duminică, 8 aprilie 2012

CRONICA MECIULUI BISTRA GLIMBOCA - SEMENICUL VALIUG 2 - 0 ( 2 - 0 )

Glimboca ,7 aprilie 2012
Teren : Bistra
Spectatori : cca 120
Vremea : soare cu nori
Rezultat la juniori : Bistra Glimboca – Gloria Resita 3 - 2
Echipa Semenicul : Jivan - Dobrei , Nica ,Kudlimai , Oprea - Dumitru , Marisescu , Solga , Muntean -Ferenczik ,Bunea
Rezerve : Chelu , Celoiu , Minea
Deplasarea la echipa de pe locul 3 al campionatului Ligii  a IV-a ( echipa din Glimboca ), a fost o deplasare in care ne-am prezentat cu doar doua rezerve (Chelu si Celoiu ) , iar asta, in urma multelor  accidentari aparute in ultima perioada  : Cosmin Helmuth , Nicolae Stanciu , Adi Birleanu , Raul Ioiart , Dani Minea si a unor probleme personale ( Adi Filipoaica , Roberto Stingu , Daniel Anghel si Seba Traia ).
A fost prezent la meci si Dani Minea , insa el abia acum a inceput recuperarea , dupa grava accidentare din turul campionatului.Ca si o surpriza de ultim moment ,a fost revenirea la echipa a lui Tavi Bunea , jucator care , daca chiar daca a lipsit o perioada si-a aratat  din nou valoarea .
Adi Ferenczik si Horea Marisescu , antrenorii- jucatori  ai  echipei noastre , au avut o misiune dificila in alcatuirea echipei.
Jucam cu echipa de pe locul 3 si ne lipseau in aparare doi jucatori extrem de importanti pentru noi ( Ioiart si Stingu ) .Solutia gasita a fost trecerea lui Nica fundas central ,retragerea lui Oprea pe postul de fundas stinga si introducerea lui Cosmin Dobrei pe postul de fundas dreapta . Prin venirea lui Bunea , Horea Marisescu a jucat mijlocas central alaturi de Solga , iar extreme au fost Gabi Dumitru si Razvan Muntean . In atac : Tavi Bunea si Adi Ferenczik, iar in poarta a fost ales Jivan Roly .
Cu aceasta formula de echipa am reusit un spectacol deosebit si am jucat de la egal la egal cu Bistra in prima repriza ,ba  chiar am reusit sa dominam repriza a doua , atunci cand am jucat mai bine de 20 de minute cu fundasii la centru.(vezi foto stanga )
Primul gol al gazdelor a venit in minutul 25 in urma unui penalty acordat de centralul partidei , la un presupus fault a lui Nica ,asupra unui jucator al gazdelor.Consideram ca arbitrul a fost acoperit de regulament la aceea faza  si  scorul a devenit 1 – 0 .
In minutul 10 al partidei , Gabi Dumitru a avut un contact cu un jucator al gazdelor si s-a resimtit ulterior , astfel incat  din minutul 55 nu a mai putut continua.A intrat Razvan Celoiu , care s-a achitat bine in postura de fundas dreapta. Odata cu aceasta schimbare, Cosmin Dobrei  a trecut fundas stinga , iar Oprea a revenit pe postul sau de mijlocas dreapta .
Revenim la prima repriza si va informam ca dupa golul de 1 – 0 , echipa noastra iese curajos la atac si incearca egalarea.Am avut doua faze frumoase in  care am pus in pericol poarta gazdelor prin Bunea si golgeterul  Ferenczik , dar mingea a trecut putin peste poarta .Este deosebit de important sa subliniem determinarea jucatorilor nostrii , probabil constienti ca , cu atatea indisponibilitati in lot , trebuie sa munceasca mult mai mult. Spre lauda lor , chiar au reusit si au lasat o deosebita impresie publicului spectator din Glimboca , aflat in numar mare la stadion ( peste 120 de persoane) .
Dupa cele doua ratari ale noastre , echipa Bistra reuseste un contraatac in care apararea noastra a fost surprinsa si dupa o pasa de 35m , un jucator al gazdelor ramane singur cu Jivan Roland si ...2 – 0 pentru gazde .A fost un gol foarte frumos , dupa o faza clasica de contraatac.
Dupa acest gol , echipa nostra constiienta ca nu mai are nimic de pierdut , ataca poarta adversa si obtine o lovitura libera la 25m de poarta echipei Bistra Glimboca.
Executa puternic Solga , mingea loveste transversala ,revine in teren si Ferenczik inscrie pentru Semenicul , dar …tusierul de pe partea dreapta a ridicat fanionul ,  pe motiv de offside (total eronat  ) si in loc de 2 – 1 , scorul ramane 2 – 0.
Intrega noastra echipa s-a indreptat spre tusier oferindu-i protestele inevitabile in aceste situatii.
Partida continua si dupa 3 minute , avem o noua ocazie de a marca . Tavi Bunea a primit o minge  dupa o pasa de 20m si trimite pe langa portarul gazdelor, iesit neispirat .Mingea se indreapta spre poarta goala , noi ,sarim in aer de bucurie crezand ca este gol , dar …cu un ultim  efort, mingea este ajunsa si respinsa de pe linia portii de un jucator al gazdelor.Au fost momentele noastre cele mai bune ale primei reprize si am aratat ca suntem ceea ce ne-am propus inca de la inceputul campionatului :o echipa care poate pune probleme oricerei echipe din liga a IV-a .
La ultima faza a primei reprize , putea fi  3 – 0 pentru gazde , in urma unui nou contraatac, un jucator al Bistrei scapa singur cu Jivan si trimite in stinga sa. Mingea se duce spre poarta goala si  a fost randul gazdelor sa se bucure crezand ca este gol , dar…,mingea se opreste intr-o balta aflata in fata portii  !
Am avut sansa la aceea faza si prima repriza se incheie cu 2 – 0 pentru Glimboca.
Repriza a doua , avea sa fie repriza noastra din punctul de vedere al posesiei mingii .Dupa schimbarea din minutul 55 si revenirea lui Oprea pe postul sau de mijlocas dreapta ,avem un joc mai bun si reusim in dese randuri sa ne creem ocazii de gol.Din pacate am ratat si nu am putut revenii in joc .Faza reprizei a doua a reusit-o Tavi Bunea , care a driblat un jucator undeva la 20m de poarta si trimite mingea plasat cu ,,stangu’’ direct spre vinclu portii echipei din Glimboca , dar portarul Bistrei se face remarcat si  reuseste cu un plonjon spectaculos sa respinga in corner .Putea fi unul dintre golurile superbe ale campionatului…
Echipa din Glimboca pare mai obosita in repriza a doua , in timp ce noi alergam dupa golul care l-am fi meritat din plin , raportat dupa numarul de ocazii si mai ales a prestatiei din teren .
De partea cealalta si Bistra a mai avut doua ocazii in care ar fi putut marca , dar ,ca si noi ,au ratat  incredibil .
La ambele porti au fost doua faze identice : centrare de pe dreapta pe jos in fata portii si doi jucatori fac alunecare pentru a trimite mingea in plasa dar ,  …lipsesc cativa centimetri pentru a se intampla asta , astfel incat mingea se plimba prin fata portii , fara a fi impinsa in poarta .
Meciul se incheie 2 – 0 , pentru Bistra , dupa un adevarat spectacol sportiv, apreciat de cei prezenti.

Semenicul Valiug a demonstrat  inca odata ca este cu adevarat o echipa buna din liga  a IV-a.
Felicitari intregii echipe pentru munca depusa si mai ales pentru daruirea din teren .

Urmeaza meciul de pe Valiug Arena cu Timisul Slatina Timis , sambata 14 aprilie 2012 , ora 12.