duminică, 20 noiembrie 2011

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - MUNCITORUL RESITA 0 - 1 ( 0 - 1 )

Valiug , 19 noiembrie 2011
Stadion : Valiug Arena
Echipamente 
Semenicul Valiug : violet – alb
Muncitorul Resita : alb complet
Spectatori : cca.80
Vremea : frumoasa , dar rece
Echipa : Traia – Dobrei , Anghel ,Kudlimai , Ioiart – Filipoaica , Solga , Stanciu , Muntean – Celoiu , Ferenczik
Au mai jucat : Marisescu , Cosmin H. ,
Pe banca : Dumitru G., Feleaga ( usor accidentat )

A fost ultimul meci disputat in acest an la Valiug in liga a IV –a , chiar in compania liderului incontestabil al campionatului ,echipa Muncitorul Resita .Tocmai de aceea la stadion au fost prezenti aproximativ 80 de spectatori (chiar daca a fost sambata ) si nu au avut ce regreta .
Am asistat cu totii la un meci mai mult decat interesant, care s-a disputat pana in ultima clipa si care a dat castig de cauza echipei de pe locul 1 , Muncitorul Resita.
Meciul a inceput intr-o nota de tatonare a celor doua echipe , insa cu o superioritate a oaspetilor ,care inca din minutul 5 au avut o ocazie la poarta noastra .
Echipa noastra , Semenicul Valiug a intrat mai greu in joc ,probabil constienta de valoarea adversarului care se stie ,a castigat absolut toate meciurile din primele 13 etape.
 Antrenorul Anghel a cerut jucatorilor nostrii sa fie prudenti si concentrati la fiecare faza a meciului si sa incercam prin contraatac sa-i surprindem pe adversari .
In minutul 12 , oaspetii beneficiaza de un corner si dupa o imbulzeala in careu ,mingea ajunge la Bobina care suteaza si inscrie  pentru 0 – 1 ,de la 6m perpendicular pe poarta nostra (vezi foto).
Golul a venit oarecum prea repede pentru noi si pana in minutul 30 , oaspetii controleaza jocul si au mai avut cateva ocazii la poarta nostra. Noi am replicat pe contraatac si am avut doua ocazii prin Celoiu si Muntean  , insa fara probleme pentru defensiva  foarte inalta a echipei Muncitorul .
Pana la pauza oaspetii puteau marii diferenta cel putin inca de doua ori , in urma fazelor fixe pe care le-au avut. La una dintre ele , dupa un corner de pe partea dreapta , a urmat o lovitura de cap si mingea a trecut milimetric pe langa poarta nostra (vezi foto) .
Odata cu trecerea timpului echipa noastra intelege ca ,,se poate ‘’ , prinde tot mai mult curaj si incepe sa joace tot mai bine .Prima repriza se incheie cu scorul de 1 – 0 pentru oaspeti , dar cu incredere pentru noi ca in repriza a doua vom putea mai mult .
Tocmai de aceea  la pauza antrenorul Anghel Daniel il inlocuieste pe Razvan Celoiu  (care a jucat bine si s-a luptat cu inalti fundasi ai Muncitorului  cu mult curaj , avand in vedere ca are doar 18 ani ) si il introduce pe experimentatul Horea Marisescu  .
Aceasta mutare a fost inspirata , Horea a facut un joc bun si a creeat probleme apararii adverse in dese randuri .A obtinut cateva lovituri libere in prajma careului echipei Muncitorul , ratate usor de jucatorii nostrii (aici s-a vazut lipsa lui Craciunescu sau a lui Adi Birleanu ) .
Important ca am inceput a doua repriza cu o cu totul alta atitudine , mult mai hotarati si mai periculosi.
Meciul devine foarte interesant , se joaca pe contre si cel mai important ,am reusit aproximativ 20 de minute sa ne dominam adversarul si sa jucam de la egal la egal cu puternica echipa oaspete. Spectatorii au trait repriza a doua cu sufletul la gura , incantati de jocul bun facut de echipa nostra si cu speranta ca putem sa fim prima echipa care ii smulge macar un punct liderului Ligii a IV-a .
In minutul 80 , echipa Muncitorul ramane in ,,10''  , dupa eliminarea unui jucator care a primit al doilea galben , asta pe fondul unei oarecare stari de tensiune provocate de rezultatul care era neschimbat inca  din minutul 12 si mai ales pe jocul  tot mai bun al echipei noastre care a fost in cateva randuri aproape de a egala .
Experienta jucatorilor echipei Muncitorul a facut ca ultimele 10 minute sa nu se simta faptul ca jucau cu un jucator in minus  , iar noi nu am reusit sa fructificam acest mic avantaj pe final de meci.
Trebuie sa remarcam jocul excelent al liniei noastre defensive , in formula Dobrei , Anghel ,Kudlimai , Ioiart , jucatori  care au practicat un joc aproape perfect.
Ioiart ,a fost jucatorul nostru care a sarit la  toate mingile inalte cu jucatorii oaspetii , a respins foarte multe mingi din careu si a urcat la toate cornerele nostre in careul advers facand o mare risipa de energie .
Consideram ca toata echipa noastra a jucat foarte bine si chiar daca am pierdut , suntem multumiti  de atitudinea jucatorilor si de modul cum au jucat de la egal la egal cu cea mai buna echipa din liga a IV-a .
Fara exagerare , consideram ca cel mai bun jucator de pe teren a fost capitanul echipei noastre Flavius Kudimai ,care a jucat fara greseala si care a respins foarte multe mingi extrem de grele din careu sau din preajma careului nostru.
Faptul ca in prima repriza oaspetii nu au mai inscris cel putin doua goluri este si meritul extraordinar  al portarului Traia , care a fost foarte sigur in interventiile sale si care a dat incredere echipei prin evolutia sa.
Anghel a jucat usor in spatele lui Flaviu Kudlimai  si si-a aratat valoarea .Cosmin Dobrei a facut un meci bun si demonstreaza ca este un jucator important pentru Semenicul.
Tot in acest meci s-a evidentiat Stanciu Nicolae ( Roscatu’) , care a jucat dezinvolt si care alaturi de Solga a alergat mult.
In concuzie , victoria oaspetilor este meritata ,mai ales dupa jocul din prima repriza cand ne-au fost superiori .
Noi , chiar daca am pierdut , am demonstrat ca suntem o echipa care conteaza in  Liga a IV-a si care ( in primavara  la reluarea campionatului ) va pune serioase probleme oricarei echipe  .
Urmeaza ultimul meci din turul campionatului (la Lupac) ,  cu o echipa in mare forma ( ieri a castigat in deplasare la Moldova Noua )  si care este ocupanta locului 2 in clasament  , dupa care urmeaza binemeritata vacanta .

* Ca la fiecare meci de pe teren propriu  ,spectatorii au primit program de meci color (redactat si realizat de vicepresedintele echipei Cristi Farcea ) .
* Semenicul Valiug a pierdut ieri meciul cu Muncitorul Resita , dupa 3 ani ( ! ) de invincibilitate pe Valiug Arena .

Hai  Semenicul Valiug !
La juniori : Gloria Resita - Css Resita  0 - 2