luni, 17 octombrie 2011

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - MOLDO-FOREST MOLDOVA NOUA 1 - 0 ( 0 - 0 )

Semenicul Valiug – Moldo-Forest Moldova Noua 1 – 0 ( 0 – 0 )
Stadion : Gloria din Resita
Spectatori :  cca . 100
Vremea : rece , soare 
Echipamente :
Semenicul Valiug : violet – alb
Moldova Noua : rosu complet

Echipa : Seba Traia - Iulian Feleaga , Flavius Kudlimai , Roberto Stingu , Raul Ioiart – Helmuth Cosmin , Robert Nosal , Adi Birleanu , Razvan Muntean – Daniel Anghel – Adi Ferenczik
A marcat : Cosmin Helmuth (min.63)
Au mai jucat : Marius Stetco ,Cosmin Dobrei , Ionut Fiat , Ovidiu Pirvan
Pe banca : Razvan Celoiu

A fost cel mai greu meci din cele noua etape jucate pana acum .
Aveam ca adversar  o echipa cu o mare experienta in liga a IV-a .
Mai mult decat atat , echipa din Moldova Noua a castigat in acest an finala judeteana a Cupei Romaniei , invingand in finala echipa Bistra Glimboca cu 2 – 1.

La ora meciului , echipa din Moldova Noua era pe locul 3 in clasament cu cea mai buna aparare din liga a IV-a ( doar 5 goluri primite in 8 etape ) si chiar daca a pierdut ,continua sa aiba cea mai buna defensiva din  Caras – Severin ( 6 goluri in 9 etape ) ,chiar mai buna decat echipa de pe locul 1 , Muncitorul Resita .
Sigur ca toate aceste lucruri le cunosteam si eram constienti de dificultatea meciului .
Antrenorul Anghel , a trebuit sa alcatuiasca o echipa care sa se lupte de la egal la egal cu puternicul adversar si chiar a reusit , in ciuda faptului ca am avut 6 jucatori titulari  absenti (Craciunescu , Solga , Minea , Marisescu , Filipoaica , Bunea ) .
Cea mai buna veste pentru echipa noastra a avut loc in saptamana premergatoare meciului, prin revenirea   jucatorului Adi Birleanu (dupa grava accidentare care l-a tinut departe de gazon )  .
A intrat hotarat si motivat sa ajute echipa  si  a facut-o cu brio , a reusit faze  apreciate de cei prezenti si chiar a fost foarte aproape de a marca printr-un sut de la 35 m , trecut milimetric de poarte celor din Moldova Noua .
Dealtfel ,a participat la faza golului dupa o faza pe partea dreapta si dupa o combinatie cu autorul golului Cosmin Helmuth.
Tot in aceasta saptamana , a revenit tot dupa accidentare  , capitanul echipei Flavius Kudlimai si a avut o prestatie excelenta.
Sa mai precizam ca s-a intors din Italia si este prezent la echipa atacantul Ovidiu Pirvan ,care a jucat aproximativ 25 de minute in meciul cu Moldova Noua si ne bucuram ca putem conta pe el cel putin pana la finalul turului .
Asadar ,putem observa ca avem un lot foarte puternic cu multi jucatori de valoare care iata , reusesc sa obtina rezultate foarte bune pentru o echipa nou promovata .
Trebuie sa subliniem si faptul ca la meciul de sambata ,  cel mai important jucator al nostru a fost ...portarul Traia , care a facut o partida exceptionala , scotand cel putin 4 mingi extrem de grele . 
Consideram ca Seba Traia a facut unul dintre cele mai bune meciuri din ultimul an si datorita lui nu am primit gol in situatii delicate .
Un alt lucru foarte important pentru noi , a fost  linia defensiva care a jucat aproape perfect in formula Feleaga , Kudlimai , Stingu , Ioiart .
Trebuie sa precizam ca jucatorul Stingu a jucat pentru prima data pe postul de fundas central in cadrul echipei noastre si a facut-o foarte bine .
A fost (poate) mutarea cheie a antrenorului Anghel ,care a pregatit foarte bine meciul  in conditiile date si a ales cea mai buna tactica pentru adversarul de sambata.Practic , am jucat  cu doar un varf impins (Ferenczik ), in formula 4 – 5 – 1 si  care iata da roade .
Un meci foarte bun a facut din nou Cosmin Helmuth , care a si marcat primul gol al sau in liga a IV-a  la 18 ani si 1 luna.
Linia de mijloc a fost una experimentata cu Adi Birleanu , Robert Nosal si in fata lor Daniel Anghel , iar pe extreme au jucat cei mai tineri jucatori ai echipei Razvan Muntean (19 ani) si Helmuth Cosmin(18 ani ) .
De partea cealalta , echipa din Moldova Noua a jucat foarte bine si a fost un adversar incomod pentru noi.Au avut in primii 11 jucatori tineri si foarte rapizi ,care au dat mult de lucru baietilor nostrii si tocmai  de aceea victoria noastra a fost una de lupta si daruire .
Ultimele 15 minute ale partidei au fost dominate clar de oaspeti , care chiar daca au jucat in 10 ( dupa eliminarea unui jucator al lor ) au controlat finalul de partida .
In mod sigur pregatirea fizica a echipei din Moldova Noua a fost superioara echipei noastre , dar se pare ca asta nu este de ajuns pentru a castiga un meci .
Dupa ceea ce s-a intamplat pe teren pe parcursul  meciului , poate un scor de egalitate ar fi fost echitabil , dar iata ca ambitia jucatorilor nostrii si-a  pus amprenta pe rezultatul final.
Felicitam pe aceasta cale echipa din Moldova Noua pentru jocul prestat  si le dorim succes in continuare .
Urmeaza meciul cu Minerul Anina , meci pe care dorim sa-l disputam la Valiug pe Valiug Arena.
Am fost contactati telefonic de conducatorii echipei din Anina pentru ca meciul sa se dispute duminica (23 octombrie 2011 ) in loc de sambata ( 22 octombrie 2011) .
Noi  , ne-am dat acordul de principiu si urmeaza ca in maxim doua zile sa se stabileasca ziua disputarii acestui nou meci important pentru noi.
In ceea ce priveste vestiarul , trebuie sa va anuntam ca se afla in faza finala si probabil miercuri vom chema comisia de omologare la Valiug , pentru a putea obtine dreptul oficial de a disputa  toate meciurile acasa ,alaturi de suporteri .
Maine , marti 18 octombrie 2011 , o sa va prezentam aici pe blog ,fotografii efectuate azi , luni 17 octombrie 2011 la vestiarul de pe Valiug Arena . Suntem convinsi ca o sa va placa ceea ce s-a realizat la Valiug in acest an .
Vom mai avea de jucat la  pe teren propriu  cu Anina , Dognecea si Muncitorul .
Speram din suflet ca toate aceste meciuri sa aiba loc pe Valiug Arena .