luni, 20 mai 2013

Comitetul Executiv al AJF Caras-Severin , ne prezinta Regulamentul de promovare-retrogradare :


Adunarea Generală din 2012, a decis ca Liga a IV-a ediţia 2013-2014 să fie formată din 18 echipe.
Această hotărâre va fi respectată în măsura în care numărul de echipe participante nu se va reduce în mod natural (retrageri, neînscrierea unor echipe, etc).
ATENŢIE: Echipele din Liga a V-a care teoretic se pot clasa pe locurile 1-4, au obligaţia ca până la data de 27.05.2013, să anunţe ÎN SCRIS secretariatul AJF dacă intenţionează să joace în Liga a IV-a. Participarea în Liga a IV-a presupune îndeplinirea condiţiilor de participare (teren, vestiare, apă caldă şi echipă de juniori). Echipele care îşi vor manifesta dorinţa de a juca în Liga a IV-a şi care ulterior, după ce au fost acceptate, din diverse motive renunţă la acest drept, vor fi sancţionate cu amendă în valoare de 500 lei.
1. Dacă nu retrogradează din Liga a III-a nici o echipă, iar campioana promovează în Liga a III-a, vor promova în Liga a IV-a câştigătoarele celor două serii de Liga a V-a, retrogradează echipele retrase/excluse, iar campionatul se va disputa cu 16 echipe.
2. Dacă retrogradează din Liga a III-a o echipă şi promovează campioana, sau nu retrogradează nici o echipă dar nici nu promovează campioana, vor promova în Liga a IV-a câştigătoarele celor două serii de Liga a V-a, vor retrograda echipele retrase/excluse, iar eventuale locuri libere vor fi completate prin hotărârea C.Ex.
3. Dacă retrogradează din Liga a III-a o echipă şi nu promovează campioana, promovează în Liga a IV-a câştigătoarele celor două serii de Liga a V-a, vor retrograda echipele retrase/excluse, iar eventualele locuri libere vor fi completate prin hotărârea C.Ex.
 Eventualele locuri vacante vor fi completate prin hotărâri ale Comitetului Executiv, având prioritate criteriul sportiv (locurile 1-4 din Liga a V-a). Dacă după aplicarea acestui criteriu, numărul de echipe este impar, locul va putea fi ocupat de orice echipă care îndeplineşte condiţiile de participare.
Observaţie: Prin echipe câştigătoare ale campionatului Ligii a V-a, se înţelege cea mai bine clasată echipă din cele aflate pe locurile 1 - 4 care şi-a declarat în scris intenţia de a juca în Liga a IV-a.