vineri, 20 noiembrie 2015

Rankingul echipelor de la Euro 2016. Ce șanse are naționala României și care e marea favorită la titlu

România va fi prezentă la Euro 2016, pentru prima oară la un turneu final continental, după opt ani. Ce șanse are, însă, naționala lui Anghel Iordănescu la competiția de anul viitor, din Franța? Jurnaliștii de la cotidianul britanic The Telegraph au realizat un ranking al tuturor celor 24 de echipe prezente la startul Europenelor de vara viitoare, în funcție de șansele pe care le are fiecare la cucerirea titlului.
Vestea bună pentru elevii lui ”Tata Puiu” este că nu suntem văzuți drept cea mai slabă echipă. Faptul că România a fost formația cu cele mai puține goluri primite în campania de calificare la Euro 2016 i-a făcut pe jurnaliștii englezi să ne acorde câteva șanse.
Ungaria, fosta adversară din preliminarii a României, este văzută, însă, drept cea mai slabă echipă din cele 24 care vor lua startul la Euro 2016. Rivala istorică a României este urmată în rankingul englezilor de Albania și Slovacia. România este văzută abia ca a patra cea mai slabă națională prezentă la turneul final.
„Să înscrie goluri pare a fi cea mai mare problemă a României, după o campanie de calificare în care a înscris doar 11 goluri în 10 meciuri. Goalkeeperul Fiorentinei, Ciprian Tătărușanu, fundașul central al lui Napoli, Vlad Chiricheș, fost la Tottenham, și fundașul lateral al lui Rayo Vallecano, Răzvan Raț, fac din această o echipă una greu de bătut, dar lipsa unui golgheter veritabil fac foarte probabilă o plecare timpurie a casă a României”, scriu jurnaliștii The Telegraph.
În fine, la capătul celălalt al clasamentului întocmit de jurnaliștii britanici, se află Germania, campioana mondială en-titre. Franța, gazda competiției, este văzută ca a doua favorită la câștigarea titlului, în timp ce Spania, învingătoarea de la ultimele două ediții, pleacă doar cu șansa a treia.
România s-a calificat direct la Euro 2016, după ce a încheiat grupa E de calificare pe locul 2, cu 20 de puncte, unul mai puțin decât liderul Irlanda de Nord, cu 11 goluri marcate și doar două primite.
Favoritele la Euro 2016, în topul The Telegraph, în ordine inversă:
24. Ungaria
23. Albania
22. Slovacia
21. România
20. Ucraina
19. Irlanda de Nord
18. Elveția
17. Turcia
16. Cehia
15. Irlanda
14. Islanda
13. Suedia
12. Rusia
11. Țara Galilor
10. Polonia
9. Croația
8. Austria
7. Anglia
6. Portugalia
5. Italia
4. Belgia
3. Spania
2. Franța
1. Germania

sursa : digisport