vineri, 5 iunie 2015

Shahtior a pierdut la lovituri de departajare finala Cupei Ucrainei

Mircea Lucescu rămâne fără trofeu in acest sezon. Shahtior a pierdut la lovituri de departajare finala Cupei Ucrainei, în fața marii rivale, Dinamo Kiev.
Ghinion incredibil pentru Mircea Lucescu. Shahtior a pierdut și finala Cupei Ucrainei, după ce în campionat terminase la 10 puncte în spatele lui Dinamo Kiev. Ultimul act dintre cele două rivale a fost fără goluri, chiar dacă Shahtior a terminat cu om în plus. Rybalka a fost eliminat în prelungiri, în minutul 115.
La loviturile de departajare, echipa lui Lucescu părea desprinsă în câștigătoare. Veloso și Vitorino Antunes, din tabara lui Dinamo, au ratat de la punctul cu var, iar primii trei executanți de la Shahtior au transformat și au dus scorul la 3-1.
A urmat însă coșmarul pentru echipa din Donetsk. Shovkovski a respins șutul lui Taison, iar Rakitski a nimerit bara, în timp ce jucătorii lui Dinamo au marcat. S-a trecut la lovituri suplimentare, unde Gladki l-a transformat pe Shovkovski în eroul partidei, veteranul portar ucrainean parând șutul acestuia.
Shahtior a ratat astfel șansa de a cuceri a cincea Cupă cu Mircea Lucescu pe bancă, și rămâne fără trofeu în acest sezon.