vineri, 3 februarie 2012

SCURTA PREZENTARE A CEZ GROUP SI A ECHIPEI SEMENICUL VALIUG :

Despre Grupul CEZ

Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producători, furnizori şi distribuitori de energie din Europa, atât din punct de vedere al capacităţilor operaţionale, cât şi din punctul de vedere al numărului de clienţi deserviţi. Grupul CEZ este un jucător cheie pe piaţa de energie electrică a Europei Centrale şi de Sud- Est şi este al doilea mare exportator de energie din Europa. Grupul CEZ acoperă domenii industriale variate, pornind de la extracţia de materii prime, generarea de energie, distribuţia de energie şi până la comercializarea energiei electrice şi termice, precum şi a produselor auxiliare. Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA, care după procesul de transformare asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judete: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele 8 companii - CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.

Grupul CEZ investeşte, in zona Dobrogea, 1.1 miliarde Euro în realizarea celor mai mari parcuri eoliene pe uscat din Europa, cu o putere totală instalată de 600 MW: Parcurile Eoliene CEZ de la Fântânele, Grădina şi Cogealac.
Construcţia parcurilor amplasate la nord de Constanţa se desfăşoară în mai multe etape - prima, aflată la Fântânele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW. Cea de-a doua etapă se desfăşoară în zona Cogealac şi Grădina, include 101  turbine cu o capacitate totală de 252,5 MW.
Întreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ este preconizată să fie pusă in functiune până la sfârşitul anului 2012. La finalizarea ambelor etape ale proiectului, CEZ va putea furniza 10% din totalul energiei regenerabile produse în România, incluzând marile hidrocentrale. În vederea îndeplinirii directivei UE de a asigura provenienţa a 20% din producţia totală de energie electrică din surse regenerabile până în anul 2020, investiţia derulată de Grupul CEZ în Dobrogea este una deosebit de importantă.
În 2009, în România, numai 14 MW au fost instalaţi în scopul valorificării potenţialului eolian.

In 2011, Grupul CEZ în România a achiziţionat sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa, judeţul Caraş Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova) şi amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug şi Secu, având o capacitate totală instalată de aproximativ 18 MW şi o producţie de circa 70GWh/an. Grupul CEZ investeşte în reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Reşiţa în scopul creşterii eficienţei; capacitatea de producţie urmând să se ridice la peste 20 MW după finalizarea procesului de modernizare.


Despre Semenicul Valiug :

Inca din 1967 localitatea Valiug este reprezentata pe plan fotbalistic in judeţul Caraş-Severin, existand totusi cateva sezoane in care echipa nu s-a putut inscrie si implicit nu a putut evolua in campionatele din judeţ.
De-a lungul timpului, echipa de fotbal a Valiugului a purtat mai multe denumiri si anume: Minerul Valiug, Semenicul Valiug, AS Valiug, si in cele din urmă revine la Semenicul Valiug.
Dupa o pauza de caţiva ani din fotbalul carasan, in anul 2008, odata cu venirea la conducerea comunei a doi oameni tineri si iubitori ai sportului, Marius Mocanu – Primar si Sorin Blaga – Viceprimar, se relanseaza fotbalul in localitatea Valiug, inscriindu-se echipa in liga a V-a C-S, sub numele de AS Valiug.
Incepand cu anul 2010, odata cu venirea la conducerea echipei a domnilor Eugen Birleanu, Cristian Faracea si Adrian Tiuch, se porneste „REVOLUTIA IN FOTBAL” la Valiug. Prima mutare este reorganizarea echipei prin revenirea la numele de „SEMENICUL”, nume ce are o semnificaţie aparte, Valiugul identificandu-se cu zona turistica Semenic – Crivaia, si numirea in functia de Presedinte Onorific a domnului Costel Bratulescu, persona marcanta a fotbalului valugean, fiind alaturi , si sprijinind echipa de fotbal din Valiug inca de la inceputuri, anii 70’! .
Urmatoarea miscare a conducerii este numirea in functia de antrenor principal al echipei, pe domnul profesor Daniel Anghel, antrenor licenţiat A, in prezent activand si la CSM Scolar Resita, pregatind una din grupele de juniori a acestui club sportiv. Totodata cu numirea antrenorului ,se stabileste si obiectivul  si anume promovarea in liga a IV-a C-S, obiectiv realizat la finele campionatului 2010 – 2011 al ligii a V-a C-S, dupa un parcurs de exceptie, cu un singur meci egal  si o singura înfrângere, in rest numai victorii, una mai frumoasa decat cealalta.
 Incepand cu toamna anului 2011 ,Semenicul Văliug evoluează în liga a IV-a a judeţului Caras-Severin, obiectivul stabilit fiind clasarea în prima jumătate a clasamentului la finele campionatului.