joi, 21 mai 2015

Paris Saint-Germain a devenit clubul sportiv care plătește cele mai mari salarii din lume

Conform clasamentului întocmit de Sportingintelligence, în colaborare cu ESPN The Magazine și publicat ieri salariul mediu la PSG este de 9 milioane de dolari (8 milioane de euro) pe an. Clubul parizian a cucerit trei titluri de campioană a Franței la rând de la preluarea de fondul de investiții Qatar Sports Investments în 2011.
Real Madrid a urcat de pe locul 4 pe locul 2, cu o medie a salariilor de 8,64 de milioane de dolari (7,75 milioane de euro), în timp ce Manchester City a coborât de pe locul 1 până pe locul 3, cu o medie de 8,59 milioane de dolari (7,70 milioane de euro).Barcelona a urcat și ea un loc, de pe 5 până pe 4, cu o medie salarială de 8,083 milioane de dolari (7,25 milioane de euro). Pe locul 5 se află singurul club sportiv din Top 5 din afara fotbalului ,Los Angeles Dodgers. Echipa de baseball plătește un salariu mediu de 8,023 milioane de dolari (7,19 milioane de euro) pe an.
Următoarele cluburi din clasament sunt Manchester United (fotbal), Bayern Munchen (fotbal), Chelsea (fotbal), New York Yankees (baseball) și Arsenal (fotbal).
Între primele 12 echipe din clasament, opt sunt din fotbal, trei din baseball și una din baschet (Brooklyn Nets). În top 20 sunt șase echipe din Major League Baseball și cinci echipe din NBA.
Vezi mai jos clasamentul complet :
http://espn.go.com/espn/story/_/id/12910218/paris-saint-germain-tops-global-salary-survey
SURSA : DIGISPORT