marți, 9 noiembrie 2010

CRONICA MECIULUI CROATIA CLOCOTICI - SEMENICUL VALIUG 0 - 2

Croatia Clocotici – Semenicul Valiug 0-2 (0-1)
Duminica, 07.11.2010 , Ora 14
Stadionul Parohial din Clocotici
Spectatori : aprox. 100
Vreme insorita, excelenta pt fotbal.
Teren tare, cu usoare denivelari
Echipa Semenicul Valiug : Seba Traia - Razvan Celoiu (min.23 Catalin Petrisor) , Flavius Kudlimai (cpt.) ,Daniel Anghel , Cosmin Dobrei (min.79 Ionut Fiat ) - Gabi Dumitru , Bebe Craciunescu ,Adi Birleanu ,Razvan Muntean - Horea Marisescu , Adi Ferenczik.
Pe banca : Cristi Faracea ,Ionut Lacatus


Echipa noastra s-a deplasat la Clocotici constienta de faptul ca va fi un meci greu, si asa a si fost. Totusi, am invins datorita increderii in fortele noastre, a diferentei de valoare si a daruirii majoritatii jucatorilor.
Meciul a inceput cu o usoara dominare a gazdelor, dar usor-usor baietii nostri „isi arata coltii” prin cateva lansari catre rapizii Marisescu si Ferenczik, care au cam facut ce au vrut cu apararea adversa, in ciuda duritatilor la care au fost supusi. La unul din aceste contraatacuri, Horea Marisescu isi depaseste adversarul direct si centreaza foarte bine, dar nici un jucator de-al nostru nu mai poate finaliza, pentru ca acest lucru este „reusit” de un fundas al gazdelor, printr-un lob peste portar, scorul devenind 1- 0 pentru Semenicul in min.7.
Croatii nu dezarmeaza, ci dimpotriva, devin mai ambitiosi, dar apararea noastra, condusa magistral de Daniel Anghel, respinge tot.
In a doua parte a reprizei asistam la unele erori ale arbitrului de centru, care ii irita atat pe jucatorii, dar si pe spectatorii localnici. Victime au cazut tot jucatorii nostri, pe ei razbunandu-se gazdele prin unele intrari (sau mai bine zis iesiri) mai „necontrolate”, iar la un atac dur asupra lui Marisescu (cel mai „tamponat” jucator al nostru), am avut mari emotii pentru ca acesta si-a revenit foarte greu. Se pare ca aceasta atmosfera ostila l-a afectat pe mezinul echipei, Razvan Celoiu, care a gresit cateva pase, dar care nu are nici o scuza cand nu repune corect mingile de la margine. E adevarat ca nici nu a evoluat pe postul obisnuit. Din fericire, antrenorul nostru a observat acest fapt, iar inlocuitorul lui, Catalin Petrisor, s-a achitat mai bine de sarcini.
Pana la pauza, ambele echipe incearca sa-si mai creeze ocazii, dar suturile la cele doua porti sunt respinse sau retinute de portari, iar unele chiar ocolesc poarta, datorita terenului tare si plin cu smocuri de iarba.


In partea a doua a meciului, echipa noastra intra mai hotarata sa mareasca avantajul, constienta ca un eventual gol egalizator ar „da aripi” gazdelor. Astfel, atacurile noastre devin mai elaborate, incepem sa combinam mai bine si sa angajam mai bine varfurile, iar numarul ocaziilor la poarta gazdelor creste. Pe rand, Adi Birleanu, Marisescu si Ferenczik rateaza desprinderea, dar la una din incursiunile noastre in careu, Udovita faulteaza clar, in postura de ultim aparator, in faza iminenta de gol. Centralul acorda 11m, spre indignarea gazdelor, dar nu si cartonasul rosu, spre dezamagirea noastra. Lovitura de pedeapsa e executata in maniera de mare jucator de Bebe Craciunescu, care ne-a dat emotii cu o scarita in vinclul portii adverse, dupa ce trimisese portarul in coltul opus. Din acest moment, baietii nostri joaca mai relaxat, isi permit chiar si cateva driblinguri in serie si pase cu calcaiul, iar gazdele se consoleaza cu ideea ca scorul ramane numai atat. La final, chiar au recunoscut ca a fost cel mai bun meci al lor din acest tur si ca am fost superiori la toate capitolele.
Ca si concluzii, putem spune ca a fost o victorie incontestabila, muncita, dificila, datorata bunei organizari in defensiva si ambitiei jucatorilor. Linia de mijloc a fost din nou creativa si inspirata, dar in faza defensiva s-a simtit din plin absenta lui Iulian Muntean (mijlocas la acoperire). Razvan Muntean si Gabi Dumitru au creat pericol pe benzi, prin incursiunile lor, dar au si avut mult de muncit in faza defensiva, ajutand fundasii atunci cand era nevoie. Cuplul de fundasi centrali, format din capitanul Flavius Kudlimai si antrenorul Anghel, este din ce in ce mai sudat, Bebe a fost acelasi „cap limpede” in calitate de coordonator, iar Adi Birleanu – acelasi distribuitor de pase de exceptie, in ciuda problemelor medicale (de altfel, aceste probleme l-au si determinat pe antrenorul nostru sa-l avanseze in repriza a doua, el jucand varf stanga). De remarcat si prestatia portarului nostru, Seba Traia, care a avut interventii curate si a coordonat bine apararea, conferind acea stare de siguranta necesara echipei. Cel mai imbucurator lucru, insa, este faptul ca am castigat un jucator exceptional din toate punctele de vedere: Horea Marisescu. A fost cel mai bun de pe teren, a muncit enorm, a aratat spirit de sacrificiu, a creat probleme mari apararii adverse, a dat pase utile si a mai creat si spectacol, in ciuda faptului ca, de cateva ori, ne faceam griji daca va mai putea continua jocul.
Acum, nu ne ramane decat sa pregatim cu incredere, inteligenta si seriozitate urmatorul meci, cel de acasa cu Ramna si sa facem tot ce este omeneste si regulamentar posibil sa-l castigam. Duminica, pe „Valiug Arena”, va trebui sa obtinem din nou victoria, pentru a castiga pretioasele puncte puse in joc, pentru a aduce bucurie fanilor nostri, dar si pentru a ne demonstra invincibilitatea pe teren propriu. Iar cand vom ajunge pe primul loc, unde meritam, suntem siguri ca vom impune si mai mult respect partenerilor de competitie.
Cronica realizata de Iulius Rosca .