miercuri, 20 aprilie 2011

Cu doar sapte etape inainte de finalul editiei 2010-2011 a Ligii I, lupta la titlu este deschisa, sase echipe avand sanse teoretice sa puna mana pe trofeul de campioana.

Sezonul 2010-2011 al Ligii I a intrat pe ultima turnanta, respectiv in ultimele 7 etape, cand meciurile se joaca pe viata si pe moarte, cand fiecare echipa da totul pentru a-si atinge obiectivul.

Situatia la varf este extrem de interesanta, nu mai putin de 6 echipe avand inca sanse bune de a castiga campionatul. In frunte se afla un pluton de 3 formatii: Otelul Galaticonduce cu un punct in fata lui Poli Timisoara, in timp ce FC Vasluise afla la 2 lungimi in spatele liderului. Despartita de 7 puncte de lider, Steaua continua sa spere la titlu mai mult din declaratiile patronului, in timp ce Rapidul (locul 5, 45 de puncte) vine tare din spate dupa ce a provocat Timisoarei prima infrangere. Dinamo (locul 6, 44 de puncte) are un program greu si sanse minime la titlu.

Dintre favoritele la titlu, cel mai usor program pare il avea FC Vaslui. Moldovenii lui Hizo au doua hopuri de trecut: primul vine chiar in urmatoarea etapa, pe terenul celor de la CFR Cluj, urmatorul fiind peste 3 etape, pe propriul teren cu principala contracandidata la titlu, Poli Timisoara. 

Pe langa meciul cu vasluienii, Poli Timisoara va mai avea doua dueluri extrem de tari, chiar in ultimele doua etape. In penultimul meci din acest sezon, “violetii” se vor deplasa la Galati pentru un meci ce s-ar putea dovedi decisiv, urmand ca ultima etapa sa o dispute in fata rivalei de moarte, Dinamo.

Teoretic, Otelul Galati 
ar fi favorita la un loc pe podium, insa galatenii lui Dorinel Munteanu se afla in plina criza, reusind abia o victorie in ultimele cinci meciuri. Programul insa este foarte interesant, agomerandu-se spre final cand au un meci decisiv acasa cu Poli Timisoara si o deplasare la Astra Ploiesti. Un alt hop ar putea fi deplasarea de la CFR Cluj, dar si meciul de acasa cu Universitatea Craiova, care ar putea evolua pentru evitarea retrogradarii.

Steaua Bucuresti are de evoluat in doua derby-uri, insa ambele sunt pe teren propriu. In etapa a 28-a, stelistii dau piept cu rivalii de moarte de la Dinamo, pentru ca peste alte trei etape sa o intalneasca pe Rapid. In rest, singurul meci unde stelistii ar mai putea pierde puncte teoretic este cel cu CFR Cluj din ultima etapa.

In afara de meciul cu Steaua, Rapid Bucuresti are un program facil, excluzand deplasarea din aceasta etapa de la Ploiesti, unde va intalni o echipa in forma. Daca clasamentul se mentine in aceste coordonate, rapidistii dau piept cu echipe fie retrogradate, fie lipsite de griji, astfel ca au sanse bune la podium, desi se afla la 6 puncte de locul 3.

Dinamo Bucuresti 
este ultima echipa cu sanse la titlu. Deplasarile dinamovistilor sunt grele (Steaua, Gaz Metan Medias, Poli Timisoara), in timp ce pe teren propriu mai au un meci cu o echipa ce poate pune probleme (CFR Cluj).

Concluzionand, se poate spune ca echipa cu cele mai mari sanse la titlu in acest moment este FC Vaslui. Poli Timisoara ar trebui sa incheie pe locul 2, in timp ce lupta pentru locul 3 este deschisa, chiar si Dinamo avand sanse sa intreaca Otelul la finalul acestui sezon. 


1. OTELUL GALATI 
(locul 1 - 53 puncte):Acasa: Gaz Metan Medias (29), Universitatea Craiova (31), Poli Timisoara (33).Deplasare:  Gloria Bistrita (28), CFR Cluj (30), Victoria Branesti (32), Astra Ploiesti (34).
2.  POLI TIMISOARA 
(locul 2 - 52 puncte)Acasa:  FCM Targu Mures (28), FC Brasov (30), Unirea Urziceni(32), Dinamo Bucuresti (34).Deplasare: Universitatea Cluj (29), FC Vaslui (31), Otelul Galati (33).
3. FC VASLUI 
(locul 3 - 51 puncte)AcasaUniversitatea Craiova (29), Poli Timisoara (31), Sportul Studentesc (33)Deplasare: CFR Cluj (28), Victoria Branesti (30), Astra Ploiesti (32),Pandurii Targu Jiu (34)
4. STEAUA BUCURESTI 
(locul 4 - 46 puncte)Acasa: Dinamo Bucuresti (28), Gloria Bistrita (30), Rapid Bucuresti(31), FCM Targu Mures (33).Deplasare: Pandurii Targu Jiu (29), Gaz Metan Medias (32), CFR Cluj (34).
5. RAPID BUCURESTI 
(locul 5 - 45 puncte)AcasaSportul Studentesc (29), FCM Targu Mures (32), FC Brasov(34).Deplasare: Astra Ploiesti (28), Pandurii Targu Jiu (30), Steaua Bucuresti (31), Universitatea Cluj (33).
6. DINAMO BUCURESTI 
(locul  6 - 44 puncte)Acasa: Gloria Bistrita (29), CFR Cluj (31), Victoria Branesti (33)DeplasareSteaua Bucuresti (28), Gaz Metan Medias (30),Universitatea Craiova (32), Poli Timisoara (34).



SURSA : SPORT 365