duminică, 25 martie 2012

CRONICA MECIULUI PROLAZ CARASOVA - SEMENICUL VALIUG 2 - 2 ( 2 - 1 )


24 martie 2012 , ora 12
Teren : Prolaz
Spectatori : cca.100
Vremea : soare cu nori
Echipamente :
Prolaz : alb – albastru
Semenicul : alb – violet
Rezultat la juniori : Prolaz – Gloria 1 – 4 ( 1- 1 )

Echipa Semenicul : Roly Jivan – Claudiu Nica , Flavius Kudlimai , Roberto Stingu , Raul Ioiart – Helmuth Cosmin , Ion Solga , Adi Birleanu , Adi Filipoaica – Adi Ferenczik , Horea Marisescu

A fost  un meci foarte frumos , urmarit cu mult interes de spectatori , avand in vedere ca ambele echipe ,au in componenta jucatori experimentati , majoritatea din Resita.
Semenicul Valiug ,a mers la Carasova  decisa sa castige acest meci si inca din minutul 1 , deschide scorul prin Adi Ferenczik, la o pasa ,,printre’’ a lui Horea Marisescu .Se parea ca meciul este mai usor decat ne-am asteptat ,avand in vedere ca pana in minutul 20, am mai avut cateva ocazii de a ne desprinde la 2 – 0 .Ca si in partida de la Oravita , gazdele revin incet – incet si dupa o ,,diagonala,, a lui Subota aflat pe partea stinga , mingea il depaseste in aer si pe Ioiart si ajunge la un jucator al Carasovei ,care are o executie deosebita ( sut puternic din vole') si mingea intra sub bara , scorul devenind 1 – 1 .
Echipa noastra nu acuza golul primit si incearca in continuare sa domine centrul terenului si sa-si creeze noi ocazii.Totusi , din minutul 30 , gazdele joaca din ce in ce mai bine si controleaza jocul. Obtin cateva cornere care pun de fiecare data in pericol poarta noastra , aparata bine de  Roland Jivan . La unul dintre cornere, mingea este trimisa la semi-inaltime , jucatorul Helmuth Cosmin fiind langa bara, respinge in fata si mingea il loveste pe Claudiu Nica (aflat la 1m  fata de linia portii) in genunchi si intra in poarta noastra , scorul devenind 2 – 1 penru gazde. Asadar ,un autogol  la care portarul nostru nu a avut ce face , avand in vedere faptul ca totul s-a petrecut foarte rapid.
Pana la pauza nu se mai intampla nimic deosebit si gazdele merg la vestiare cu 2 – 1 .

In timpul pauzei , antrenorul principal al echipei Semenicul Valiug ,domnul Daniel Anghel ,a cerut jucatorilor sa tina mai mult de minge si sa paseze mai mult , fiind nemultumit de faptul ca in prima repriza jucatorii nostrii au insistat mult cu pase din ,,prima’’ pentru atacanti .
Se pare ca indicatiile de la pauza au avut efect imediat in jocul nostru si reusim un joc mai bun in repriza a doua.Bineinteles ca apar si o multime de ocazii de a egala , insa ,din nou am ratat foarte mult . La una din fazele noastre de atac , arbitrul de centru acorda 11m, in urma unui faul asupra lui Helmuth Cosmin .Executa slab Adi Birleanu si portarul apara, spre bucuria echipei gazda si a suporterilor lor .
In continuare, tot Semenicul Valiug domina partida si ataca cu toata echipa ,in speranta egalarii . Am mai retinut faptul ca ,au mai fost inca doua faze clare in care arbitrul ar mai  fi putut acorda cel putin un penalty , dar trecute cu vederea foarte usor .
In ultimele zece minute , jucam cu fundasii la centru si punem presiune foarte mare  pe apararea celor din Carasova , iar inevitabilul se produce : egalam prin Nica ,aflat si el in careul gazdelor si scorul devine 2 - 2 .
Dupa egalare , echipa noastra forteaza victoria si am fost foarte aproape de a o obtine , dar, am ratat din nou.Probabil ca ,daca mai erau cateva minute ,am fi reusit sa marcam golul victoriei , dar asa … ne trecem in cont primul egal din acest campionat .
Echipa gazda a fost o surpriza placuta si se vede faptul ca jucatorii adusi in aceasta iarna au schimbat in bine jocul echipei lor.

Cei mai buni jucatori ai echipei noastre in jocul de ieri ,au fost Cosmin Helmuth , Claudiu Nica , Flavius Kudlimai , Raul Ioiart si Adi Ferenczik .
Urmeaza partida de pe ,,Valiug Arena’’ cu Hercules Baile Herculane , partida programata pentru sambata , 31 martie 2012 , ora 12 , dar pe care o vom incerca sa o disputam duminica.
In acest sens , vom solicita conducerii AJFCS , ca toate partidele de la Valiug sa le disputam duminica (in loc de sambata) , asta pentru a avea mai multi suporteri alaturi de echipa noastra .
Dupa partida cu Herculane ( 31 martie sau 1 aprilie , urmeaza tot la Valiug meciul restanta cu AS Berzasca , miercuri ,4 aprilie 2012 .
Dupa meciul de la Carasova , conducerea echipei Semenicul Valiug a numit antrenorii care se vor ocupa de echipa pana la finalul campionatului, in persoana domnilor profesori Horea Marisescu si Adi Ferenczik , avand in vedere faptul ca antrenorul principal al echipei va pleca pentru cateva luni in Germania .