2 )

Echipa  SEMENICUL VALIUG : Chelu - Dobrei , Kudlimai , Stingu , Ioiart - Oprea , Solga , Birleanu,Muntean - Dumitru , Ferenczik

Primul meci oficial din 2012  de pe Valiug Arena a fost  un adevarat spectacol oferit de cele doua echipe .
Ca de obicei echipa noastra inscrie repede , de data aceasta prin Razvan Muntean(min. 6 ) . A fost un  un out de pe partea dreapta  (langa coltul terenului ) , arunca de la margine Dobrei Cosmin  ( langa prima bara )de unde sare peste portarul celor din Herculane si ajunge la Razvan Muntean, care o impinge in poarta 1 – 0.
La aceea faza , antrenorul celor din Herculane a acuzat fault la portar si a acuzat extrem de dur brigada de arbitrii.
In zilele urmatoare , vom publica aici pe blog filmarea fazei , de unde se observa foarte clar ca golul a fost perfect valabil iar protestele antrenorului din Herculane au fost inutile.
Meciul continua si dupa 10 minute , oaspetii reusesc egalarea la  o minge scapata in poarta de noul portar al echipei noastre , Cornel Chelu, dupa un sut plasat  al celor din Herculane .Dupa aceea faza , portarul nostru si-a schimbat manusile (care erau ude) si in continuarea partidei a reusit sa fie unul dintre cei mai buni jucatori .
Meciul place putinilor spectatori prezenti la meci ( cca.20 ) ,avand in vedere ca am asistat la doua  goluri in 10 minute.Echipa Semenicul Valiug are sansa de a marca din nou , dar mingea trece de fiecare data pe langa poarta oaspetilor.La un contraatac al celor din Herculane , mingea ajunge in preajma centrului terenului usor lateral stinga , urmeaza o diagonala perfecta urmata de  centrare  si o reluare din careu a lui Mangu Dorin scorul devenind 1 – 2 . A fost o faza excelenta ,care a surprins apararea noastra si a dus la golul doi al celor din Herculane ( min. 25).
Echipa noastra , aseaza mingea la centrul terenului , mingea ajunge la Adi Birleanu care trimite o pasa de 35m pentru Adi Ferenczik si reusim egalarea  dupa doar 1 minut : 2 – 2. Cei din Herculane au ramas surprinsi de acest gol si dupa alte doua minute ,acelasi Adi Birleanu alearga dupa o minge pe care o ajunge langa coltul terenului (ajutat si de o balta) ,dribleaza un jucator al oaspetilor venit in intampinarea sa si paseaza decisiv pentru Adi Ferenczik ,care marcheaza al 8-lea sau gol  in acest campionat iar scorul devine 3 – 2 pentru Semenicul Valiug.
Meciul se joaca pe contre , echipa din Herculane a demonstrat ca victoria din etapa trecuta (1 – 0 cu Moldova Noua ) nu a fost intamplatoare si are sansa egalarii in doua randuri prin doua suturi puternice trase de la distanta insa aparate de Chelu , care odata cu trecerea timpului a fost tot mai sigur in interventiile sale.
La o faza petrecuta in careul nostru in minutul 38 , mingea il loveste in mana pe Solga si arbitrul acorda lovitura de la 11m pentru Hercules Baile Herculane .Executa sus pe centru portii un jucator al oaspetilor si portarul Chelu respinge peste bara transversala. Scorul ramane 3 – 2 , scor cu care se incheie prima repriza .
A fost o repriza de mare spectacol , cu faze deosebite si cu 5 goluri marcate pana in minutul 28 !
Dupa pauza , meciul nu a fost la fel de spectaculos ,dar echilibrat ,cu o posesie foarte buna a echipei noastre ,care a alergat mult pentru a marca din nou .Au mai intrat in repriza a doua Celoiu, Stetco si Marisescu , ultimul in min.93.
Meciul se incheie cu victoria meritata a echipei Semenicul Valiug , victorie care a fost sarbatorita in vestiar .Unul dintre cei mai sufletisti jucatori ai echipei , cu o mare dovada de caracter fata de Semenicul Valiug , Dani Minea (in prezent  accidentat ), a oferit de ziua sa de nastere o lada de bere. La multi ani , Dani si pe aceasta cale !
Remarcatii in  meciul de sambata au fost  Raul Ioiart , Adi Birleanu , Marian Oprea , Adi Ferenczik ,Razvan Muntean si Cornel Chelu .
Sa mai precizam ca inaintea partdei , conducerea echipei si  o parte din jucatori au fost intr-o scurta vizita la Sitalul Judetean din Resita , pentru a transmite multa sanatate unuia dintre cei mai buni jucatori ai echipei Semenicul Valiug in acest campionat , Cosmin Helmuth , care a fost operat de apendicita in saptamana premergatoare meciului cu Herculane .Inca odata dorim sa-i transmitem si  pe aceasta cale multa sanatate si ca il asteptam alaturi de echipa.Tocmai de aceea , dedicam acesta victorie lui Helmuth si antrenorului principal al echipei Daniel Anghel , plecat in Germania pentru o perioada de timp.
Felicitari si antrenorilor actuali ai echipei Semenicul Valiug , Horea Marisescu si Adi Ferenczik ,care iata , debuteaza cu dreptul la primul  meci oficial  din postura de antrenori  .
Urmeaza restanta cu Berzasca , miercuri , 4 aprilie 2012 , ora 17 ,de pe Valiug Arena .
Miercuri  , in premiera absoluta pentru locuitorii din Valiug , vom asista la un recital fotbalistic , avand in vedere faptul ca vor avea loc doua partide oficiale in aceeasi zi.
Va reamintim , de la ora 15 , se va disputa si partida Gloria Resita - AS Berzasca ( meci in campionatul de juniori ).Se stie , Gloria Resita, reprezinta Semenicul Valiug in campionatul de  juniori.
Asadar , va invitam miercuri , 4 aprilie ,de la ora 15 ,pe Valiug Arena pentru a urmarii :
Gloria Resita - AS Berzasca ( juniori ) iar, de la ora 17:
Semenicul Valiug - AS Berzasca (seniori )