miercuri, 9 martie 2011

Unde se văd meciurile din campionatul viitor? Patru televiziuni, deja în cursa pentru Liga 1

A mai rămas o lună până la cea mai aşteptată afacere din sportul românesc. ProSport a aflat că patru candidaţi s-au înscris deja în lupta pentru drepturile TV ale Ligii I.

Cei mai puternici candidaţi au cumpărat deja caietul de sarcini, în valoare de 30.000 de euro, confirmând interesul major. Este vorba de cabliştii Dolce şi Digi. ProSport a aflat că acelaşi lucru îl vor face cu siguranţă şi TVR şi Antena 1 probabil mâine, iar oficialii Ligii aşteaptă ca până la termenul limită, de joi, să mai fie doritori.

Licitaţia va avea loc pe data de 4 aprilie. Preţul de pornire pentru un pachet este de 4,3 milioane de euro, mai puţn pachetele 8 şi 9, care se acordă prin negociere directă cu cel puţin 3,5 milioane de euro. Unul este practic acontat de TVR. Foarte important, pachetele sunt echilibrate, inclusiv 8 şi 9 conţin prima opţiune în anumite etape. Dacă se atinge cel puţin suma de plecare la fiecare pachet, LPF va scoate peste 37 de milioane de euro pe sezon pentru cluburi, fără TVA, o treime mai mult decât acum.