joi, 10 decembrie 2015

Victor Piţurcă a semnat cu Al Ittihad.

Victor Piţurcă a revenit în fotbal după o pauză de şase luni. Culmea e că fostul selecţioner are parte de o întoarcere la Al Ittihad, acolo unde îi va lua locul lui Ladislau Boloni.
Conform ziare.com, Piţurcă a semnat, marţi seară, un contract valabil pe un an şi jumătate şi va avea un salariu de 2,1 milioane de dolari pe an.
Pe lângă salariu, fostul tehnician al Stelei ar mai fi primit şi un milion de dolari, datorie mai veche a arabilor către Pițurcă, în urma căreia antrenorul depusese un memoriu la FIFA.
Iniţial, Piţurcă le-a transmis şeicilor că va reveni la echipă doar dacăpreşedintele Hamed Al Balawi îşi va da demisia. În cele din urmă, şeicii au acceptat şi această condiţie, iar Piţurcă va colabora doar cu Ibrahim Al Balawi, cel care l-a adus la Ittihad.
Victor Pițurcă este decis să se despartă de cel mai important om din lot, ghanezul Sulley Muntari, fost mare jucător în campionatul Italiei, unde a evoluat pentru Udinese, Inter și AC Milan. Piți vrea să decidă singur în privința transferurilor, acesta având în plan să schimbe lotul din temelii în această iarnă.
Tehnicianul de 59 de ani a mai condus-o pe Al Ittihad în sezonul 2014-2015, dar a fost dat afară de la echipă, după ce a terminat campania pe locul 4 în Arabia Saudită şi a ratat calificarea în Liga Campionilor Asiei.
După 9 etape disputate în campionat, Al Ittihad a înregistrat 5 victorii, două egaluri şi două eşecuri, fiind pe locul 3, la 7 puncte de liderul Al Hilal.