duminică, 4 septembrie 2011

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - PROLAZ CARASOVA 3 - 1 ( 1 - 0 )

Stadion : Gloria din Resita
Spectatori : 150
Echipamente :
Semenicul : violet – alb
Prolaz : alb – albastru
Vremea : foarte cald ,soare fara nori
Echipa Semenicul :  Jivan Roland- Dobrei Cosmin , Feleaga Iulian , Kudlimai Flavius (cpt.) , Ioiart Raul- Cosmin Helmut , Nosal Robert, Solga Ion, Filipoaica Adrian- Bunea Tavi, Ferenczik Adrian
Au mai jucat in repriza a doua : Stetco Marius , Celoiu Razvan , Stingu Roberto
Pe banca : Fiat Ionut si Minea Danut (usor accidentat), Daniel Anghel

Acest meci a fost unul foarte asteptat pentru noi ,in speranta unei prime victorii in liga a IV-a ,dar si pentru a demonstra ca Semenicul Valiug este o echipa care va conta in acest campionat .
In saptamana premergatoare meciului ,conducerea echipei a mai facut doua transferuri  si asta pentru a nu mai avea probleme ca cele din etapa precedenta , atunci cand ( incredibil ) din lotul de 23 de jucatori nu am fi putut face deplasarea la Berzasca decat 10 !
Acum , avem in lot 25 de jucatori si putem afirma ca prin valoarea lor, echipa Semenicul Valiug poate fi revelatia acestui campionat in ciuda startului mai putin reusit .

Meciul a inceput in ,,forta” inca din primele minute si se intrevedea o partida interesanta .
Echipa oaspete (Prolaz) , una dintre echipele puternice ale ligii a IV – a ,a venit decisa sa faca un meci bun , insa a intalnit o echipa foarte ambitioasa (Semenicul ) si hotarata sa demonstreze ca lotul de jucatori este foarte echilibrat si capabil sa puna probleme oricarei echipe din campionat.
Antrenorul Daniel Anghel ,a trimis  in teren pe parcursul meciului 3 jucatori noi ( Solga , Ioiart , Stingu ) ,care au aratat ca au experienta si au reusit sa aduca un plus echipei .
Scorul a fost deschis in minutul 12 de Adi Ferenczik , dupa o pasa de la Tavi Bunea .
Dupa acest gol echipa noastra a prins curaj si s-a aratat mai sigura pe ea . 
Putem spune ca a reusit sa controleze mijlocul terenului , acolo unde Solga a alergat foarte mult si sustinut de Nosal ,au incercat in dese randuri sa-i lanseze pe cei doi atacanti ,Ferenczik si Bunea .
De partea cealalta , Carasova a avut cateva minute in care a fost foarte periculoasa si putea sa egaleze prin doua suturi puternice trase de la distanta , insa mingea a trecut pe langa poarta aparata bine de Roland Jivan.
La pauza scorul a fost 1 – 0 pentru Semenicul Valiug .
Repriza a doua a inceput  cu o stare accentuata de nervozitate aratata de ambele echipe , care inca de la primele contacte, au facut ca arbitrul sa acorde si primele cartonase galbene .
Jocul a fost in continuare unul echilibrat , dar cu o mai buna posesie a mingii pentru Semenicul Valiug , care pe contraatac a marcat prin ,,bunicul” Bunea  dupa o faza in care a driblat doi jucatori si a ,,intepat’’ mingea pe langa portarul oaspete venit in intimpinarea sa.
Din acel moment echipa din Carasova a cazut psihic , (probabil si fizic )avand in vedere caldura de afara si nu a mai reusit faze in care sa ne ofere reale emotii.
Din contra , pe contraatac, Adi Ferenczik a driblat pe partea stanga un jucator advers ,a centrat in careu si Filipoaica a marcat pentru 3 – 0 !
Banca de rezerve a sarit in aer de bucurie , la acest scor simtea ca victoria nu ne poate scapa .
Totusi ,la o faza plecata de la mijlocul terenului , un jucator de la Prolaz intra in jumatatea noastra si de la 35m suteaza si marcheaza un gol de generic , mingea a trecut peste portarul Jivan in vinclu portii si scorul a  devenit 3 – 1 .
Ultimele minute au fost foarte tensionate in ambele tabere. Meciul s-a incheiat cu aceasta victorie ,care inseamna enorm pentru echipa noastra : este prima victorie in liga a IV-a din istoria sportiva a Valiugului , care iata, obtine primele 3 puncte in campionatul editiei 2011 – 2012.

Dupa meci , ambele echipe s-au felicitat si suntem convinsi ca spectatorii prezenti au vazut un meci de calitate.
Sa mai spunem ca in min. 89 , Bunea Tavi a primit al doilea galben ( foarte usor ) , dupa o replica cu tusierul Cocora si a fost eliminat .
Astfel ,el nu va putea evolua la Herculane , acolo unde vor revenii  Razvan Muntean , Horea Marisescu si probabil Bebe Craciunescu .
Speram ca in urmatoarele doua saptamani ,lucrarile de la Valiug Arena sa fie finalizate si asta  pentru a putea juca meciurile de pe teren propriu ...ACASA , in fata propriilor suporteri .