marți, 8 noiembrie 2011

Cronica meciului Semenicul Valiug - Minerul Dognecea 3- 0 ( 0 – 0 )

Valiug  , 5 noiembrie 2011 , ora 12
Stadion : Valiug Arena
Spectatori : cca. 20
Echipamente :
Semenicul : violet -alb
Dognecea : galben– negru
Vremea :  excelenta pentru fotbal , soare
Echipa : Traia – Feleaga , Kudlimai , Stangu , Ioiart – Stanciu , Solga, Nosal , Muntean –  Birleanu  ,Ferenczik
Au mai jucat : Marisescu ,Anghel , Dobrei Cosmin si Cosmin Helmuth
Pe banca : Celoiu Razvan si  Ovidiu Pirvan
Au lipsit motivati : Craciunescu , Fiat , Lacatus, Filipoaica

Sambata , la Valiug a avut loc meciul din cadrul etapei a XII-a din liga a IV –a Caras – Severin ,dintre echipele Semenicul Valiug si Minerul Dognecea .
Se pare ca programarea meciurilor sambata la Valiug nu este o varianta  inspirata din punctul de vedere al prezentei suporterilor la stadion  ,multi dintre ei fiind la servici.Pana si presedintele onorific , Costel Bratulescu nu a putut fi prezent la meci din acelasi motiv.
De aceea , meciul a fost urmarit de doar 20 - 25 de spectatori  si  din acest motiv  , conducerea  echipei va incerca ca la ultimul meci din acest tur de campionat de la Valiug ,in compania liderului ( Muncitorul ) ,sa se dispute duminica in loc de sambata , iar asta ,doar daca echipa Muncitorul va fi de acord .
Meciul cu echipa din Dognecea a fost considerat ca unul foarte important pentru noi si tocmai de aceea antrenorul Anghel Daniel , a aliniat cea mai buna echipa ( din jucatorii disponibili ) la ora  jocului.
Partida a inceput intr-o nota de tatonare a ambelor echipe , cu un plus pentru echipa noastra care a controlat mijlocul terenului .Pe acest fond , au aparut si ocaziile la poarta din Dognecea ,dar nesansa  a facut ca pana la pauza scorul sa ramana egal 0 – 0  .
in proportie mare ,scorul a ramas egal si datorita  tanarului portar al Dognecei , care a avut cateva interventii cu adevarat reusite, dar si datorita faptului ca am jucat ( cel putin prima repriza ) destul de slab , fara concentrare in fazele importante , atunci cand am fi putut marca .
In repriza a doua ,chiar in minutul 50 inevitabilul se produce ( a marcat Ferenczik , dupa o centrare de pe partea stanga a lui Adi Birleanu ) si probabil acela a fost momentul psihologic al meciului ( vezi video ).
Interesant este faptul ca toate golurile au fost marcate de Adi Ferenczik (min.50,80 si 90), care iata, reuseste un hattrick pentru Semenicul Valiug.
Adi Ferenczik a marcat din nou pe Valiug Arena,  dupa cele doua goluri  din meciul cu Anina , dar care (din pacate ) nu au fost ,,contabilizate’’ de catre AJF , in urma retragerii echipei din Anina de pe teren.
In partea a doua a meciului  s-au  produs toate cele 4 schimbari prevazute de regulament si astfel au mai jucat Marisescu , Cosmin Helmuth , Daniel Anghel  si  Dobrei Cosmin .
Din pacate , pe parcursul reprizei a doua , jucatorul nostru Roberto Stingu s-a accidentat si se pare ca va rata ultimele meciuri din acest tur de campionat. In zilele urmatoare vom afla care este situatia lui exacta si speram ca Roberto sa revina la echipa cat mai repede.
Din echipa noastra , i-am remarcat pe Adi Birleanu si Nicolae Stanciu ( Roscatu’).  
La oaspeti  , cei mai buni  au fost Ionut Matei  (fostul nostru  jucator  ) ,care a avut o evolutie foarte buna si desigur , tanarul portar care a facut ca scorul sa nu ia proportii .
 A fost  o victorie meritata care iata ,ne aduce inca 3 puncte in clasament si ne urca pe locul 9 , cea mai buna  pozitie de pana acum de la promovarea in liga a IV-a . Au mai ramas 3 etape de disputat , cu doua deplasari  ( la Otelul Rosu etapa viitoare si la Lupac in ultima etapa ) si meciul cu liderul clasamentului (Muncitorul ) la Valiug (19 noiembrie 2011).
Pana atunci ,sa retinem linia de clasament dupa 12 etape disputate in liga a IV-a:
Locul 9 : Semenicul Valiug 12.6.0.6. 22 – 22 18p  -3
Ne bucuram ca reusim sa castigam si atunci cand jocul echipei nu este cel mai bun .Probabil  ca aici intervine experienta jucatorilor care iata ,sambata a fost decisiva .