marți, 9 octombrie 2012

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - METALUL BOCSA 2 - 1 ( 0 - 0 ); SEMENICUL VALIUG INVINGE LIDERUL LIGII A IV-a !


Valiug , 6 octombrie , ora 12
Stadion : ,, Valiug Arena ''
Spectatori : cca.25
Echipamente :
Semenicul  Valiug – violet/alb
Metalul Bocsa – rosu/alb
Rezultat la juniori : Cs Negrea Resita – Metalul Bocsa  0 – 7  ( meciul s-a jucat vineri la Resita , pe stadionul Filipescu )
Echipa : Traia - Celoiu , Nica , Kudlimai , Ioiart - Irizoiu , Urlica , Birleanu , Muntean - Solga , Ferenczik
Au mai jucat : Stroescu , Marisescu , Minea , Borcean
Pe banca : Jivan , Barbuti , Dobrei
Au facut parte din lot : Jeler (usor  accidentat ) , Manduta

Cu siguranta , pentru multi ,rezultatul final este considerat ca o mare surpriza ,avand in vedere faptul ca evolua la Valiug ocupanta locului 1 , Metalul Bocsa , singura echipa cu maxim de puncte din liga a IV-a Caras-Severin , dupa 8 etape  .
Pentru cei care ne urmaresc atent , probabil va reamintiti si faptul  ca , intr-o trecuta  ,,Cronica a meciului  '', subliniam faptul ca valoarea lotului nostru ne obliga  la mult mai mult .
Iata ca , odata cu revenirea ca si antrenor principal al lui Daniel Anghel , echipa reuseste sa-si puna in valoare jucatorii si asta se vede mai ales prin prisma ultimelor rezultate ale echipei noastre ( 3 victorii din 3 meciuri ) .
Sambata la Valiug , spectatorii prezenti pe ,,Valiug Arena''  , au avut parte de un meci adevarat , in care evoluau echipele clasate pe locurile 10 ( gazdele ) si locul 1 ( oaspetii , Bocsa ).
Daca prima repriza a fost una echilibrata  din toate punctele de vedere , repriza a doua a inceput   oarecum neasteptat , echipa din Bocsa   a reusit sa marcheze un gol foarte frumos , dupa doar  4 minute de la reluare  prin Cretan , care a plasat mingea dintr-un  unghi aproape imposibil ( lateral dreaptea , langa corner ) peste portarul Traia ,  iesit pe coltul scurt, crezand  probabil faptul  ca mingea va ajunge printr-o centrare  ,  undeva  in zona punctului de la  11m , insa , mingea a poposit  in poarta noastra .
 Asadar ,  0 – 1 si probabil cei de la Bocsa credeau ca meciul va decurge in continuare   de la sine spre o noua victorie  .
Echipa noastra , nu a acuzat deloc golul primit , ba din contra ,impulsionati de pe margine de antrenorul Anghel , jucatorii nostrii au avut o evolutie de-a dreptul excelenta  si au reusit prin ambitie si daruire sa intoarca rezultatul in doar cateva minute .
Trebuie sa remarcam faptul ca echipa din Bocsa a mai avut sansa de a marca , dar de fiecare data , portarul Traia a aparat senzational , scotand in extremis doua  mingi foarte grele .
De cealalta parte , referindu-ne la echipa noastra , consideram   ca  Semenicul Valiug  a jucat cel mai bun meci din acest campionat si mai ales, putem afirma fara greseala ca sambata a invins unitatea de grup , care de la meci la meci este una excelenta , care cu siguranta ne va aduce si alte  satisfactii .
Trebuie sa precizam munca deosebita si efortul considerabil depus de toti jucatorii nostrii , care au reusit sa demonstreze ca Semenicul Valiug ,poate pune probleme oricarui adversar si pe orice teren .
Golurile echipei noastre au fost de-a dreptul senzationale .
La primul gol , Adi Birleanu ,  a reusit un eurogol  ( dupa o centrare de pe partea dreapta de la Razvan Muntean)  , printr-o semifoarfeca  care l-a lasat fara replica pe portarul din Bocsa . Se intampla in minutul 64 .
Vezi aici , golul egalarii  :
A fost un gol perfect meritat , dupa o perioda in care jucatorii nostrii au atacat minute bune poarta din Bocsa . Bucuria egalarii nu poate fi descrisa in cuvinte , dar cu siguranta , cei  care nu ati vazut meciul  ,  vi-o imaginati .
Au urmat minute de foc , cu ocazii la ambele porti .
Dupa alte 5 minute , mingea ajunge pe partea dreapta la Ferenczik , care reuseste sa trimita mingea de la 22m peste portarul din Bocsa si 2 – 1 pentru  Valiug (min. 69)  !
Sigur ca echipa din Bocsa a ramas cel putin surprinsa de rezultatul existent in jurul minutului  70 , ( 2 – 1 ) pentru Semenicul  si pe fondul unui joc perfect  al nostru , nu reuseste sa revina in joc, iar pana la final am asistat  la o lupta totala ,in spiritul regulamentului ,pentru punctele puse in joc.
Apararea noastra a fost la inaltime .
Claudiu Nica ,  a jucat aproape fara greseala ; el a fost omul care l-a marcat pe golgeterul campionatului , Tudor si a facut-o perfect .
Ceilalti fundasi  Kudlimai , Ioiart si Celoiu au oferit siguranta echipei si au avut o contributie decisiva in rezultatul final .Deasemenea , Irizoiu , a alergat enorm si il consideram ca un jucator foarte important in angrenajul echipei , Mijlocasii centrali , Urlica si Adi Birleanu au fost decisivi , la fel si Razvan Muntean . Ferenczik si Solga au facut mai ales in repriza a doua un cuplu excelent de atacanti si au aratat ca prin viteza lor pot pune probleme oriceei aparari din campionat . 
O contributie enorma au avut-o si rezervele : Stroescu , Minea , Marisescu si Borcean , care au avut meritul de a intra bine intr-un meci greu , tensionant .
Categoric , victoria echipei noastre este perfect meritata si tocmai de aceea tinem sa-I felicitam pe absolut  toti jucatorii pentru victorie  ,iar  aici ne referim si la cei care  nu au jucat  si la cei care nu au fost trecuti pe foaia de arbitraj (datorita faptului ca ,avand un lot numeros , regulamentul permite  doar 7 jucatori pe banca de rezerve )  , dar , cel mai important este ca ne-au fost alaturi cu sufletul si au trait ultimele minute cu sufletul la gura , asteptand o victorie de rasunet .
Va multumim baieti si suntem mandrii ca impreuna formam azi ,Semenicul Valiug .
Urmeaza un nou meci foarte important pentru noi , la Gloria Resita , sambata , de la ora 12 . 
Cu siguranta vor fi ambitii mari de ambele parti , avand in vedere ca jucatorii celor doua echipe se cunosc foarte bine. Cu siguranta , antrenorul Anghel va alcatui o echipa competitiva si aici ne referim  mai ales la gasirea in minimercato ,a doi jucatori care sa-I inlocuiasca pe Ioiart si Solga , jucatori care din etapa viitoare vor evolua pentru Metalul Bocsa .
Apropo de cei doi  , au demonstrat inca odata (daca mai era cazul ), faptul ca au un caracter deosebit .
In meciul in care au jucat impotriva  viitoarei lor echipe , Metalul Bocsa ,  au data totul pe teren si au fost de-a dreptul incredibili . Tocmai de aceea ,le uram din suflet succes  la echipa orasului unde ei locuiesc ,Bocsa  si  le reamintim  un lucru pe care ei il stiu :   oricand  , Semenicul Valiug ii asteapta cu usa deschisa .
Multumim Ioio si Solga pentru tot si …succes in tot ceea ce faceti !
Dupa acest meci , ne place sa constatam ca suntem pe plus in ceea ce se numeste statistica dupa 9 etape , adica : pe plus la adevar , pe plus la golaveraj si pe plus la numarul de victorii obtinute .
Linia de clasament este :
10. Semenicul Valiug 9. 4.1.3. 18 - 16  13P  +1
Despre   arbitraj  , putem afirma ca a fost unul  modern si vom retine in istoria sportiva  a clubului nostru , faptul ca la aceasta victorie deosebita , la centru a oficiat cel mai bun arbitru din Caras – Severin , domnul Dorian Miclosina .