sâmbătă, 18 februarie 2012

REGULAMENT ,, CUPA DE IARNĂ AJF CS – 2012 ''

       Art. 1  LOCAŢIA
            Jocurile se vor desfăşura în sala de sport a Liceului de Artă  Sabin Păutza din Reşiţa.
       Art. 2  MINGEA
            Se va juca cu mingi pentru futsal.

       Art. 3  NUMĂRUL JUCĂTORILOR
            Orice joc este disputat de două echipe alcătuite fiecare din maximum 5 jucători, din care unul va fi   portar. Numărul maxim de jucători de rezervă este de 7.
            Pe parcursul unui joc este permis un număr nelimitat de înlocuiri de jucători. Un jucător care a fost înlocuit poate reveni pe terenul de joc pentru a înlocui un alt jucător, iar înlocuirea poate fi efectuată când mingea este în joc sau afară din joc.
            Dacă în cazul eliminării unor jucători sau alte situaţii, una dintre echipe rămâne cu mai puţin de 3 jucători (incluzând şi portarul), jocul va trebui oprit.

        Art. 4  ÎNLOCUIREA JUCĂTORILOR
            Pe parcursul unui joc, numărul înlocuirilor de jucători este nelimitat.
            Un jucător care a fost înlocuit poate reveni pe terenul de joc pentru a înlocui un alt jucător.
            O înlocuire poate fi efectuată când mingea este în joc sau afară din joc, iar pentru efectuarea unei astfel de înlocuiri trebuie respectate următoarele condiţii:
       Jucătorul care părăseşte terenul de joc trebuie să facă acest lucru prin dreptul propriei sale zone de înlocuire;
       Jucătorul care intră pe terenul de joc trebuie, de asemenea, să treacă prin zona sa de înlocuiri. El nu poate face acest lucru până când coechipierul său, care iese din teren, nu a depăşit în întregime, linia de margine în afara terenului de joc;
       Orice jucător de rezervă este supus autorităţii şi deciziilor arbitrului, indiferent dacă participă la joc sau nu;
      Procedura de înlocuire se termină în momentul în care jucătorul de rezervă pătrunde pe terenul de joc. Din acel moment, el devine jucător activ, iar jucătorul care a fost înlocuit încetează să mai fie jucător activ.
            Portarul poate fi înlocuit de oricare din jucătorii de câmp.
            Fiecare portar este autorizat să poarte pantaloni lungi.
            El trebuie să poarte un echipament de culoare diferită, uşor de distins, faţă de a celorlalţi jucători şi a arbitrilor.
            Dacă un jucător de câmp înlocuieşte un portar, el va trebui să îmbrace un tricou de portar

           Art. 5  DURATA JOCULUI
O partidă se compune din două reprize a câte 20 de minute de joc fiecare. Durata fiecărei reprize poate fi prelungită pentru a permite executarea unei lovituri de pedeapsă (6 metri) sau executarea unei lovituri libere împotriva echipei care a comis mai mult de cinci greşeli cumulate (din punctul de 10 metri).
Pauza dintre reprize va fi de maximum 5 minute.

          Art. 6  DEPARTAJARE
            Jocurile care se dispută în sistem eliminatoriu.  Dacă după consumarea celor 40 de minute jocul se termină cu un rezultat de egalitate, se vor executa lovituri din punctul de pedeapsă pentru departajare.
            La jocurile din ziua a II-a, disputate în sistem campionat, la jocurile terminate la egalitate se vor executa lovituri din punctul de pedeapsă .
            Sistem de punctaj: echipa care câştigă în timp regulamentar - 3 puncte
                                              echipa care câştigă la loviturile de departajare - 2 puncte
                                              echipa care pierde la loviturile de departajare - 1 punct
                                              echipa care pierde în timp regulamentar - 0 puncte
         Criterii de departajare în caz de egalitate de puncte:
                           a) rezultatul din meciul direct, inclusiv, dacă este cazul, rezultatul la loviturile din punctul de pedeapsă, sau punctajul din meciurile directe în cazul a trei echipe la egalitate de puncte.
                           b) golaverajul din meciurile directe
                           c) dacă după aplicarea criteriului "b" rămân două echipe la egalitate, se aplică criteriul "a"
                           d) golaverajul general
                           e) dacă este cazul, numai pentru a desemna câştigătoarea competiţiei, joc de baraj.

         Art. 7 CONDIŢII DE PARTICIPARE
            Au drept de joc jucătorii legitimaţi la echipa respectivă, indiferent dacă au sau nu viza anuală pentru anul 2012. Un jucător care a participat în competiţie pentru o echipă, nu mai are drept de joc la altă echipă (aviz celor care au înscris două echipe).

         Art. 8 REGULI DE JOC
           Dacă o echipe comite într-o repriză cinci faulturi, începând de la următorul va fi sancţionată cu câte o lovitură liberă directă din 10 m, fără zid. Lovitura de pedeapsă se execută de la 6 m. Dacă mingea iese în afara terenului fiind atinsă ultima dată de portarul echipei aflate în apărare, echipa adversă beneficiază de un corner. Autul de poartă se execută numai de către portar, cu mâna. Portarul nu poate degaja decât cu mâna. Autul se execută cu piciorul, nefiind permisă marcarea directă a unui gol, lucru permis, în schimb, direct din lovitura de începere. În cazul unei pase către portarul propriu, acesta poate juca mingea numai cu piciorul.

Portarul poate juca mingea timp de maximum 4 secunde, altfel echipa adversă beneficiază de o lovitură liberă indirectă. La executarea loviturilor libere şi a cornerelor, distanţa adversarilor faţă de minge trebuie să fie de 3 m. La executarea auturilor, distanţa adversarilor faţă de minge trebuie să fie de 5 m, dar doar dacă echipa care trebuie să execute solicită acest lucru. Echipa care are un jucător eliminat joacă 2 minute în inferioritate numerică, după care poate introduce un alt jucător. La eliminarea unui jucător, dacă echipa aflată în superioritate numerică înscrie, echipa aflată în inferioritate numerică poate introduce un jucător în locul celui eliminat, fără a mai aştepta expirarea celor 2 minute.
    Este interzis atacul prin alunecare, se sancţionează cu LLD.