joi, 18 decembrie 2014

Echipele din Liga I au înscris 375 de goluri în cele 17 etape ale turului

Formaţiile din Liga I au marcat 375 de goluri în cele 17 etape ale turului actualei ediţii de campionat, media fiind de 2,45 pe meci, informează, miercuri, site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Cele mai multe goluri s-au înscris în etapa a VII-a, 31, în timp ce în runda a XVI-a s-au marcat cele mai puţine, 13.
Conform statisticii LPF, 210 reuşite au fost trecute în contul echipelor care au evoluat pe teren propriu, iar 165 au fost izbutite de formaţiile oaspete. De asemenea, 179 s-au marcat în prima repriză, iar 196 în partea secundă.
Cel mai bun atac aparţine liderului Steaua, cu 36 goluri, în timp ce cele mai slabe atacuri le-au avut Oţelul şi Rapid, fiecare cu 7 goluri înscrise.
Steaua şi Dinamo sunt echipele care au marcat în cele mai multe partide, fiecare reuşind să înscrie în câte 14 jocuri cel puţin un gol. La polul opus, formaţia Rapid a înregistrat 12 meciuri fără gol marcat.
Steaua a avut în tur şi cea mai bună apărare, doar 8 goluri primite, în schimb, cea mai slabă apărare aparţine formaţiei Ceahlăul, cu 32 goluri încasate.
Steaua şi Petrolul sunt formaţiile cu cele mai multe meciuri fără gol primit, ambele câte 10 partide, în timp ceRapid, Ceahlăul, Gaz Metan, Concordia şi FC Braşov sunt echipele cu cele mai multe partide în care au primit cel puţin un gol, adică în 14 din cele 17 etape.
Cel mai rapid gol marcat îi aparţine lui Adrian Mutu - secunda 59, în etapa a II-a, la partida Petrolul - FC Botosani, scor 4-1. El este urmat în această ierarhie de Cristian Todea - minutul 1,05 (etapa I, FC Botoşani - Gaz Metan Mediaş, scor 0-3) şi Attila Hadnagy - minutul 1,20 (etapa a X-a, Ceahlăul Piatra Neamţ - FC Botoşani, scor 0-1).
Meciul cu cele mai multe goluri a fost Astra Giurgiu - Dinamo, scor 6-1, disputat în etapa a XVII-a.
155 de jucători au marcat cel puţin un gol în turul Liga I. În clasamentul golgheterilor Claudiu Keşeru conduce cu 12 reuşite, urmat de Toto Tamuz, Gregory Tade şi Bogdan Mitrea, fiecare cu câte zece şi Marian Constantinescu, cu nouă.
Cele mai multe goluri într-o singură partidă le-a reuşit Claudiu Keşeru, cel care a marcat de şase ori în meciul din etapa a IV-a, Steaua - Pandurii, scor 6-0. El a devenit astfel primul jucător din istoria grupării Steaua o asemenea performanţă şi al şaselea din 1932 până în prezent, care înscrie atâtea goluri într-un meci din Liga I.
Cel mai tânăr marcator din tur a fost jucătorul formaţiei Dinamo Patrick Petre (17 ani), în vreme ce fotbalistul echipei Rapid Daniel Pancu (37 de ani) a fost cel mai în vârstă marcator.
sursa : mediafax