vineri, 1 aprilie 2011

Mutu mai are patru goluri pentru a-l egala pe Hagi în topul all-time al marcatorilor de la "naţională" »

"Briliantul" a ajuns la cota 31 la capitolul golurilor marcate în tricoul reprezentativei. L-a depăşit cu o lungime pe Bodola, omul de gol al "naţionalei" din anii '30
Cu cele două goluri marcate contra Luxemburgului,Adrian Mutu a trecut pe locul doi în topul celor mai buni marcatori ai "naţionalei" din toate timpurile: 31 de reuşite în 69 de meciuri. El l-a depăşit cu un gol pe atacantul "tricolorilor" din anii '30, Iuliu Bodola. Performanţa de marţi a "Briliantului" vine la exact 11 ani de la debutul său în echipa naţională: pe 29 martie 2000, într-un "amical" cu Grecia.
Golgeterul all-time al "naţionalei" rămîne  Hagi, cu 35 de goluri, în 125 meciuri. Ultima reuşită a "Regelui" datează din septembrie 1999 şi a fost cea care ne-a dus direct la Euro 2000.

"Ai dat şi tu un gol şi ăla din ofsaid!" :-)
În jurul primului gol al lui Mutu la echipa naţională, cu Cipru, în 2000, marcat dintr-o poziţie afară din joc, există şi o poveste interesantă. La scurt timp după reuşită, "Briliantul" a avut un diferend cu Ganea, care i-a reproşat chiar în faţa colegilor: "Ce, băi, ai ajuns şi tu mare dacă ai dat un gol la echipa naţională şi ăla din ofsaid?!". 

"Mi-ar plăcea să-l depăşesc pe Hagi în clasamentul golgeterilor, dar nu acesta e principalul meu obiectiv la echipa naţională"
Adrian Mutu