duminică, 11 noiembrie 2012

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - HERCULES BAILE HERCULANE 3 - 0 ( 1 - 0 ) , 10 NOIEMBRIE 2012


Valiug , sambata 10 noiembrie 2012 , ora 12
Stadion : ,,Valiug Arena''
Spectatori : 10
Vremea : soare , excelenta pentru fotbal
Echipamente :
Semenicul - violet/alb
Hercules- portocaliu/negru
Rezultat la juniori : Cs Negrea - Hercules Baile Herculane 5 - 3
Echipa Semenicul Valiug : Traia - Stroescu , Nica , Craciunescu , Dobrei - Borcean , Barbuti , Anghel , Urlica , Marin - Ferenczik
Au mai jucat : Marisescu , Kudlimai , Blotor , Secula 
Pe banca : Manduta , Stetco
Sambata la Valiug , a avut loc derby-ul celor mai frumoase statiuni turistice din Banat  ,Valiug si Herculane .
A fost un meci foarte disputat , in care cele doua echipe au aratat prin evolutia lor ,faptul ca, cele 3 puncte puse in joc , erau foarte importante in economia campionatului.
Probabil , scorul final este putin prea mare fata de evolutia per ansamblu  , insa , fara discutii ,echipa noastra a meritat victoria  , dupa un joc in care  nu a impresionat , dar , este bine ca la finalul partidei , Semenicul Valiug a iesit castigatoare .
Despre meci ,putem spune ca a fost unul foarte echilibrat , in care oaspetii au reusit unul dintre cele mai bune meciuri in deplasare. Va reamintim , in precedenta deplasare , echipa din Herculane a pierdut la Gloria Resita , in minutul 94 !
Noi , am inceput prudent , fiind constienti de faptul ca , echipa din Herculane are o valoare mult mai buna decat locul din clasament.
Incet – incet , am reusit sa controlam meciul si asa au aparut primele ocazii .
Am reusit sa marcam primul gol , in minutul 25 , dupa o centrare perfecta a lui Adi Ferenczik de pe  partea stanga ( aproape de langa coltul terenului ) si o reluare spectaculoasa cu capul a lui Daniel Anghel pentru 1 – 0 !
Dupa gol, s-a jucat pe contre , ambele echipe ar fi putut marca cel putin un gol  pana la pauza .
Trebuie sa remarcam gestul extraordinar a lui Horea Marisescu , unul dintre cei mai importantim  jucatori ai echipei nostre , care, in calitate de profesor de sport si antrenor de fotbal al unei scoli din Resita  ,a avut programat un turneu de fotbal la Liceul de Arta , care s-a terminat la ora 12 , adica ora cand incepea partida de la Valiug.  Imediat ,dupa turneul de sala ,  a plecat spre Valiug , cu o masina de ocazie si a ajuns chiar in pauza meciului. Presedintele echipei noastre , Adi Tiuch , a mers in centrul comunei pentru a-l lua si a-l aduce pe Horea Marisescu cat mai repede , avand in vedere faptul ca , se stie , din centru pana la ,,Valiug Arena ‘’ este o distanta  apreciabila .
Important este faptul ca Horea a ajuns la meci , si a intrat in minutul 50 , a jucat foarte bine si a si marcat un gol excelent , dupa  ce s- a distrat cu aparatorii echipei din Herculane .Ar mai fi putut marca inca un gol , dupa ce a scapat singur cu portarul opaspetilor , insa a ratat .
Oricum , gestul lui Horea Marisescu a fost unul deosebit si are toata consideratia noastra , demonstrand faptul ca la Valiug  , echipa este una deosebita , bazata  ( in primul rand ) pe  relatii de caracter si prietenie .
In repriza a doua , am jucat mai bine , probabil pe fondul unei mai bune pregatiri fizice fata de oaspetii din Herculane , care ,au  lasat o impresie buna , la finalul partidei .
Sa mai precizam ca echipa din Herculane a avut si o bara transversala  la scorul de 1 - 0  si inca doua ocazii extrem de periculoase , dar Seba Traia a salvat de fiecare data.
In mod sigur , iata ca odata cu revenirea pe postul de fundas central a lui Bebe Craciunescu , apararea a fost mult mai sigura  si iata ca am reusit sa nu primim gol . Bebe , alaturi de Claudiu Nica , formeaza un cuplu de fundasi centrali foarte puternic si asta s-a vazut in rezultatul final .
Trebuie sa va mai precizam si faptul ca golul doi , a fost marcat de Adi Ferenczik , dupa o centrare a lui Catalin Blotor , cu largul concurs al portarului din Herculane.
Finalul partidei ne-a apartinut in totalitate si cu putina sansa am am fi putut marca cel putin inca o data .
Sa nu uitam de munca deosebita depusa de presedintele echipei de fotbal Semenicul Valiug , domnul Adi Tiuch , care a fost prezent inca de la ora 8  la stadion , pentru a pregatii  tot ceea ce este necesar pentru disputarea in conditii excelente, a celor doua meciuri .
Multumim  Adi !
Au mai ramas din acest tur , doar 3 meciuri ; unul singur acasa ( cu Oravita ) si doua deplasari la echipele de pe primele locuri , Lupac si Otelul Rosu .
Chiar sambata viitoare , ne deplasam la Lupac , intr-un meci ce se anunta foarte interesant .
Hai Semenicul Valiug  !