marți, 16 noiembrie 2010

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - A.S. RAMNA 6 - 5

Stadion : Valiug Arena
Duminica, 14.11.2010, ora 11
Vreme superba, cer senin
Teren bun
Spectatori: aprox. 80

Meciul cu echipa din Ramna a fost asteptat cu mare nerabdare de jucatori si staff-ul tehnic, pentru ca in eventualitatea unei victorii sau remize echipa noastra devenea lider in clasament.
Desigur ca si o remiza ar fi fost considerata un esec, din multe motive: valoarea loturilor, rezultatele de pana acum, locurile din clasament, oportunitatea ce nu trebuia ratata, terenul propriu etc. Totusi, trebuie sa recunoastem ca oaspetii au dat o frumoasa replica, surprinzatoare si foarte puternica, pentru care merita tot respectul. Acest lucru l-au anuntat inca din secunda 2 a intalnirii, cand imediat dupa primul fluier al arbitrului, unul din jucatori a trimis mingea, de la punctul de la centrul terenului, in bara transversala a lui Seba Traia, care nici nu se asezase bine in poarta! Acest lucru a fost luat mai mult sau mai putin drept un avertisment de catre jucatorii nostri, care au replicat printr-o deschidere pe partea stanga a terenului, Ferenczik a patruns cu mingea in careu, unde a fost secerat clar, dar arbitrul nu a acordat nici lovitura de la 11m, nici cartonas galben jucatorului nostru, pentru simulare. Este de neinteles cum lucruri evidente, asa cum a fost si penalty-ul clar neacordat sau golul anulat in meciul de la Rafnic, sunt ignorate de catre unii arbitri, indiferent ca jucam acasa sau in deplasare. Nimeni de la Valiug nu considera ca trebuie sa fim favorizati – ar fi culmea – dar nu cred ca e ceva deplasat sa pretindem corectitudine.

In ciuda celor intamplate pana atunci, nimeni nu ar fi anticipat ceea ce avea sa se intample pe teren si cu atat mai putin scorul, ca sa nu mai vorbim de evolutia lui: 0-1, 1-1, 1-2 la pauza, dupa care 2-2, 2-3, 3-3, 3-4, 4-4, 5-4, 5-5- si 6-5!!! Iar daca la primele goluri ale oaspetilor nu ne-am pus problema obtinerii victoriei, pe masura ce trecea timpul, emotiile au devenit din ce in ce mai mari, datorita incapatanarii laudabile a oaspetilor de a demonstra ca ne pot incurca planurile de a cuceri locul intai dupa acest meci. Acestei atitudini curajoase li s-au mai adaugat si ezitarile apararii noastre si asa am ajuns sa asistam cu sufletul la gura la un meci ce se anunta usor.
Trebuie sa laudam si atitudinea jucatorilor nostri, care nu numai ca au avut incredere ca pot reveni in joc, dar au si reusit, in final, sa intoarca rezultatul. La acest lucru a contribuit si introducerea lui Horea Marisescu, din min 46, care a creat pericol prin incursiunile sale in atac, chiar daca nu e complet refacut dupa meciul de la Clocotici. O placuta surpriza a venit din partea lui Silviu Parvan, care a fost introdus in repriza a doua, dupa o inexplicabila absenta de la echipa si care „si-a mai spalat din pacate” atat prin evolutia buna, dar mai ales prin golul marcat.
La capitolul minusuri, s-a vazut clar, din nou, ce mult ne-a lipsit un mijlocas la inchidere, la unele contraatacuri ale oaspetilor echipa parand rupta in doua, dar speram in revenirea lui Iulian Muntean, astfel incat etapa viitoare, la Racasdia, sa ne prezentam mult mai bine asezati in teren. Un alt aspect neplacut a fost si faptul ca nu intotdeauna este ajutat jucatorul cu mingea. Au fost cazuri cand, datorita atitudinii statice a unor jucatori, acesta sa nu aiba solutii de a pasa, chiar si in cazul unor faze fixe.
Acum, cand ne-a venit inima la loc dupa acest meci halucinant, mult peste nivelul ligii a cincea, impreuna cu antrenorul Daniel Anghel trebuie sa tragem niste concluzii si sa luam masuri, astfel incat concentrarea jucatorilor sa creasca si implicit calitatea jocului, pentru ca au mai ramas putine etape pana la sfarsitul turului si urmeaza intalniri dificile, la Racasdia si Carasova.
Sincere felicitari oaspetilor de la Ramna pentru fotbalul prestat si pentru ca au contribuit la crearea unui veritabil spectacol sportiv! Pana in acest moment, reprezinta echipa cea mai valoroasa pe care am intalnit-o.
Multumim jucatorilor nostri pentru victorie, chiar daca de cateva ori am simtit „ca ne-a trecut glontul pe la ureche”! Speram ca, impreuna cu antrenorul, sa traga unele invataminte din acest meci si sa faca tot posibilul ca visul de a promova sa se realizeze!
Mult succes! Hai Semenicul !
Cronica realizata de Iulius Rosca