luni, 5 noiembrie 2012

CRONICA MECIULUI CROATIA CLOCOTICI - SEMENICUL VALIUG 3 - 2 ( 1 - 0 )


Clocotici , duminica 4 noiembrie 2012 , ora 15 
Spectatori : cca.60
Teren : Parohial din Clocotici
Vremea : soare, excelenta pentru fotbal
Echipamente : 
Croatia -  alb/negru
Semenicul - violet/alb
Rezultat la juniori : Croatia Clocotici - Cs Negrea 4 - 1
Echipa Semenicul Valiug : Jivan - Borcean , Nica ,Anghel ,Dobrei - Ferenczik , Stroescu , Urlica , Barbuti , Marin - Marisescu
A mai jucat : Blotor
Pe banca : Manduta

Duminica la Clocotici, a avut loc o partida interesanta intre doua echipe care au in componenta foarte multi jucatori de valoare , ,,caliti’’ pe terenurile din  in liga a IV-a.
Am avut parte si de o vreme excelenta pentru fotbal si mai ales de un public extraordinar , care a avut ocazia  sa vada 5 goluri , lovituri de la 11  si chiar o eliminare ( a portarului nostru Roly Jivan ). Cu alte cuvinte,  un adevarat spectacol sportiv , trait cu maxima intensitate pana in ultimul minut de joc .
Revenind la meci , sa va spunem ca prestatia noastra a fost una foarte buna .Prin jocul practicat la Clocotici , am demonstrat ca esecul la scor din meciul de la Dognecea a fost doar o intamplare , iar echipa noastra poate pune probleme  oricarei echipe din aceasta liga.
Prima repriza a fost extrem de echilibrata .
Gazdele , echipa Croatia Clocotici , a incercat prin cateva centrari in careul nostru sa obtina deschiderea scorului , dar apararea noastra a fost la post si a respins de fiecare data .
Cea mai mare ocazie a primei reprize , ne-a apartinut noua (in minutul 33) , prin Marin Darius , care a pornit de la centrul terenului (usor lateral stanga) , a driblat un jucator din Clocotici si a trimis de la 20m un sut puternic si plasat direct sub bara , dar portarul echipei gazda,  a respins in extremis .
In replica , echipa din Clocotici are si ea un sut foarte bun la firul ierbii , dar ,de data aceasta ,a fost randul  lui Roly Jivan sa-si arate valoarea , printr-un plonjon spectaculos si scorul a ramas nechimbat .
Cand ne asteptam sa auzim fluierul pauzei , mingea ajunge cu noroc pe partea stanga a directiei de atac al gazdelor , langa corner , de unde urmeaza o centrare in fata portii si din 2m , Vucu pune latul si … 1 – 0 pentru gazde .
Imediat dupa aceea a urmat pauza .
Antrenorul Anghel a subliniat faptul ca putem obtine mai mult de la aceasta partida si a preferat ca cea de-a doua repriza sa o incepem fara a face vreo schimbare la pauza.
Imediat dupa pauza , echipa noastra forteaza egalearea si avem cateva ocazii importante la poarta gazdelor.La una dintre ele , in minutul 51 ,Alex Urlica  primeste o minge de pe partea dreapta si  suteaza plasat la poarta, portarul respinge mingea in fata si Adi Ferenczik din apropiere aduce egalarea 1 – 1 .
Se parea ca totul merge spre bine , dar dupa cateva minute , pierdem mingea in preajma careului propriu  si echipa din Clocotici preia din nou conducerea , prin acelasi Vucu si  2 – 1 .
A fost bine pentru echipe noastra ca nu a  acuzat golul primit destul de usor si in continuare jucam un fotbal placut , apreciat de cei prezenti .
Din pacate , in minutul 62 , un jucator al echipei gazda scapa singur cu portarul  Roly Jivan (care a iesit  bine ) , dar a fost driblat si in incercarea de a respinge mingea , il atinge pe jucatorul gazdelor si penalty , urmat de cartonas rosu , adica si eliminare .Arbitrul a considerat ca a fost in postura de ultim  aparator si a luat aceasta decizie , oarecum discutabila .
A trebuit sa intre in poarta un jucator de camp , iar acela a fost Cosmin Dobrei , care nu a reusit sa apere penalty-ul acordat gazdelor , astfel incat scorul a devenit 3 – 1 .
Din acel moment , am riscat destul de mult si ne-am aruncat in atac. Fara sa exageram , din minutul 70 si pana la final , Semenicul Valiug a controlat meciul , chiar daca am evoluat in 10 jucatori , dar nesansa , a  facut ca pana la final sa nu reusim decat un gol , prin Horea Marisescu ( aflat in postura de capitan al echipei  ) , care a marcat cu siguranta o lovitura de la 11m ,acordata de central pentru un fault la Adi Ferenczik in suprafata de pedeapsa. Tot Adi Ferenczik a ratat incredibil o minge pe care scria 3 – 3  si  tot Adi Ferenczik a fost oprit de central in minutul 90 , atunci cand a scapat singur cu portarul , dar …s-a apreciat offside si gazdele au rasuflat usurate finalul partidei .
Am primit aprecieri la finalul meciului de la o parte din cei prezenti la meci , care au remarcat faptul  ca si jucand in ,,10’’  , am fost foarte periculosi pe contraatac.
Felicitari baietilor , care au reusit sa treaca peste momentul greu de la Dognecea .
Este important sa subliniem faptul ca dintre titulari, au lipsit la Clocotici : Kudlimai , Craciunescu , Birleanu , Muntean si  Traia , pe langa accidentatii Irizoiu si Secula .Tocmai de aceea , iata ca cei care au intrat in postura de titulari si-au facut foarte bine treaba si au demonstrat ca sunt jucatori foarte importanti  pentru Semenicul Valiug .
Urmeaza meciul de la Valiug , sambata ,10 noiembrie 2012 , cu Hercules Baile Herculane .