marți, 22 martie 2011

Messi şi Mourinho, cei mai bine plătiţi din lume

Recunoscut drept cel mai bun fotbalist din lume, argentinianul Lionel Messi este în 2011 şi cel mai bine plătit, cu venituri de 31 de milioane de euro, conform France Football, care îl clasează, în ediţia de marţi, pe portughezul Jose Mourinho, pe primul loc în rândul antrenorilor, cu 13,5 milioane.

Dublu câştigător al Balonului de Aur, Messi, jucător la FC Barcelona, şi-a păstrat statutul de cel mai bogat, el având un salariu anual de zece milioane de eurodar şi-a mărit veniturile datorită contractelor publicitare.
Potrivit publicaţiei franceze, el ar fi câştigat în 2011 mai puţin decât anul trecut (33 milioane de euro) şi rămâne departe de jucătorul american de golf Tiger Woods (53 milioane de euro), cel mai bine plătit sportiv din lume.
Messi este urmat de portughezul Cristiano Ronaldo (27,5 milioane de euro), al cărui salariu la Real Madrid este de 13 milioane de euro. Englezul Wayne Rooney completează podiumul cu venituri de 20,7 milioane de euro.
Campionatul Angliei este cel mai "generos" cu şapte reprezentanţi în clasamentul celor mai bine plătiţi 20 de jucători (peste 100 de milioane de euro cumulate).
Doi fotbalişti din liga nord-americană (MLS), englezul David Beckham şi francezul Thierry Henry ocupă locurile 5 (19 milioane de euro), respectiv 11 (13,6 milioane de euro).
La antrenori, Jose Mourinho, cel mai bine plătit de şase ani, îi devansează pe Pep Guardiola (10,5 milioane de euro) şi Rafael Benitez (10,2 milioane de euro).
Italianul Fabio Capello, al patrulea (8,5 milioane de euro), este cel mai bine plătit selecţioner, de către naţionala Angliei.