marți, 8 martie 2011

UTA a fost depunctată de FRF cu 12 puncte

ARĂDENII AU DE SUFERIT ÎN URMA ”CAZULUI VASILJEVIC”
Echipa fanion a fotbalului românesc a devenit jucăria preferată a Federaţiei Române de Fotbal. Pe de o parte, forul conducător al fotbalului românesc o anunţă pe UTA că nu are drept de promovare timp de trei sezoane, fiindcă o consideră un club nou, iar, pe de alta, îi aplică depunctarea transmisă de FIFA în "cazul Vasiljevic".
FIFA vrea să audă de club nou la Arad
Grupările sârbeşti NK Modrica şi PKB Padinska Skela au o decizie definitivă pentru 230 de mii de euro, reprezentând taxa de pentru trecerea de la statutul de amator la cel de profesionist al lui Nikola Vasiljevic, bani pe care "Bătrâna Doamnă" nu se mai gândeşte să-i plătească din moment ce societatea ce a a făcut acest debit (FCM UTA) este în plin proces de insolvenţă. FIFA, însă, consideră că atâta timp cât echipa "alb-roşie" evoluează în acelaşi oraş şi pe acelaşi stadion este continuatoarea vechiului club şi ca urmare "moşteneşte" şi datoria în "cazul Vasiljevic". În stilu-i clasic, pentru a evita o amendă, FRF-ul nu s-a complicat şi a depunctat-o pe UTA cu 12 puncte, afişând deja configuraţia noului clasament pe site-ul oficial. Totodată, echipa "textilistă" are de achitat 19 mii de franci elveţieni, reprezentând amenda în această cauză.
Gio: "99,9% vom întoarce decizia Federaţiei"
Conducerea "Bătrânei Doamne" nu-şi face prea multe probleme în legătură cu depunctarea dictată de Federaţie. După modelul Gloria Buzău, care şi-a recuperate şi ea 6 puncte tot într-o cauză asemănătoare, utiştii sunt convinşi că li se va face şi lor dreptate. "Am şi depus recurs la FIFA şi, în proporţie de 99,9% ne vom primi punctele înapoi. Nimeni nu ar trebui să se uite la UTA cu 15 puncte în clasament, ci cu 27. Nu ne facem niciul fel de probleme şi Buzăul şi-a recuperat punctele după o lună de la decizia FRF. Apelul l-am făcut cu sprijinul unu avocat priceput, nun e mai facem nicio grijă în această privinţă", susţine Giovanni Catanzariti.
Clubul UTA a trimis ieri apelul pe adresa FIFA, achitând şi o taxă de 400 de euro.