luni, 10 octombrie 2011

CRONICA MECIULUI METALUL BOCSA - SEMENICUL VALIUG 2 - 0 ( 1 -0 )

Bocsa , 8 octombrie 2011
Stadion : Metalul
Spectatori : cca. 100
Echipamente :
Metalul : albastru inchis
Semenicul : violet – alb
Echipa Semenicul Valiug  : Traia – Feleaga , Minea , Craciunescu , Ioiart – Ferenczik , Stingu,  Nosal , Solga , Muntean ( cpt. ) – Marisescu
Au mai jucat : Cosmin Helmut , Anghel Daniel , Stetco Marius si Celoiu Razvan
Pe banca  : Dobrei Cosmin , Fiat Ionut

Meciul de la Bocsa a fost considerat pentru noi un meci greu ,avand in vedere ca jucam pe terenul echipei de pe locul 2 in clasament la ora meciului.
In saptamana premergatoare partidei  ,am pierdut un jucator foarte important pentru echipa noastra  (este vorba de Tavi Bunea)  , golgeterul echipei in acest inceput de campionat , jucator ce a primit o oferta tentanta de lucru in Italia .
Cu toate acestea, ne-am deplasat la Bocsa  increzatori in valoarea lotului  si cu speranta obtinerii unor noi puncte in clasament.
Din pacate ,partida a avut o desfasurare neasteptata pentru noi (mai ales in prima repriza) , atunci cand pana in minutul 25 am pierdut  doi jucatori foarte importanti in angrenajul echipei ( pe atacantul Marisescu si pe  fundasul central Minea) .
Trebuie sa precizam ca ambii  jucatori au cazut din alergare , primul pe umarul drept , iar al doilea a cazut pe genunchiul piciorului drept .
Ambii s-au accidentat  in lupta corp la corp cu adversarul direct si astfel nu au mai putut continua partida .In locul lor au intrat Anghel si Cosmin Helmut , care la randul lor si-au facut foarte bine datoria .
Cu toate ca am jucat foarte bine (de la egal la egal cu gazdele ) ,la o faza de atac a echipei Metalul Bocsa , mingea ajunge la experimentatul Cretan ( fost jucator la Gloria Resita ) , care reuseste un sut plasat in dreapta portarului Traia si scorul devine 1 – 0 pentru gazde.
Echipa noastra revine in joc  si este periculoasa pe contraatac ,dar ratam din doua situatii favorabile , astfel incat pana la pauza scorul ramane neschimbat  : 1 – 0 pentru gazde .
Practic , dupa accidentarea lui Horea Marisescu , echipa noastra nu a mai avut nici un ,,atacant de meserie’’ , astfel incat egalarea putea venii doar in eventualitatea  unor executii de exceptie a jucatorilor nostrii sau a unor suturi de la distanta .
In repriza a doua , au mai intrat in teren doi jucatori rapizi si foarte tineri (Stetco si Celoiu) , care  si-au facut  datoria  si ne-au demonstrat inca odata ca sunt jucatori care pot face fata ligii a IV-a fara probleme.
Dealtfel ,putem afirma fara nici o greseala ca echipa noastra a reusit si o a doua repriza  buna  (in conditiile date ) si suntem increzatori in viitorul echipei noastre ,care iata ,practica un joc bun pe orice teren .Ramane marea problema a atacantilor , care trebuie rezolvata urgent .
Speram in refacerea rapida a lui Marisescu si prin revenirea altor jucatori cu experienta  la echipa care au fost accidentati sau au lipsit din diferite motive .
Sa mai precizam ca in repriza a doua  , gazdele au beneficiat de un penalty  (credem noi meritat sau cel putin arbitrul a fost acoperit de regulament)  , transformat de Tudor si scorul a devenit 2 -0 , dupa ce jucatorul nostru , Ioiart ,  a intins  un picior pe langa  golgeterul Tudor (  probabil asta a si asteptat) ,care  a cazut in suprafata de pedeapsa.
Sperantele nostre de a reusii un egal sau spulberat (era greu sa mai marcam inca de doua ori pentru un egal fara nici un atacant pe teren ), dar totusi am mentinut acest scor pana la final printr-un bun joc de pase si mai ales prin prestatia foarte buna a liniei defensive in frunte cu Bebe Craciunescu .
Totusi ,gazdele in minutul 90 puteau majora scorul la prima nesincronizare  serioasa in defensiva noastra , dar jucatorul echipei din Bocsa (ramas singur cu poarta goala)  a trimis in bara transversala  de unde mingea a ricosat afara , astfel incat partida se termina cu victoria meritata a echipei din Bocsa care a stiut sa speculeze problemele din echipa noastra .
Ca si o parere personala , echipa Metalul Bocsa a fost echipa cea mai puternica pe care am intalnit-o in acest campionat si consideram ca  dupa opt etape , i-si  merita locul 2  din  clasament .
Ca si o curiozitate ,  in echipa nostra Semenicul Valiug  , au evoluat trei  jucatori din Bocsa , care au fost transferati in vara aceasta .
Este vorba de jucatorii Minea , Ioiart si Solga , toti baieti extraordinari( de mare caracter)  , care reprezinta cu cinste culorile alb – violet ale Valiugului .Le multumim si le transmitem si pe aceasta cale faptul ca suntem mandrii ca fac parte din echipa noastra.
Urmeaza partida cu echipa de pe locul 3 din campionat , Moldo Forest Moldova Noua .
Meciul ar trebuii sa se dispute la Valiug , ramane de vazut daca ultimele lucrari care au mai ramas de facut la Valiug Arena , vor fi terminate pana miercuri  12 octombrie , astfel incat joi dimineata sa aiba loc inspectia Comisiei de omologare .
Daca nu vom reusii acest lucru , vom juca tot la Resita pe stadionul echipei Gloria Resita.